Skip to main content

loading page

Assalamualaikum...


lama bebenor tak update entri ni. rindu pulak nak menaip. sambil jari jemari ni sibuk menekan setiap keyboard lappy. menandakan semangat mengupdate datang. -.- padahal minggu ni dah terleka dengan baby. aigoo..

hari ni baru bersemangat kental untuk blogwalking, blogpecut, blogjog, macam-macam blog lagi. seawal 1 petang, hampir semua blog yang pernah datang ke sini, telah syieda buat kunjungan balas.

alhamdulillah.. pada mana-mana blog yang tidak dikunjung balas oleh syieda, sila buat aduan kepada jabatan di bawah entri ni nanti ye? terima kasih. -.-

dan..

sempat lagi meng'edit-edit' blog usang ni. nak cakap rajin, tidaklah serajin orang laen. menghupdate dua entri setiap hari. cuma tetibe rasa blog ni terlalu berat loadingnya. seberat mengangkat tiga tan beras Super5. hakhak (macam la pernah mengangkat beras seberat tu).

setelah di tambah tolak darab bahagi kuasa dua punca kuasa. akhirnya blog ni dah ringan sangat-sangat (pada blogger, xsure pulak) -.- syieda dah tolak segala-galanya. dah rasa ringan blog ni. weeee..

kepada readers, sekiranya loading lambat, size tulisan kecil, saiz blog besar. tolong inform ye? di opis dah rasa besar gedabak dah blog dan size tulisan. masuk lappy kecik kemetot pulak. aigooo.. pening mak, nak! tolong ya?

syieda minta pendapat readers tuk blog ni ye? terima kasih.. -.-



yang benar,

Comments

  1. blog syieda ni oke je . tak berat pun :)

    ReplyDelete
  2. @ Farhanamasdo : baek. terima kasih dear.. -.-

    @ Dyabunga : ok. syieda dah tukar dah size font. tq dear -.-

    ReplyDelete
  3. bg sy blog kamu sgt2 ringan dan sgt5 chantek =)

    ReplyDelete
  4. blog syieda ni ok jer... loading pun cepat.. kemas...

    ReplyDelete
  5. syieda... segmen yg sy join tu masih terbuka... sy salah tulis tarikh... segmen tu close hari ni 29/03/2012 jam 11 malam...
    joinlah...
    http://masrinasidek.blogspot.com/2012/03/segmen-nasz-jom-kenal-blogger.html

    ReplyDelete
  6. @Masz Sidek ok tq masz. syieda pun nak joint la.. -.-

    ReplyDelete
  7. Sedikit review dari Nad tentang semua yang join Miss Nadya : Bloglist Mac & April 2012 dan mohon maaf entry panjang kemain..:D

    http://www.nornadiah.com/2012/04/tamat-review-miss-nadya-bloglist-mac.html


    tapi link tak jumpa dah..:(

    ReplyDelete
  8. @Nor Nadiah kak..maaf sebab syieda dah ter remove semue entri syieda.. @_@ sob2...

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…