Skip to main content

baby gurl baru!

Assalamualaikum... 

pepagi lagi dah sampai opis. opismate pandang saja. senyum sajalah, takkan nak mengelupur atas lantai opis semata-mata tak bagi diorg tengok.. -.- "asal semua orang pandang saya lain saja arini??" tertinggal hidung di atas jambatan Singapura ke? emmm jauh bebenor ye syieda. 

orang-orang kampung sekalian!! disini ada satu pengumuman..

harini syieda nak bagitahu, syieda baru dapat anak buah. erkk anak sepupu tu anak buah ke? tibai je la labu! -.- baru xbaru sangat la der.. dah sebulan dah. selagi xbalik kampung tengok baby gurl ni, selagi tu perkataan "baby baru" akan tertanam dalam benak ni. haaaa..

nama baby gurl pulak Nur Afina Sofia. maksud nama tu, panggil abg google tolong searchkan. hihihi setakat ni, abang sepupu syieda tu dah ada sepasang. dua-dua ikut muka maknya. yang kecil ni macam ikut ayahnya je. hahaha.. tau2 je ko ni syieda!

cerita pun kalau takde bukti orang tak percaya pulak. ihihi -.- kejap ye nak upload. -.- weeee...



nilah Nur Afina Sofia

haaa... tengah pikir, name panggilan ape yang sesuai untuk baby gurl ni ye? -.- dalam kepala mesti nak panggil pelik-pelik untuk senang ingat. haha Sofia kot. @_@ nenek di kampung mesti panggil Sepia.. ohhh sephia shiela on 7 gitu. nenek, biase la "f" nye xberapa nak dengar.

 ni pula abang dan kakak Sofia ni.



Mohd. Aliff Iskandar dengan Siti Nur Ainul Balqis. si kakak tu pos bukan main lagi. haaa.. sakit pinggang ke kakak? @_@ cik abang tu, kire control hensem dah. hihi merepek la syieda!

ok, rasa cukuplah sekadar cerita dapat baby baru. hihi. esok cerita lain pulok ye? -.-





yang benar

Comments

  1. comelnye... kakak ngan abg dia pun comel gak...

    ***kalau sy kira anak buah la tu...*** ;p

    ReplyDelete
  2. alahai cutenya.. lebat rmbutnya..

    p/s; Kuning tu cheese dear =)

    ReplyDelete
  3. ya allah , comelnya baby tu !! huhu ;D

    ReplyDelete
  4. Alololo comelnya... 3-3 skali, manis je muka =)

    ReplyDelete
  5. Tahniah dapat anak buah baru..comel dak sephia ni..eh sofia.^__^

    ReplyDelete
  6. @Masz Sidek anak buah kan masz..hihi terima kasih gtau.. -.-

    ReplyDelete
  7. @nuyui a.k.a miss YUI hahaha..cheese ke akak? nyummy2... sedapnya... @_@

    ReplyDelete
  8. @CikAnyss' :O tq dear (budget2 anak sendiri lak syeida ni) hihihi

    ReplyDelete
  9. @Ren Din kalau manis ni, ikut maknya la dear.. -.- hihi (tapi bukan syieda maknye.. )

    ReplyDelete
  10. @aimi syieda xsempat tengok lagi. nak balik tengok la.. hihiih -.-

    ReplyDelete
  11. @Azhafizah[フィザ] hahaha.. terima kasih kak fizah.. :) tersasul lak akak.. hihhi

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…