Skip to main content

kaki novel

Assalamualaikum..

pagi tadi dah buang tebiat update awal-awal pagi. petang ni tah ape pulak yang bakal syieda update. -.- seharian di opis kepala asik pusing je. pusing sebab pikirkan masalah negara la. + rindu mak di kampung. hukhuk.. mak, datang la keyel, nak bawak mak jejelan! @_@

dua tiga minggu lepas, syieda ada beli novel secara online dari pihak Kaki Novel. semua bookstore sudah kehabisan. itupun baru masuk hari ke-16 novel itu dipasaran.

pihak Kaki Novel menjanjikan seratussatu kemudahan kepada ahli-ahlinya, iaitu menyediakan penghantaran secara percuma ke seluruh pelosok Malaysia SAHAJA. stok novel pun tidak pernah putus. -.- itu yang bestnye  online shopping. kihkih.. -.- yuran keahlian pun takde. -.-

jadi, syieda order novel yang syieda cari-cari tu. iaitu I.S.M. -.- best cerita ni. romantik versi kucing dengan tikus. kihkih sinopsis novel ni boleh baca di SINI

 

ini adalah novel M.A.I.D dari penulis yang sama. kak Suri Ryana.. best! -.- kalau nak baca lebih boleh ke blog kak Suri sendiri


dan di bawah ni, adalah novel-novel baru untuk bulan ni. cepat-cepat kita beli. murah-murah dari harga pasaran. haaaa... xmo tunggu. (alamak macam promosi lak) 

      




*warning : jangan daftar main-main pulak ye? hihi



yang benar

Comments

  1. sy belum beli lagi novel Isteri Separuh Masa tu... hujung minggu ni baru p beli kat popular... kat Kuching ni stok memang lambat... ;'(

    ReplyDelete
  2. @Masz Sidek nanti masz order online direct ke kaki novel. silap2 novel belom kluar, dah masz baca. fre postage untuk Malaysia..haaa.. -.-

    ReplyDelete
  3. kite xminat sgt lau kite bce kite bce yg dialog je ahahahahahah

    1st novel kite beli setia menanti =)

    ReplyDelete
  4. @aimi hahaha..aimi2.. macam2 die... baca dialog je? hihihi

    ReplyDelete
  5. disebabkan kerja bookstore..tau lah novel2 ni tak bace pun.tgk ramai customer beli novel isteri separuh masa tu..

    ReplyDelete
  6. @Syukri Mohtar yup.. syukri keje bookstore mane? nanti boleh dapatkan info tentang novel..-.- ISM ni memang ramai beli

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…