Skip to main content

penulisan hancus

Assalamualaikum... 

nampak sudah berabad lama blog ini tidak berupdate. hihi penyakit M asik datang melanda saja. buka lappy jogging2 then layan tonton.com.my je. haha -.- kemarin ada jugak rasa nak update sebab nampak contest. kalau tidak memang tak kan syieda menekan keyboard lappy di rumah tu.

sekarang sudah asik dengan group abg sham and the geng ni. seronok jugak. kekadang dapat sedikit ilmu. yela, diorang semue ade pengalaman. anak-anak pun ade sebaya syieda ni. entah macam mane syieda leh tersesat. -.- dah macam rusa masuk kampung. ngeh2..

minat ke dalam bidang penulisan ni? owwhh syieda bab karangan hancur. SPM karangan syieda hancus. samelah dengan writing. pengetahuan am lagilah melingkup. -.- 

sebab tu mak cakap jangan. itulah yang dibuatnya. tak reti bahasa Melayu. mak cakap "syieda, jangan maen tepi sungai". last-last jatuh dalam sungai. merasa la makan air sungai yang warna coklat tawar tu. "syieda, takmo gaduh dengan abg!" last-last kepala abg di hinggap ketul simen. "syieda, g belajar naek moto dengan abg. nanti boleh bawak mak jejalan". last-last dengan abg masuk sungai. dengan mak masuk sawah.-.- yela mak, syieda dah bawak mak jalan-jalan dalam sawah. -.- ngeh2..


dulu masa di kampung selalu buat mak naik angin. -.- tapi mak cool blog je. diam-diam.. last-last kalau dia tempit, berkeliaran lari. suspek utama syieda la. ayah masuk campur bila adik kacau syieda. hehe.. cisss syieda, amik kesempatan! mula-mula adik kejar syieda dengan ular plastik. last-last ayah kejar die dengan tuala. hahaha lari lintang pukang mamat tu. -.-

terasa seronok pulak bila teringat zaman kecil-kecil dulu. macam lelaki. tapi bila dah besar, lembik bukan maen. aduhhhh... tak tahu penyakit apa yang datang buat enzim-enzim dalam badan ni jadi lembik. -.-

ok-ok sudah mau pulang. jumpa di rumah ya? hihih daaa...





ehhh lupa nak cakap, abg sham tu kawan abg zul, abg li, abg wan, kak farah. kak farah pulak kenal kak jie. kak jie pulak satu tempat dengan along. abg apai pulak kawan baek abg zul. abg adi tu, kawan abg sham. ahhhh.. semue la dalam tu kenal abg sham. xingat2... -.- tulun2!! ok tuutp cerita. shut up syieda! 






yang benar

Comments

  1. haha ala update je...asalkan boleh phm ok ape...setakat metafora..anafora..ape la sgt kan..haha

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…