penulisan hancus

Assalamualaikum... 

nampak sudah berabad lama blog ini tidak berupdate. hihi penyakit M asik datang melanda saja. buka lappy jogging2 then layan tonton.com.my je. haha -.- kemarin ada jugak rasa nak update sebab nampak contest. kalau tidak memang tak kan syieda menekan keyboard lappy di rumah tu.

sekarang sudah asik dengan group abg sham and the geng ni. seronok jugak. kekadang dapat sedikit ilmu. yela, diorang semue ade pengalaman. anak-anak pun ade sebaya syieda ni. entah macam mane syieda leh tersesat. -.- dah macam rusa masuk kampung. ngeh2..

minat ke dalam bidang penulisan ni? owwhh syieda bab karangan hancur. SPM karangan syieda hancus. samelah dengan writing. pengetahuan am lagilah melingkup. -.- 

sebab tu mak cakap jangan. itulah yang dibuatnya. tak reti bahasa Melayu. mak cakap "syieda, jangan maen tepi sungai". last-last jatuh dalam sungai. merasa la makan air sungai yang warna coklat tawar tu. "syieda, takmo gaduh dengan abg!" last-last kepala abg di hinggap ketul simen. "syieda, g belajar naek moto dengan abg. nanti boleh bawak mak jejalan". last-last dengan abg masuk sungai. dengan mak masuk sawah.-.- yela mak, syieda dah bawak mak jalan-jalan dalam sawah. -.- ngeh2..


dulu masa di kampung selalu buat mak naik angin. -.- tapi mak cool blog je. diam-diam.. last-last kalau dia tempit, berkeliaran lari. suspek utama syieda la. ayah masuk campur bila adik kacau syieda. hehe.. cisss syieda, amik kesempatan! mula-mula adik kejar syieda dengan ular plastik. last-last ayah kejar die dengan tuala. hahaha lari lintang pukang mamat tu. -.-

terasa seronok pulak bila teringat zaman kecil-kecil dulu. macam lelaki. tapi bila dah besar, lembik bukan maen. aduhhhh... tak tahu penyakit apa yang datang buat enzim-enzim dalam badan ni jadi lembik. -.-

ok-ok sudah mau pulang. jumpa di rumah ya? hihih daaa...





ehhh lupa nak cakap, abg sham tu kawan abg zul, abg li, abg wan, kak farah. kak farah pulak kenal kak jie. kak jie pulak satu tempat dengan along. abg apai pulak kawan baek abg zul. abg adi tu, kawan abg sham. ahhhh.. semue la dalam tu kenal abg sham. xingat2... -.- tulun2!! ok tuutp cerita. shut up syieda! 






yang benar

2 comments:

  1. haha ala update je...asalkan boleh phm ok ape...setakat metafora..anafora..ape la sgt kan..haha

    ReplyDelete

You can say anything but please don't hurt me. Thank you