survey cincin

Assalamualaikum...

pertama sekali, syieda ingin bersyukur kerana, kita masih mampu bernafas di atas muka bumi ini. amin.. syukur sangat-sangat. dengan kejadian gempa bumi yang berlaku pada jam 4.38petang tadi. berukuran 8.7 pada skala Richter. di dalam group bbm semua orang bercerita tentang gempa bumi. ya Allah... takot sangat-sangat. namun siapa tahu, itu semua ketentuan Yang Esa. syieda tidak rasai gegaran tu sebab syieda tengah tolong muncit di kedai die. hukhuk.. 
-sumber_ondscene-

dan di tambah dengan hari ni adalah hari pertabalan Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah. dalam hati. ada sedikit rasa bangga jadi anak jati Negeri Jelapang Padi itu. -.- peace! semoga semuanya akan berjalan lancar. insyaAllah...

dan... (amboi banyak betul dan dan tu syieda!)

tadi muncit ajak syieda dating dekat Poh Kong! amboi-amboi abg lemang tu suka-suka saja nak g sane. haha.. dia nak survey cincin. suruh syieda try semue jenis cincin. yang paling menyedihkan. saiz cincin! hohohoho....

kenapa? 

sebab jari teman kecik! uwaaa... pekerja Poh Kong senyum saja, cari saiz tak jumpe! hukhuk.. @_@ si muncit ni asik suruh cari saiz yang ngam dengan syieda. hakhak..



bila cerita pada mak, mak gelak berdekah-dekah.. kata mak, jari syieda ikut jari arwah atok sebelah mak. jari kecik tapi panjang. kalau pakai inai, kene gune inai dalam kuantiti yang banyak. sebab panjang. haha.. sayang arwah atok. Al-Fatihah...

**ayah pun same gelakkan syieda. mana nak cari saiz 8 1/2 or 9 tu.. hukhuk.. dah kene tido, ayat dah tunggang langgang. penat berjalan. hukhuk.. esok berjalan dalam blog pulak. hihi c u later. daaaa...




yang benar

8 comments:

  1. wah kawan kite dh g cari cincin....seronok nye =)

    ReplyDelete
  2. serupa dgn adik sy... jari dia kecik... tauke kedai siap cakap... saiz dia tak de... kena tempah sbb jari dia kecik sangat... heheheh

    ReplyDelete
  3. sian nye. comel lah tu jari kecik drpd kita yang berjari pendek n gemuk. :(

    ReplyDelete
  4. @aimi insyaAllah aimi.. tapi debar2 lak ase.. hehehe -.-

    ReplyDelete
  5. @Masz Sidek hahaha.. tu la.. segan je.. -.- xda saiz.. -.-

    ReplyDelete
  6. @zera eira jari panjang dear.. tapi kecik.. hihihi.. -.-

    ReplyDelete
  7. sama la, saya pun saiz 9. tapi dia bagi cincin tunang saiz 12. last2, pegi kedai lain suruh potong, skrg pakai saiz 9.5..tu pun muat masuk jari tengah...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. besar sangat susah nak bergerak. takut jatuh :( hihihi kak lagi la, saiz 12. hehe besar sangat tu

      Delete

You can say anything but please don't hurt me. Thank you