Skip to main content

alhamdulillah

Assalamualaikum

malam ni berdating dengan encik muncit. bertemankan lappy, bb, kismis dan air. haha apa kena mengena kismis dan air dengan muncit? baca doa dekat muncit la kasi kurus sikit. kahkah.. jahat la syieda ni! 

sebenarnya, syieda tolong encik muncit format dan masukkan semula barang-barang dalam bb die tu. lappy die ade trojan! haduyaiii sabar je muncit. :) so sekarang bb die dah boleh nyanyi lagu One in a Million. bukan lagi bunyi ketuk tong :) weee..


tadi muncit ada bercakap tentang tarikh untuk peristiwa penting. mak muncit sudah inform kepada mak syieda. aigooo.. sebenarnya syieda terkezut + takut + berdebar. syieda tak sangka benda ni akan betul-betul terjadi. @_@ alhamdulillah..

dalam format bb muncit ni, dalam hati ade je niat jahat. "nak kene call mak jap lagi ni. lepas muncit cabut terus kene call ni." hukhuk takut punye pasal. sebaik saja bayang muncit hilang dalam kegelapan, terus syieda capai bb di dalam poket dan call mak.

terus syieda tanye mak tentang hal muncit tu. apa yang syieda tahu, mak cakap jadi la.. alhamdulillah.. hephephurray!! :p soklan pertama yang mak tanya adalah, reti tak borak dengan mak mertua tu? wahahaha.. @_@

sebab mak dah tahu perangai dan syieda bukan jenis yang reti berborak dengan orang peringkat umur sebaya mak ni haa. paling tidak pun, syieda akan ketawa dan angguk je. erkk.. macam mane nak jawab soklan ni? uwaaaa... mak..! @_@ sampai hati tanye soklan cepuk gangsa ni. uhuk..

sampai terlelap menaip entri ni. bergayut dengan mak sejam. kemaskan diri sebelom tido. itu ini, jam 1 pagi baru dapat update entri. heee.. mak! sayang mak! tetibe...

ok lah, selamat malam, dan selamat pagi semua..bile tarikh tu? nanti syieda informkan, insyaAllah.. :)


*jangan lupa doa tido..




yang benar

Comments

  1. hehhehe.

    memang la takut kan awal awal lagi.

    kena pandai pandai ambik hati mentua.
    pandai borak tu tak penting.

    tarikh apa tu ye.

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..xlame ler tu;-) mak mertua?dila pun smpai kwin xreti..angguk je bnyk..haha

    ReplyDelete
  3. waaa..da bau nasi minyak yang di tumis nie..

    ReplyDelete
  4. Update blog pd jam 1 pagi??? whoaaa! tabik spring lah...hehe

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah... bila dah ada tarikh nanti bagitau ye...
    apapun tahniah syieda... :)

    ReplyDelete
  6. moga semuanya selamat n bjalan lancr syieda~~~

    ReplyDelete
  7. @Syazwan Che Deraman: syieda sangat takut. hihi berdebar-debar lak rasanye..

    tarikh .. haha nanti la syieda gtau. :)

    ReplyDelete
  8. @kak dila: haha same la kak. kite same2 angguk2 geleng2 nanti :)

    ReplyDelete
  9. @*Mrsfarahzaki *: hikhik lambat lagi nasi minyak tu syg :) hihi

    ReplyDelete
  10. @Zie Madini: dah siap semua benda dah jam 12.50 dah kak. kene la update jugak. hikhik :)

    ReplyDelete
  11. @Masz Sidek: alhamdulillah masz. insyaAllah, sudah ada datenye syieda akan gtau :)

    ReplyDelete
  12. @greenveined: insyaAllah, amin... :) terima kasih dear :)

    ReplyDelete
  13. wahh~ kak syieda nak jumpa bakal mak mentua ek? go go caiyok! pndai2 la ek ambik ati mak mentua. :DD

    x sabar nak ada mak mentua gak. errkk. tetibe =,="

    ReplyDelete
  14. moga semuanya berjalan lancar nanti.jgan asyik senyum,angguk dan geleng je ye.hehehhe

    *** tiba2 terdengar bunyi kompang

    ReplyDelete
  15. is folo belog kiut ni.... salam kenai ye (^___^)

    ReplyDelete
  16. Wah!!! tahniah ler....dapat jumpa mak mentua!!!hehehehhehhehe...

    ReplyDelete
  17. Lup alak..kena senyum dan sopan-sopan selalu!!!

    ReplyDelete
  18. seronok nye dye... dh nak hampir ke situ =) tahniah syieda =)

    ReplyDelete
  19. kene biasa berkawan dengan geng mak mak..kdg2 speechless tak tahu nak borak pasal pe kan.-__-'

    ReplyDelete
  20. tarikh peristiwa penting?
    ehem ehem

    ReplyDelete
  21. kakak . :DDD
    gayut dengan mak mentua . wahhh . :D

    ReplyDelete
  22. @syiela: tu la tu kak, kene praktis ni cakap ngn geng2 mak ni :) hihi

    *insyaAllah kak..tapi kompang tu lambat lg la kak :)

    ReplyDelete
  23. @✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽: hi dear. syieda folo u back :) tqvm sudi datang blog syieda. salam kenalan :)

    ReplyDelete
  24. wah... Kak Nida dapat bayangkan Syieda mesti sepanjang masa akan tersenyum sorang2... macam Kak Nida dolu2..hehehe.

    Takpe, tentang borak dengan org tua tu... bila dah jadi ahli keluarga nanti secara automatik terpandai sendiri..:)

    ReplyDelete
  25. @Hanif Idrus: terima kasih abg hanif. :) hihi berdebar lak rasanya.. :)

    ReplyDelete
  26. @aimi: alhamdulillah, insyaAllah syg.. tapi syieda debar2 lagi ni :) hhihi

    mak muncit baru call mak syieda. dah terasa debar kanmain lg syieda ni :)

    ReplyDelete
  27. @Azhafizah[フィザ]: tu la tu kak.. takut pulak kang syieda dok angguk2 geleng2 je. pastu senyum. kekekeke :) kene blajar la pasni.. :)

    ReplyDelete
  28. @A: bukan dengan mak mertua, dengan mak sendiri.

    bakal mak mertua yang call mak @_@ macam mane nak cite? hahaha

    ReplyDelete
  29. @Nida: tu la kak.. tsym je. kkdg tgelak sendiri. haha

    mungkin sebab bukan ahli keluarga lagi kot sbb tu xreti cakap. hehe :)

    ReplyDelete
  30. cara ambik hati mertua: everytime pg sana..bw la le2..x kisah la kuih muih ker...hati diorg pn ske...

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…