alhamdulillah

Assalamualaikum

malam ni berdating dengan encik muncit. bertemankan lappy, bb, kismis dan air. haha apa kena mengena kismis dan air dengan muncit? baca doa dekat muncit la kasi kurus sikit. kahkah.. jahat la syieda ni! 

sebenarnya, syieda tolong encik muncit format dan masukkan semula barang-barang dalam bb die tu. lappy die ade trojan! haduyaiii sabar je muncit. :) so sekarang bb die dah boleh nyanyi lagu One in a Million. bukan lagi bunyi ketuk tong :) weee..


tadi muncit ada bercakap tentang tarikh untuk peristiwa penting. mak muncit sudah inform kepada mak syieda. aigooo.. sebenarnya syieda terkezut + takut + berdebar. syieda tak sangka benda ni akan betul-betul terjadi. @_@ alhamdulillah..

dalam format bb muncit ni, dalam hati ade je niat jahat. "nak kene call mak jap lagi ni. lepas muncit cabut terus kene call ni." hukhuk takut punye pasal. sebaik saja bayang muncit hilang dalam kegelapan, terus syieda capai bb di dalam poket dan call mak.

terus syieda tanye mak tentang hal muncit tu. apa yang syieda tahu, mak cakap jadi la.. alhamdulillah.. hephephurray!! :p soklan pertama yang mak tanya adalah, reti tak borak dengan mak mertua tu? wahahaha.. @_@

sebab mak dah tahu perangai dan syieda bukan jenis yang reti berborak dengan orang peringkat umur sebaya mak ni haa. paling tidak pun, syieda akan ketawa dan angguk je. erkk.. macam mane nak jawab soklan ni? uwaaaa... mak..! @_@ sampai hati tanye soklan cepuk gangsa ni. uhuk..

sampai terlelap menaip entri ni. bergayut dengan mak sejam. kemaskan diri sebelom tido. itu ini, jam 1 pagi baru dapat update entri. heee.. mak! sayang mak! tetibe...

ok lah, selamat malam, dan selamat pagi semua..bile tarikh tu? nanti syieda informkan, insyaAllah.. :)


*jangan lupa doa tido..




yang benar

32 comments:

  1. hehhehe.

    memang la takut kan awal awal lagi.

    kena pandai pandai ambik hati mentua.
    pandai borak tu tak penting.

    tarikh apa tu ye.

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..xlame ler tu;-) mak mertua?dila pun smpai kwin xreti..angguk je bnyk..haha

    ReplyDelete
  3. waaa..da bau nasi minyak yang di tumis nie..

    ReplyDelete
  4. Update blog pd jam 1 pagi??? whoaaa! tabik spring lah...hehe

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah... bila dah ada tarikh nanti bagitau ye...
    apapun tahniah syieda... :)

    ReplyDelete
  6. moga semuanya selamat n bjalan lancr syieda~~~

    ReplyDelete
  7. @Syazwan Che Deraman: syieda sangat takut. hihi berdebar-debar lak rasanye..

    tarikh .. haha nanti la syieda gtau. :)

    ReplyDelete
  8. @kak dila: haha same la kak. kite same2 angguk2 geleng2 nanti :)

    ReplyDelete
  9. @*Mrsfarahzaki *: hikhik lambat lagi nasi minyak tu syg :) hihi

    ReplyDelete
  10. @Zie Madini: dah siap semua benda dah jam 12.50 dah kak. kene la update jugak. hikhik :)

    ReplyDelete
  11. @Masz Sidek: alhamdulillah masz. insyaAllah, sudah ada datenye syieda akan gtau :)

    ReplyDelete
  12. @greenveined: insyaAllah, amin... :) terima kasih dear :)

    ReplyDelete
  13. wahh~ kak syieda nak jumpa bakal mak mentua ek? go go caiyok! pndai2 la ek ambik ati mak mentua. :DD

    x sabar nak ada mak mentua gak. errkk. tetibe =,="

    ReplyDelete
  14. moga semuanya berjalan lancar nanti.jgan asyik senyum,angguk dan geleng je ye.hehehhe

    *** tiba2 terdengar bunyi kompang

    ReplyDelete
  15. is folo belog kiut ni.... salam kenai ye (^___^)

    ReplyDelete
  16. Wah!!! tahniah ler....dapat jumpa mak mentua!!!hehehehhehhehe...

    ReplyDelete
  17. Lup alak..kena senyum dan sopan-sopan selalu!!!

    ReplyDelete
  18. seronok nye dye... dh nak hampir ke situ =) tahniah syieda =)

    ReplyDelete
  19. kene biasa berkawan dengan geng mak mak..kdg2 speechless tak tahu nak borak pasal pe kan.-__-'

    ReplyDelete
  20. tarikh peristiwa penting?
    ehem ehem

    ReplyDelete
  21. kakak . :DDD
    gayut dengan mak mentua . wahhh . :D

    ReplyDelete
  22. @syiela: tu la tu kak, kene praktis ni cakap ngn geng2 mak ni :) hihi

    *insyaAllah kak..tapi kompang tu lambat lg la kak :)

    ReplyDelete
  23. @✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽: hi dear. syieda folo u back :) tqvm sudi datang blog syieda. salam kenalan :)

    ReplyDelete
  24. wah... Kak Nida dapat bayangkan Syieda mesti sepanjang masa akan tersenyum sorang2... macam Kak Nida dolu2..hehehe.

    Takpe, tentang borak dengan org tua tu... bila dah jadi ahli keluarga nanti secara automatik terpandai sendiri..:)

    ReplyDelete
  25. @Hanif Idrus: terima kasih abg hanif. :) hihi berdebar lak rasanya.. :)

    ReplyDelete
  26. @aimi: alhamdulillah, insyaAllah syg.. tapi syieda debar2 lagi ni :) hhihi

    mak muncit baru call mak syieda. dah terasa debar kanmain lg syieda ni :)

    ReplyDelete
  27. @Azhafizah[フィザ]: tu la tu kak.. takut pulak kang syieda dok angguk2 geleng2 je. pastu senyum. kekekeke :) kene blajar la pasni.. :)

    ReplyDelete
  28. @A: bukan dengan mak mertua, dengan mak sendiri.

    bakal mak mertua yang call mak @_@ macam mane nak cite? hahaha

    ReplyDelete
  29. @Nida: tu la kak.. tsym je. kkdg tgelak sendiri. haha

    mungkin sebab bukan ahli keluarga lagi kot sbb tu xreti cakap. hehe :)

    ReplyDelete
  30. cara ambik hati mertua: everytime pg sana..bw la le2..x kisah la kuih muih ker...hati diorg pn ske...

    ReplyDelete

You can say anything but please don't hurt me. Thank you