Skip to main content

fikiran serabut

Assalamualaikum... 

entah kenapa sejak dua menjak ni, fikiran serabut saja. rasa nak menangis saja. untuk lepaskan apa yang terpendam selama ni. sesungguhnya diri ni tidak kuat untuk memendam perasaan seorang diri. @_@ 

selera makan pun tumpul. tumpul? takde selera nak makan. turun beli ais-krim saja. niat di hati nak bedal ais-krim Magnum lagi. tapi disebabkan selera tumpul. tertelan ais-krim "lampu isyarat" saje. takmo makan yang mahal-mahal bila hati tak tenang.. 





"ya Allah..kuatkanlah hambaMU ini untuk menghadapi setiap dari ujianMU. aku tidak kuat untuk menghadapinya.. berikanlah sedikit kekuatan untuk aku hadapinya..."




yang benar

Comments

  1. byk2kan berdoa... beristifar... insya-Allah semuanya akan baik2...

    ReplyDelete
  2. huhu...kenapakah??
    better cite kat kwn2...jgn simpan di dlm ati ye,hehe^^
    ske gk mkn icecream kalo tgh tensen...haha^^

    ReplyDelete
  3. syiedam kena kuat.. apa pun, berdoa tau :)

    ReplyDelete
  4. akak tag lgi... http://dieynajoincontest.blogspot.com/2012/05/nora-danish-buat-contest.html

    ReplyDelete
  5. tenangkan diri ye... baca al-quran.. insya allah, serabut tu hilang

    ReplyDelete
  6. tarik nafas banyak2..hembuskan sambil tutup mata.. doa... da cuba sibukkan diri... kalau tak selagi tu asik teringat masalah dan akhir ny amakan aiskrim Wall jangan magnum..hehehe

    Support me by daily voting me for blogger of the year

    ReplyDelete
  7. Bertenang dan bawa bersabar. :)

    ReplyDelete
  8. emosi wanita ... mesti ada masalah yang sedang dibelenggu fikiran kan?? :)

    ReplyDelete
  9. hehehe...tetiba teringat plak akak kat van ice cream yg selalu masuk lorong perumahan akak. dia pasang kuat² lagu ice cream mat cool ni taw....hehe

    ReplyDelete
  10. ais krim magnum rasa nye tak bole makn .. sebb dalm fb tersebar ade kndung b*b* dlm ais krim tu.. entah..

    ais krim trafic light pun jadi la sedap gak kn.. hee

    jgn sedih2 ok.. slmat beraiskrim :P

    ReplyDelete
  11. kenapa ni?? tak elok pendam2

    ReplyDelete
  12. suke giler dgnasi krim nie..... hihhhi

    dont be sad syg =)

    ReplyDelete
  13. @justin lover takot nak bercerita pada kawan. takot tersalah kawan.. hukhuk.. @_@ kang salah tempat bercerita, lagi teruk.. kan dear @_@

    ReplyDelete
  14. @fiQ'Ra syieda.. tah la mas. xreti nak cakap huhuhu nak nangis pada muncit, macam xsopan lak.. hehehe -.-

    ReplyDelete
  15. @Dieyna ok kak.. terima kasih tag. syieda dah joint.. @_@

    http://syiedalikes.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. @Dieyna terima kasih kak.. syieda masih bercuti.. huhuhu @_@ esok syieda baca. insyaAllah..

    ReplyDelete
  17. @Hanif Idrus wahahaha... terima kasih abg Hanif.. @_@ syieda dah vote dah..


    semoga berjaya

    ReplyDelete
  18. @Adylia Qarissa yup kak.. terasa sesuatu yang tak kena. hukhuk @_@

    ReplyDelete
  19. @Zie Madini sane gune van ke kak? kg syieda naik moto je. tapi van lg best. byk aiskrim die bawak.. wow...! suke-suke...@_@

    ReplyDelete
  20. @Munnafendy tak tahu kenapa kak moon.rasa macam ni @_@ ade something yang tak kene ke?

    ReplyDelete
  21. @Ieyza Afieyna yeke? syeida baru tau pas Ieyza gtau ni. @_@
    ok syieda dah email pihak JAKIM untuk pengesahan. ishhh takot pulak ni

    ReplyDelete
  22. @dyabunga terasa nak lepaskan semua.. tapi takde tempat nak meluahkan.. @_@

    ReplyDelete
  23. @aimi sedap la ais krim tu..kan aimi? hihihi syieda nak lg la.. hihi

    ReplyDelete
  24. mat kool, mat kool, kawanku.

    ReplyDelete
  25. @shahrazali main main selalu..syioknya syioknya ada mat kool.. hahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…