Skip to main content

hari ahad gembira

Assalamualaikum...

nampaknya sudah lama syieda tidak menghubdate blog tercinta ni. hari ni sangat penat disebabkan syieda, en. muncit menjadi pemandu pelancong yang tidak bertauliah kepada sepupu syieda, iaitu Syitoh. -.- macam mana nak jadi pemandu berkaliber, kalau dua-dua tak reti jalan KL ni. erkk

disebabkan hanya ada masa berjalan sehari, di tambah en. muncit ada sedikit kelapangan. selepas selesai makan tengah hari pada jam 3 petang, kami terus berangkat ke Time Square. biasa lah, sesiapa yang datang KL pasti akan tersebut-sebut Time Square, Sogo, KLCC, Masjid Jamek, dan banyak lagi. tidak termasuk di Purtajaya, Shah Alam. -.-

letih tersangat-sangat. ini kerana pada malam kemarin (20 Mei) syieda berborak dengan sepupu dari mula jumpa hingga jam 7 pagi non-stop. berhenti solat subuh, baru tido. weee..

ok sudah lewat + letih. syieda perlu mengundur diri berehat untuk bekerja esok. di bawah syieda serta sekeping dua gambar yang telah di ambil dari en. muncit. heee... -.-

ada aktiviti puzzle ape tah masa syieda sampai di sini.

di dalam pusat hiburan keluarga main game kete dan puzzle sentuh-sentuh. kahkah tak reti sebut

ini adalah no tiang parking. agar ketiga-tiga manusia ni tidak tersesat. erkk

kata tak nak cerita, tapi setiap gambar ada penerangannya. jadi, selamat malam semua. dan selamat bekerja esok. zzzzzzzzzzzz...


nota : sebelom balik, sempat rembat sandal satu. itupun setelah en.muncit tolong carikan semula kedai kasut tersebut. ngeeee..





yang benar

Comments

  1. untung kan boleh jalan jalan hehe kita dok rumah je hehe <3

    ReplyDelete
  2. seronok nye ade org bawak jln2 =)

    ReplyDelete
  3. @~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ en. muncit mimpi ape tah kak, nak bawak syieda dan spupu jejalan. hihihi :)

    ReplyDelete
  4. @Syuhada Nasya ni sebab sepupu datang. kalau tidak syieda pun macam kamu dear. hehe :)

    ReplyDelete
  5. @aimi aimi lagi jauh g kedah. hihihi :)

    ReplyDelete
  6. :) kak terbayang dah camna penat kamu tu dik..:)

    apapun selamat beristirehat dan berkerja dear :)

    take care :)

    ReplyDelete
  7. siap amik gambar tempat parking yang tak menahan tu.. hahaha..

    psstt: samaler dgn ai, kalau en. suami takde join sekali sah confirm ai pun akan wat cenggitu.. siap amik gambar kat pintu mana nak keluar nanti.. hahaha..

    ReplyDelete
  8. @kak ai: ni pun amik gambar sembunyi-sembunyi kak. sebab takot ade orang tengok.hahaha.. nasib baik xsesat :)

    *hahaha.. kitorang nak balik hampir tersesat sebenarnye kak.. :)

    ReplyDelete
  9. kami siap bergambar dengan tiang supaya tak sesat..yg tiang tu ye lah..takut sesat..yg tuan tu tak tau la nak buat apa..saja nak jadi cam whore...hehe..

    ReplyDelete
  10. wah . best-nyeeeeeeeee :D

    ReplyDelete
  11. @Rai : hahahaha :) kak rai ni..hihihi

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…