Skip to main content

merindui seseorang

Assalamualaikum... 

seperti biasa, bermula 12 tengah hari hinggalah jam 2 petang syieda akan menjengah blog sekejap tipu.sebenarnya die masuk blog lame gile. sapu-sapu sawang, potong-potong kayu api, buka tingkap agar blog tidak terbiar 100% pada hari bekerja. 

walaupun entri tidak reti-reti nak update atau dalam erti kata lain, tiada idea. namun blogwalking masih diamalkan. :)

tadi di akhir waktu blogwalking, syieda ternampak doodle ni. teringat pada seseorang. kalian yang tinggal berasingan dari family pasti akan ada perasaan seperti syieda ni. :) konfident je cakap. hihi kan? 


mak..
dialah yang basuh kencing berak..
dialah yang basuh baju-seluar..

dialah yang kasut sekolah..
dialah yang masak lauk kegemaran..

dialah yang suapkan tatkala sakit..
dialah yang kejutkan bangun pagi..

dialah yang mengajar baca Al-Quran..
dialah yang mengajar mengenal A,B,C 1,2,3..

dialah yang menangis kalau diri ni dilukai..
dialah yang teman bergosip..

dialah yang segalanya...

mak..
sekarang bila sudah tinggal berjauhan, sehari sekali akan hubungi mak di kampung. saja borak-borak. :) setiap perbuatan, akan dilaporkan. dari bangun tido hinggalah masuk tido semula. anything..

mak... i miss u so much! :(

terima kasih pada blogger ni sebab syieda dapat peroleh doodle ni untuk diletakkan di dalam blog syieda. :) orangnya adalah mama Arina yang pandai melukis doodle comel ni. suke sangat tengok setiap doodle hasil tangan kretif kak Arina ni. :)

mood : merindui seseorang..




yang benar

Comments

  1. comelnyaaa....mmg terus teringat kat mak!

    ReplyDelete
  2. jasa mak memang tiada tandingan~

    jemput singgah,
    http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/05/ceritaku-di-nestle.html

    ReplyDelete
  3. Comel doodle tu. hee. Begitulah rasanya tinggal berjauhan dengan ibu tersayang. :)

    ReplyDelete
  4. sedih... nasib baik nk balik jb jumaat ni =)

    ReplyDelete
  5. @kak Dila: sabar ye kak :) nanti dapat la peluk tiom mak lame-lame..

    ReplyDelete
  6. @Sally Yatiey: yup. mencari rezeki kena gagahi jugak. :)

    ReplyDelete
  7. @aimi: alahai aimi. hukhuk :( jelesnye..

    ReplyDelete
  8. @Rafflesia™
    tak nangis . sebak je . huihui :')

    ReplyDelete
  9. sedih je baCa.. :(
    xlama g nak blik Uitm dah.. terpaksa pisah dgn mak...-.-

    ReplyDelete
  10. @Ieyza Afieyna: alahai syg, mesti sedih nak tglkn mak bile masuk sem baru. same la syieda dulu :(

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…