Skip to main content

perkabaran baik!

Assalamualaikum... 

ini entri bukan nak tarik perhatian. tapi nak gembar gemburkan saja. wahaha.. gurau je lah! syieda cuma nak bagitahu, arini syieda ada perkabaran baik. kesemuanya dari blog. uishhh eksaited kemain ye senah! emmm kawan baik syieda dah masak dengan perangai syieda yang suka panggil senah, bedah, timah. hihi -.-

alhamdulillah.. syieda tidak sangka benda ni akan syieda dapat dalam minggu ni juga. tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia siapa yang tahu. -.- bersyukur + suka sangat-sangat! hihi

pertama ; blog contest syieda telah dapat hadiah saguhati iaitu header dan pengiklanan selama sebulan di blog tuan penganjur. alhamdulillah... -.-

ini adalah hadiah headernya. simple dan cantik! hihi

dan untuk pengiklanan itu, syieda takde banner. xleh nak tunjuk pada kawan-kawan! @_@


kedua ; blogger yang terkenal dalam bidang mekap dan fesyen, iaitu Zoey Zau Yah! datang ke blog syieda ni. seyes! teruja la sebab sis Zoey ni datang follow me. T__T srutttt sruttttt sedut hingus laju-laju.


tak tipu kan? berangan sekejap, kalau nanti weeding syieda nak mintak sis ni jadi makandam la. @_@ kalau sesiapa yang bakal melangsungkan perkahwinan, pertunangan, merisik, dinner, atau mana-mana majlis yang sangat bermakna buat kalian. cepat call sis Zoey ni. 

sis pinjam gambar sis ye? -.-


ketiga ; dapat call dari P1 customer service untuk upgrade plan p1 secara percuma. pada kadar bayaran yang sama, cuma kelajuan dan qouta saja bertambah. lepas ni boleh la blogwalking sampai tercabut skrin lappy ni. hahaha ok skrin tercabut itu tipu! -.-


keempat ; baby saya sudah comel! yeay!! baru-baru ni syieda service my baby buchuk. bagi makan nestum, tukar lampin semua. then mandikan my baby di car wash! belagak betul mandikan di car wash. yela. moto wash mane ade, hakhak.. 


dan kelima ; syieda nak tido awal. emmm awal la sangat dah jam 12 malam dah! ngeeeee... -.- malam masih muda kan? hihi




yang benar

Comments

  1. untung la awak .. alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  2. Byk perkabaran Syida....untungnye...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah....

    p/s : cantik header... baru sekarang dpt tengok rupa syieda... :)

    ReplyDelete
  4. @Gumiho Princess alhamdulillah rezeki.. nanti rezeki kamo pulak sayang.. -.-

    ReplyDelete
  5. @Masz Sidek alhamdulillah masz..

    aik? masz xpernah tengok syieda ke?

    ReplyDelete
  6. waaah byk goodnews nih...blogwalking smpai lebam ye hihi

    ReplyDelete
  7. @Munnafendy lepas ni mata panda je syieda ni kak..hihihi -.-

    ReplyDelete
  8. hehehe... nilah kali pertama tengok wajah syieda... :)

    ReplyDelete
  9. @Masz Sidek wahaha.. sebab xberani nak buat header gune gambar sendiri. ni percubaan pertama. -.- hihi

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…