Skip to main content

senaman anak mata

Assalamualaikum... 

selamat hari Selasa yang indah lagi permai. harap-harap semuanya sihat sejahtera. amin.. kalau yang demam tu, silalah ke klinik dan makan ubat ikut waktu yang doktor arahkan. kalau degil, nanti kene injek! larikk!!

sapa-sapa antara kita nak melakukan senaman anak mata. meh kira bersama syieda ye? heeee.. (tetiba kena kira amount sebanyak ni tadi) takmau malu-malu, takmau segan-segan ya? -.-

syieda print screen dari note saja. nak menaip di sini takda jadual, kang masing-masing pening. iye dak? =.=


syieda cakap kerja penjual bunga rafflesia, ada yang tidak percaya.ingat rafflesia murah-murah ke? ok ini  tipu. inilah kerja seharian syieda. kira, kira, dan kira. tapi amount semua dalam AUD. bukan MYR. hukhuk.. sadis!

saja nak senaman anak mata dengan kawan-kawan. see u later! -.-





yang benar

Comments

  1. uish...tak tau lak sampai banyak gitu skali.zillion takde eh??

    ReplyDelete
  2. @aReLaN zillion tu seolah-olah macam alien la.. hihihi bilangan tu ada, tapi tak terkira dek akal manusia. iye dak?

    contoh : nyamuk di dalam hutan. -.-

    ReplyDelete
  3. @Masz Sidek selalunye kene kira sampai quadra je masz. tu pun dah juling dah.. hukhuk

    ReplyDelete
  4. brp ek harga bunga rafflesia? hehe

    ReplyDelete
  5. @ejulz ngeh2.. harganya 3 pounds sterling.. @_@ syieda sendiri pun xtau.. hihi

    ReplyDelete
  6. juling tengok nombor..haha~

    jemput singgah,
    http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/05/9-perkara-penting-ketika-bercakap.html

    ReplyDelete
  7. jual bunga raflesia??wah 1st time dgr kerja camni..mesti byk untng ek.

    ReplyDelete
  8. @Ieyza Afieyna kira-kira ni syieda gune di dalam kerja syieda. hihihi @_@

    ReplyDelete
  9. @rAIHan syieda datang lawat raihan cumel -.-

    ReplyDelete
  10. sakit mata ouh tengok 00000 tu hahahha

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…