Skip to main content

terasa bahangnya

Assalamualaikum... 

hari ni rasanya setelah mendapat perkabaran baik. badan ni mulai rasa ketidaksedapannya. terasa panas. aduhhh... terasa pening kepala, terasa sakit kepala. @_@ kepala sudah pusing-pusing.. uwaaaa...

dari pagi asik menguap je. terasa nak tido. kalaulah bekerja sendiri. kan seronok boleh landing anytime. hikhik.. harap-harap badan masih kuat hingga syieda sampai rumah. bawa moto seorang diri. aduhhhh.. mengade la syieda!

memandangkan cuaca hari ni sangat indah. takde awan mendung berarak kelabu, tiada angin datang berlalu pergi. moga-moga keadaan trafik berjalan dengan lancar. mahu pulang cepat dong!

malam nanti kalau sempat. kalau tiada panggilan kecemasan dari Muncit. kalau tiada aral melintang, bolehlah syieda berblogwalking, berjoging, bergosip dengan kawan-kawan syieda ni. hihihi rasanya xsempat berblogging ke semua blog yang syieda dah folo sebelom ni. dalam 800 blog kalau tak silap syieda. kalau silap tu, maap la ye? hehehe..

sudah mulai terasa rindu mak di kampung. seminggu tak call. hukhuk.. macam dah bertahun tak call. nak bergosip dengan mak. dah sakit baru teringat mak. bertuah punya anak! @_@


kan comel bile demam mak jaga macam ni. hukhuk bila hidup jauh dari mak, semue impian ni hanya sekadar di pinggiran. sekadar angan-angan. hukhuk.. @_@ 

tak sabar tunggu bulan 6 nanti. takde aral, nak balik lame sikit di kampung tu. ihihihihi -.- 




yang benar

Comments

  1. get well soon ye dear. ;)

    ReplyDelete
  2. ececeh...something la tu..bln 6 tu kan..

    ReplyDelete
  3. rajin2 makan ubt..semoga cepat sihat

    ReplyDelete
  4. Get well soon dear.. Have rest ya.

    ReplyDelete
  5. nasib kite berdua sama je
    dua-dua x sihat
    :)

    ReplyDelete
  6. @Munnafendy hihihi... insyaAllah kak, kalau xda aral menjadi la ni.. hihihi

    ReplyDelete
  7. @CikNana terima kasih.. insyaAllah..amin -.-

    ReplyDelete
  8. @eqa sulaika kene ikut cakap CikNana makan ubat ye dear..

    same la syieda pun.. -.- semoga cepat sembuh syg :)

    ReplyDelete
  9. alaaaaa... sweetnya kartun tu.. memang bila jauh ni semuanya kita rindu tentang mak... rasa kalau nak tidur pun , kalau boleh nk tidur bwh ketiak mak..:)

    ReplyDelete
  10. @Nida betul tu kak Nida.. nak tido bawah ktiak mak je..hihi walaupun umur dah makin besar panjang.. -.-

    ReplyDelete
  11. alololo...demam ea. cian dia. jgn skip mkn ubat ek

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…