Skip to main content

typo Magnum

Assalamualaikum... 

bukan nak cerita pasai magnum yang ada nombor bertuah tu. tapi magnum lain. kenapa syieda cakap macam tu? tadi google "magnum", yang keluar bukan ais krim yang comel tu. haishhhh.. sabar je lah.. ok berbalik kepada cerita asal.

lunch tadi hanya makan Magnum Almond dan Yogurt. wakakaka.. diet kunon! pppp lah syieda diet apa kebenda nya kalau makan benda-benda macam ni. menternak datuk lemak ada la.. aigooo...

ni first time merasai kenikmatan Magnum Ice-Cream yang selalu orang gembar gemburkan. walaupun agak segan nak tekan button PUBLISH POST sebab dah lame zaman ais krim ni berlalu pergi. tapi kena gagahi jugak sebab untuk tatapan anak cucu cicit cotcot nanti. 

yela, kang ada yang mengata buat "publisiti murahan" pulak dengan promosikan barang itu ini.  entri macam gam****. ini bukan promosi. emmm malas nak bercakap pasal orang-orang yang tak reti duduk diam tu. abaikan orang macam tu. buang karan je. nanti diam la.. -.- muka baik je syieda ni. 


crunchy almond ice cream bar

Magnum ni lah yang telah membiak dalam perut syieda ni. sedap.. rangup gitu. auwwww... cuba lah.. RM3.90 kalau tak silap syieda. setahun sekali apa salahnya beli ais krim mahal ni. hahaha

white chocolate ice cream bar

inilah lumrah manusia. bila rasa satu. nak satu lagi. begitu jugaklah dengan syieda. dah dapat rasa Magnum Almond, nak pula rasa Magnum White ni. aigooo.. sebenar, SAYA SUKE WHITE CHOC!! sedap!! sedap!!

Belgian White Chocolate Block (90g)


mood : lepas makan, terdampar sekejap.. kuikui
sumber : sayang



yang benar

Comments

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…