Skip to main content

akhirnya...

Assalamualaikum

setelah berpenat lelah bergelut dengan kemelut di dalam diri ini. akhirnya satu keputusan telah dibuat. mungkin ini adalah yang terbaik untuk semua orang dan semuanya lahhh..!! 

dalam diri ini tak mampu untuk berbicara lebih. hanya mampu senyum dan mengalirkan air mata. :) aikk ayat macam putus cinta saja. kekeke ehhh ini bukan ayat putus cinta. ini ayat rindu mak ayah.. :(

syieda sudah ambil keputusan untuk pulang ke kampung.. @_@ rindu mak ayah.. hukhuk 

rindu punye pasai, sampai bergaduh dengan en.muncit. hahaha mane tidaknya, tunggu punya tunggu dari jam 7 pagi hinggalah 8 pagi. batang hidung pun tak nampak. call tak berjawab. sabar je dulu.. jam 6 pagi call dia dah bangun. lepas syieda siap, die diam. ni kompom tido semula.. :(

ikut perancangan, syieda akan terus naik bas lepas waktu kerja. jadi disebabkan en.muncit gendot boyot tu ketiduran. terpaksa bertolak malam. tiket pun belum tahu lagi :( dah membazir 3,4 jam. kalau tidak, dalam masa 3,4 jam tu, syieda dah berada di Perak!


malam tadi call ayah. ayah cakap pokok durian sebelah rumah dah masak sebiji. ade dua ulas saja. hahaha.. syieda memang tertunggu-tunggu durian sebelah rumah tu. sebabnya pokok tu di tanam di atas tanah sawah. :) kami dapat merasa buah pertama, sampai sekarang belum dapat makan lagi. sebab tu kot eksaited terlebih syieda ni.

tambahan en.muncit yang suka tido tu kirim petai belakang rumah. ikan keli kat sawah. siap nak bekalkan syieda beg extra, takut nanti tak termuat beg syieda. amboiii hang ni muncit... :)

dikampung pula, sang adik sorang tu siap booking nak ajak cari handphone baru. handphone yang syieda bagi setahun lepas dah rosak. banyak la cikadak budak laki ni sorang!


pesanan untuk kawan-kawan yang datang melawat syieda sepanjang ketiadaan syieda. jangan malu-malu say hii.. hihihi huhuhu hehehe kekeke pada syieda ye? :p kalau dah berada kampung, 99% syieda akan jauhkan diri dari sebarang alat komunikasi. even handphone kesayangan. :)


*fobia nak balik kampung, automatik akan teringat tragedi 3 Julai 2011 dulu. ia terjadi selepas syieda balik dari kampung. hukhuk.. kuatkan semangat syieda!

*kalau ada entri tu, maksudnya syieda pelesu la yang update (auto publish) haha




yang benar

Comments

  1. semoga shieda selamat dlm perjalanan....
    best nye nak makan durian....

    ReplyDelete
  2. selamat pulang ke kampung shida..moga perjalanan pergi dan pulang selamat..have a nice day at kampung ^_^

    ReplyDelete
  3. wah.. best la balik kmpung.. lepas rindu.. ieyza dah nak blik uitm.. terpaksa berpisah dgn family :(

    ReplyDelete
  4. 3 julai 2011 ??
    nak tau jugak kesah apa ^^ huhuhu

    ReplyDelete
  5. ni syeda palsu ke nih? haha..sonoknya blk kg ada durian..smoga selamat pulang nnti ye ;)

    ReplyDelete
  6. baru hr tu blk kampung
    makan durian.sakannnn
    haha


    beli kan hp satu :p

    ReplyDelete
  7. @Masz Sidek: terima kaish masz.. durian belum masak lagi. ayah terpaksa beli durian lain ganti. hukhuk.. :(
    tp best juga dapat balik kampung hihi

    ReplyDelete
  8. @Ieyza Afieyna: yeay!! ieyza dah nak sambung study.. :) dapat jumpe kawan2..
    nti hujung minggu balik tau? lepas rindu pada mak ayah :) heee

    ReplyDelete
  9. @ain nabila: hehe.. :) insyaAllah kalau en.muncit bagi, syieda akan cerita semula.. :)

    ReplyDelete
  10. @zOeY zAu YaH: hahaha.. ni syieda betul dear, xsempat buat autopublish entri. kekeke :)

    terima kasih dear :)

    ReplyDelete
  11. @syafiqakarim: hahaha.. sedapnye.. syieda masih teringin nak makan durian sebelah rumah tu..
    balik ni, xmasak lagi buahnye.. sob2.. :(

    ReplyDelete
  12. @kak dila: terima kasih kak..alhamdulillah selamat sampai dah :)

    ReplyDelete
  13. A >> pencinta durian ni :) heee nanti balik kedah g kampung syieda la, makan durian :)

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…