akhirnya...

Assalamualaikum

setelah berpenat lelah bergelut dengan kemelut di dalam diri ini. akhirnya satu keputusan telah dibuat. mungkin ini adalah yang terbaik untuk semua orang dan semuanya lahhh..!! 

dalam diri ini tak mampu untuk berbicara lebih. hanya mampu senyum dan mengalirkan air mata. :) aikk ayat macam putus cinta saja. kekeke ehhh ini bukan ayat putus cinta. ini ayat rindu mak ayah.. :(

syieda sudah ambil keputusan untuk pulang ke kampung.. @_@ rindu mak ayah.. hukhuk 

rindu punye pasai, sampai bergaduh dengan en.muncit. hahaha mane tidaknya, tunggu punya tunggu dari jam 7 pagi hinggalah 8 pagi. batang hidung pun tak nampak. call tak berjawab. sabar je dulu.. jam 6 pagi call dia dah bangun. lepas syieda siap, die diam. ni kompom tido semula.. :(

ikut perancangan, syieda akan terus naik bas lepas waktu kerja. jadi disebabkan en.muncit gendot boyot tu ketiduran. terpaksa bertolak malam. tiket pun belum tahu lagi :( dah membazir 3,4 jam. kalau tidak, dalam masa 3,4 jam tu, syieda dah berada di Perak!


malam tadi call ayah. ayah cakap pokok durian sebelah rumah dah masak sebiji. ade dua ulas saja. hahaha.. syieda memang tertunggu-tunggu durian sebelah rumah tu. sebabnya pokok tu di tanam di atas tanah sawah. :) kami dapat merasa buah pertama, sampai sekarang belum dapat makan lagi. sebab tu kot eksaited terlebih syieda ni.

tambahan en.muncit yang suka tido tu kirim petai belakang rumah. ikan keli kat sawah. siap nak bekalkan syieda beg extra, takut nanti tak termuat beg syieda. amboiii hang ni muncit... :)

dikampung pula, sang adik sorang tu siap booking nak ajak cari handphone baru. handphone yang syieda bagi setahun lepas dah rosak. banyak la cikadak budak laki ni sorang!


pesanan untuk kawan-kawan yang datang melawat syieda sepanjang ketiadaan syieda. jangan malu-malu say hii.. hihihi huhuhu hehehe kekeke pada syieda ye? :p kalau dah berada kampung, 99% syieda akan jauhkan diri dari sebarang alat komunikasi. even handphone kesayangan. :)


*fobia nak balik kampung, automatik akan teringat tragedi 3 Julai 2011 dulu. ia terjadi selepas syieda balik dari kampung. hukhuk.. kuatkan semangat syieda!

*kalau ada entri tu, maksudnya syieda pelesu la yang update (auto publish) haha




yang benar

18 comments:

  1. semoga shieda selamat dlm perjalanan....
    best nye nak makan durian....

    ReplyDelete
  2. selamat pulang ke kampung shida..moga perjalanan pergi dan pulang selamat..have a nice day at kampung ^_^

    ReplyDelete
  3. wah.. best la balik kmpung.. lepas rindu.. ieyza dah nak blik uitm.. terpaksa berpisah dgn family :(

    ReplyDelete
  4. 3 julai 2011 ??
    nak tau jugak kesah apa ^^ huhuhu

    ReplyDelete
  5. ni syeda palsu ke nih? haha..sonoknya blk kg ada durian..smoga selamat pulang nnti ye ;)

    ReplyDelete
  6. baru hr tu blk kampung
    makan durian.sakannnn
    haha


    beli kan hp satu :p

    ReplyDelete
  7. @Masz Sidek: terima kaish masz.. durian belum masak lagi. ayah terpaksa beli durian lain ganti. hukhuk.. :(
    tp best juga dapat balik kampung hihi

    ReplyDelete
  8. @Ieyza Afieyna: yeay!! ieyza dah nak sambung study.. :) dapat jumpe kawan2..
    nti hujung minggu balik tau? lepas rindu pada mak ayah :) heee

    ReplyDelete
  9. @ain nabila: hehe.. :) insyaAllah kalau en.muncit bagi, syieda akan cerita semula.. :)

    ReplyDelete
  10. @zOeY zAu YaH: hahaha.. ni syieda betul dear, xsempat buat autopublish entri. kekeke :)

    terima kasih dear :)

    ReplyDelete
  11. @syafiqakarim: hahaha.. sedapnye.. syieda masih teringin nak makan durian sebelah rumah tu..
    balik ni, xmasak lagi buahnye.. sob2.. :(

    ReplyDelete
  12. @kak dila: terima kasih kak..alhamdulillah selamat sampai dah :)

    ReplyDelete
  13. A >> pencinta durian ni :) heee nanti balik kedah g kampung syieda la, makan durian :)

    ReplyDelete

You can say anything but please don't hurt me. Thank you