Skip to main content

hai2! im back!

Assalamualaikum

selamat hari Isnin semua. terima kasih kepada yang sudi datang ke "pondok usang" ni. dan tak lupa juga kepada yang sudi follow. nanti syieda akan pergi ke rumah kalian semua. :) 

nak bercerita sepanjang di kampung macam tak best kalau tak disertakan sekali gambar. jadi petang nanti gambar akan menyusul untuk kalian. di opis tak dapat nak transfer gambar. aduhhh limit betul la! sangat teruja di kampung. kekeke.. 

banyak cerita yang syieda dapat dikongsi dengan mak, ayah, adik dan abang. walaupun sekadar dapat bermalam semalam dikampung. namun banyak benda yang dapat dibuat bersama keluarga tercinta. :) mak pula sanggup berjaga sampai jam 2,3 pagi untuk berborak. hikhik..

seronok sangat dapat tengok mak tersenyum gembira macam ni. @_@ rindu sangat. auwww... apa saja yang syieda cerita, mak tergelak. sampai terkeluar air mata mak pune gelak. syieda ni kelakar ke? erkkk.. ???



* mak ayah abang adik eksaited nak menerima orang baru dalam kelurga kami. insyaAllah.. :)



yang benar

Comments

  1. Orang baru?..siapakah..jeng jeng.. ;b

    ReplyDelete
  2. seronok kan dapat balik kampung jumpa mak ayah..walau pun sekejap je..terubat juga rindu..

    ReplyDelete
  3. @syafiqakarim: hakhak.. :) malu eih nak cakap.. hikhik

    ReplyDelete
  4. @:: Mrs.Eady ::: alhamdulillah.. :) terima kasih kak :)

    ReplyDelete
  5. wah.... happy nye lepas balik kpg...

    org baru??? siapa yer...

    ReplyDelete
  6. @Rai: sronok sangat2 kak :) hikhik terubat rindu ni :)

    ReplyDelete
  7. JOM JOIN GA NI :)
    http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/05/random-giveaway-by-cik-fie_26.html

    ReplyDelete
  8. Bagusnya anak yang boleh sentiasa menggembirakan hati ibubapa mereka. :)

    Siapakah orang baru itu? ehem!

    ReplyDelete
  9. Salam kenal..
    rasanya semua mak happy sangat kalau anak balik..
    walaupun pergi tak jauh mana..
    makchaq macam tu la...

    nak terima orang baru? menarik ni...

    ReplyDelete
  10. salam..

    mak mmg suka kalau anak2 mereka bahagia..

    ReplyDelete
  11. orang bru ? akk nk kawen ke? hhehekk

    ReplyDelete
  12. kite pon x sbr nk tunggu kwn kite naik pelamin =)

    ReplyDelete
  13. mak syieda hepi sbb anak dia blk...;) akak pun xsbar nk tgk syieda kwin..hehe

    ReplyDelete
  14. orang baru ??

    bakal suami sis ke ? hik3...

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…