Skip to main content

ke HUKM lagi :(

Assalamualaikum

sebenarnya entri ni entri semalam. namun belum sempat publish, dah terpaksa log out dengan tergesa-gesa. kerana mendapat khabar berita yang mencemaskan buat seketika. :( dalam jam 12.30 tengah hari semalam, syieda half-day dan terus ke HUKM

sebenarnya tersangat fobia bila perkataan cemas, emergency, kritikal, hospital. @_@ uwaaaa.. 

semalam, abah muncit terkena heart attack. dan alhamdulillah, setelah selesai pembedahan memasukkan "spring" di paru-paru. semua kembali normal. cuma belum sedarkan diri lagi. hari ni tidak pasti lagi sebab muncit baru on the way ke HUKM. 


kami semua memaksa muncit menjaga abahnya, disebabkan dulu abahnya pernah menjaga die. kekeke.. muka dia masa tu adalah redha. haha abahnya lah yang bersengkang mata menjaga dia waktu malam dulu. sekarang turn dia pula. :)


semoga pakcik cepat sembuh. amin...




yang benar

Comments

  1. moga abah muncit cepat sihat ya..

    ReplyDelete
  2. semoga ayah awak cepat sembuh..

    ReplyDelete
  3. pink lavender >> amin.. insyaAllah.. terima kasih.. :)

    ReplyDelete
  4. cik lynn >> amin.. insyaAllah.. terima kasih :)

    ReplyDelete
  5. ayu >> amin.. insyaAllah.. terima kasih :)

    ReplyDelete
  6. rai >> ayah muncit la dear :) bukan ayah syieda :) hee terima kasih, insyaAllah..

    ReplyDelete
  7. Semoga kesihatan abah muncit segera pulih sepenuhnya. Amin.

    ReplyDelete
  8. semoga cepat2 sembuh bakal ayah mertua syieda ;)

    ReplyDelete
  9. knapa name nye muncit? ape2pon smoga abah muncit cepat sembuh.. =P

    ReplyDelete
  10. Saya doakan semoga bakal bapa mertua cepat sembuh yek

    ReplyDelete
  11. fobia tgk spital..huhu..smoga cpt sembuh:)

    ReplyDelete
  12. mg cepat sembuh confius ckit baca entry ni hehehe

    ReplyDelete
  13. Kakcik >> amin.. insyaAllah kak.. terima kasih :)

    ReplyDelete
  14. Mas >> amin.. insyaAllah mas.. terima kasih dear :)

    ReplyDelete
  15. korn >> amin.. insyaAllah.. terima kasih :)

    namanya muncit sebab die muncit. kahkah.. sebenarnya nama panggilan dia. :)

    ReplyDelete
  16. Abg Hanif >> amin. insyaAllah abg Hanif.. terima kasih :)

    ReplyDelete
  17. kak Dila >> amin.. insyaAllah.. terima kasih kak :)

    syieda pun fobia sebenarnya.. :( tahun lepas muncit. tahun abahnya.. :(

    ReplyDelete
  18. kak kesuma >> amin.. insyaAllah.. terima kasih kak :)

    konfius yg mane tu? heee sebab syieda main type je.. dah xtenang ht ni :(

    ReplyDelete
  19. sedih pula bce entry ni...tringt kt ayah yg kt uma 2.. =(

    semoga abha mucit sihat cepat =)

    ReplyDelete
  20. moga abah muncit ieda cepat sembuh ;)

    ReplyDelete
  21. aimi >> @_@ sedih sangat sebab arwah sudah kembali ke Rahmatullah.. Al-Fatihah...

    ReplyDelete
  22. Syazwan >> pakcik sudah pergi tinggalkan kita.. @_@

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…