Skip to main content

maafkan kami

Assalamualaikum

selamat malam semua :) maafkan syieda sebab sudah banyak hari tidak update blog. hanya mampu blogwalking ke segenap blog saja. itu pun yang termampu syieda lakukan dengan kaedaan sebegini. ok titik. heeee.. 


kepada rakan-rakan yang sudi datang dan follow "pondok usang" ni. terima kasih, insyaAllah ada kelapangan syieda akan ziarah semula, dan akan follow back :) buat masa sekarang memang tidak mampu untuk ziarah semua. hanya yang termampu sahaja. hukhuk

macam taknak publish je entri ni. sebab takde ape-ape. hukhuk.. just nak bagitahu kalian selamat hari Khamis untuk esok. ehh hari ni lahhh!

harap-harap semuanya kembali kepada normal. insyaAllah..


*gambar tiada kaitan dengan entri. dari abang hensem juga la datangnye gambar ni.



yang benar

Comments

  1. jom BW & follow di sini

    http://mrsaibis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Assalamu'alaikum Syieda. Semoga semuanya baik2 saja. :)

    ReplyDelete
  3. akak pun baru je update blog..huhu..

    ReplyDelete
  4. take care dear..biasa lah..hidup ada pasang surutnya..tak sepanjang masa macam tu kan..

    ReplyDelete
  5. shieda tak sihat ke...
    bykkan berehat yer...

    ReplyDelete
  6. @ain vanilla: ok deaar, nanti ade masa syieda follow sane :) tq

    ReplyDelete
  7. @kakcik: waalaikumussalam kak, insyaAllah.. terima kasih kak ;)

    ReplyDelete
  8. @A: @_@ rindu entri kamu juga dear.. nanti sempat syieda g sane.. heeee

    ReplyDelete
  9. @:: Mrs.Eady ::: nanti syieda melwt akak ye? tungguuuuu tau :)

    ReplyDelete
  10. @Rai: terima kasih kak :) kene kuatkan semangat je ni

    ReplyDelete
  11. @Masz Sidek: heeee... :) terima kasih masz chumel

    ReplyDelete
  12. hihi, comel pulak mas rasa entry ni.. salam jumaat :D

    ReplyDelete
  13. @Adylia Qarissa: hehe selamat berhari minggu tuk kak juga :)

    ReplyDelete
  14. @Hanif Idrus: selamat hari Jumaat :) teerlambat syeda update komen ni :)

    ReplyDelete
  15. @fiQRa: hikhik.. mas ni lagi comel.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…