Skip to main content

selamat hari isnin

Assalamualaikum

selamat pagi Isnin semua. diharapkan hari ini adalah permulaan yang baik buat syieda, muncit sekeluarga, dan kawan-kawan sekalian. berdirinya syieda di sini. ececehh macam berucap dalam perhimpunan sekolah pulak. hukhuk..

kemungkinan minggu ni syieda akan balik ke kampung lagi. nampak gayanya blog ini akan kembali sunyi. maaflah sekarang mood blogging masih kuat. tapi syieda pula masih tiada idea untuk disisipkan dalam entri kali ni. 

kalau sempat. syieda akan post entri setiap hari. insyaAllah.

syieda rindukan mak ayah abang dan adik di kampung. rindukan nenek di kampung. rindukan arwah kedua-dua atok yang pergi meninggalkan kami semasa syieda form5. rindukan arwah pak long syieda yang telah pergi masa syieda semester ke-tiga UiTM. rindukan arwah abah muncit. rindukan semua.. :'(

baiklah.. syieda akan blogwalking ke rumah kalian. dan akan follow mana yang termampu hari ni. ye? terima kasih kepada yang sudi datang melawat rumah syieda sepanjang ketiadaan syieda. dan terima kasih buat Kak Nida. :)



yang benar

Comments

  1. kak Kesuma >> terima kasih kak :)

    ReplyDelete
  2. salam

    xpe, slow2..

    ada idea nanti blh updae blog lagi.

    ReplyDelete
  3. saya pun rindu kat m.cik sy, arwah dah lama xde, tp sy bru tau cos dorang xgtau, dorang kata xnak ganggu saya exam,,sedih giler...huhu T.T

    ReplyDelete
  4. kak Syira >> wsalam..

    ok kak.. hihihi (lamanya baru syieda sempat reply komen kak :( )

    ReplyDelete
  5. Trah Zain >> Al-Fatihah...

    semoga roh mereka ditempatkan dikalangan orang2 beriman..amin...

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…