Skip to main content

URL baru

Assalamualaikum

hari ini sudah genap 3 minggu pakcik Latib pergi meninggalkan Azizul sekeluarga. Al-Fatihah.. semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. amin..

tadi lepas waktu kerja, syieda dan en. muncit pergi menziarah arwah di kubur. en.muncit nampak sedih. kuatkanlah hatimu untuk teruskan kehidupan ini. mungkin ada hikmah semua kejadian ini berlaku. sama-samalah kita mendekatkan diri kepada yang Maha Esa. insyaAllah..

seminggu syieda hanya mampu memandang kosong blog sambil blogwalking. dan hari ini, mesti menaip juga. walaupun tiada idea untuk diketengahkan. yela.. kepala asyik menghitung hari untuk balik ke kampung berpuasa dengan mak, ayah, abang dan adik tu.. :)

serasanya, selepas syieda keluar belajar tahun 2007 sampai sekarang. belum pernah syieda menyambut 1 Ramadhan bersama keluarga. rindunya.. :( insyaAllah, jika tiada aral melintang. syieda akan balik untuk menyambut 1 Ramadhan dengan keluarga tersinta! :)

hrmmm dalam tiada idea, dah 3 perenggan saja untuk intro :p hihihi.. sebenarnya syieda cuma nak beritahu kalian semua. 

URL blog ni sudah bertukar. :) bertukar URL saja lah. bukan bertukar ke domain semua tu. :p

kalau URL dah bertukar, mood pun kenalah dibawa-bawa bertukar juga ye? hihihi :) insyaAllah.. semuanya kenalah bertukar. ok jom sambung blogwalking!  :)




yang benar

Comments

  1. alaaa jgn sedih2 tau.....balik2..hehe....bab url xphm..hahah

    ReplyDelete
  2. seingat dkna pon dah 5 tahun tak sambut posa dengan mak kat kampung..

    ReplyDelete
  3. @hairy tak sedih dah.. minggu ni nak balik ka,pung dah :)

    ReplyDelete
  4. @Adylia Qarissa jom balik... :) hihihi rindu nak sambut Ramadhan dgn family :(

    ReplyDelete
  5. al-fatihah buat arwah.Ooo dah tuka url ek. Mcm akak dulu kan, rasanya hampir 3 tahun kot pakai url princessredbloodsnow. But now baru start berdomain dan tukar ke nama sendiri..hehehe.

    ReplyDelete
  6. @kak Zie Madinikalau tukar domain, syieda dah jarang online kak.. :(( teringin tu mmg teringin nak bertukar..hukhuk.. :)

    ReplyDelete
  7. Assalam, semoga selamat sampai ke kampung halaman... Ini url baru erk ?

    ReplyDelete
  8. @Ikmal wsalam.. terima kasih..

    aah ini URL baru :)

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…