Skip to main content

celebrate bersama en tunang

Assalamualaikum

kahkah tittle macam nak kena jentik hidung lapanplohlapan kali saja. :) semalam bercakap muncit segala bagai. hari ni en tunang pula. hari kena la panggil en tunang sebab dapat berdating dengan dia even di kedai mamak. dari awal lagi dia nak ajak makan Pizza. namun syieda tolak. syieda nak makan nasi :)

akhirnya kami berjumpa di kedai mamak untuk berbuka bersama. :p juadah berbuka pada hari ni adalah :

ini nasi saya! muncit jangan ambil tau?

itu muncit punye, nak tukar dengan ayam saya, katanya ayam dia kecil

buah kurma dan tembikai di beri :) tq

motif utama : nak tunjuk kunci saja. hihihi

lepas berbuka, kami sekali lagi terjah masuk the Mines. kali ni muncit hendak mencari baju dia. sudahnya balik macam tu saja. heeee.. :p




yang benar

Comments

  1. bestnyer buka dgn en.tunang..en. tunang farisha pulak kerja..huhu..btw, sedap menu tu

    ReplyDelete
  2. suka lah tu..walaupun jumpa kt kedai mamak..hihih

    ReplyDelete
  3. @DAIRI FARISHA hehehe.. sabtu ahad ade sys, ajak en.tunang bbuke same2.. sekali pun mesti best :)

    ReplyDelete
  4. seronok nye org dh ade tunang kan =) ngee

    *tertibe gatal nk bertunang juga =)

    ReplyDelete
  5. fuhhhhhhhh
    dugaan di bulan puasa tgok gambar2 makanan nih
    hehehe

    ReplyDelete
  6. Makan sama2 bulan puasa romatiknya..
    Tapi aku suka pasangan macam ni..sempoi dan suka hati baca entri entri love kau orang..

    ReplyDelete
  7. Suka letew dapat berbuka bersama :)

    ReplyDelete
  8. @nuyui a.k.a miss YUI jom makan kak yui :) syieda tengah tunggu nak bersahur ni :) hihihi

    ReplyDelete
  9. @aimi alhamdulillah..

    seronok sikit aimi, even masih belum sah, tapi sekurangnya parent dah tahu kite kluar dgn anak sapa :) hihihi aimi bila pula ni? hihihi

    ReplyDelete
  10. @Hans jom berbuka di Cheras batu 11 ni. hehehe sedap sangat :)

    ReplyDelete
  11. @~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ nasi briyani :) muncit cakap. hehehehe syieda pun xtau :p

    ReplyDelete
  12. @Hanif Idrus terima kasih abg Hanif. tak selalu leh macam ni. tapi bila dapat keluar kedai mamak pun kami makan :p muncit selamber, syieda follow je.. :)

    ReplyDelete
  13. @Mieya Atiera suke sgt dear, tambah2 baru lepas besday syieda time tu :) hehehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…