Skip to main content

Hanif Idrus Segmen Menerjah

Assalamualaikum

hanifidrus

jom joint sekali? klik banner di atas :)

sebelum raya lagi syieda sudah demam, sampai lah ke hari ni, baru baik dari demam. jadi dikesempatan ni, syieda nak sertai segmen abg Hanif ni. kalau kalian nak joint juga. amat dialu-alukan. :) di samping menambah kawan, boleh juga kita berblogging sambil mencari ilmu dari blogger lain. :)


ok syieda nak tag :
dan lain-lain..



dateline
30 September 2012



yang benar

Comments

  1. Salam kenal ….
    Follow blog kamu ! Salam Terjah dari http://badsocks.blogspot.com from segment Hanif Idrus Segmen Menerjah
    wak jemput untuk singgah ke blog wak :)

    http://badsocks.blogspot.com/2012/08/diterjah-dari-belakang.html

    ReplyDelete
  2. thnxx singgah :) dan follow u :)

    ReplyDelete
  3. @Irwan Syah@ Wak salam perkenalan.. :)

    syieda sudah ke blog Irwan :)

    ReplyDelete
  4. @POP thanks juga dear sudi singgah blog syieda :) done follow u back :)

    ReplyDelete
  5. done follow u , from same segmen
    http://asmarpunyablog.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. done follow.. terima kasih datang menjenguk
    http://azmengs.blogspot.com/2012/08/hanif-idrus-segmen-menerjah.html

    ReplyDelete
  7. selamat bersegmen... sy pun join jugak segmen ni.. :D

    ReplyDelete
  8. br baik dr demam eh syieda?
    thanks tau tag sy..
    insyaAllah sy akn join nnti2..hehe.. XD

    ReplyDelete
  9. Hee. thank you ya visit saya...singgah kembali. salam kenalan..

    ReplyDelete
  10. Greeting and Salam
    I am probably more than happy knowing you are a follower of ♌¹³ Pseudosupra | aLife Blog than you will ever know. It's my pleasure to known awesome blogger like you Syieda. Keep in touch and for further concerns, please do not hesitate to give your comment for my future entry. Wish you a great day!
    Much more respect and Thank you again for being a follower of ♌¹³ Pseudosupra | aLife Blog
    Regard |♌¹³|Raimi Syazwan Abdul Rashid Keep in Touch..
    Ref dari segment Hanif Idrus Segmen Menerjah

    ReplyDelete

  11. Thanks kerana Join Segmen saya.
    Saya amat menghargai sokongan anda kepada segmen ini.
    Jom pergi ke Senarai Peserta:
    http://hanifidrus.blogspot.com/2012/08/hanifidrus-segmen-menerjah-senarai.html
    Setiap hari peserta semakin bertambah..
    JOM TAMBAH FOLLOWER.
    Thanks

    ReplyDelete
  12. @Nisa Greennnpanda aah Nisa. sebelum raya lagi demam.. :( alhamdulillah dah baik dah sikit :)

    ReplyDelete
  13. @Raimi Syazwan Abdul Rashid terima kasih sudi ke blog syieda ni. insyaAllah, ada masa terluang akan syeida ke blog Raimi :)

    ReplyDelete
  14. http://www.aynoranur.com/2012/08/hanifidrus-segmen-menerjah.html

    salam perkenalan,
    dah follow sini

    ReplyDelete
  15. datang dari segment yang sama, selamat menerjah

    ReplyDelete
  16. singgah sini dr segmen sama jugak.. hii, hii slmt hari merdeka =)

    ReplyDelete
  17. Assalamualiakum Syieda...! Salam Merdeka... Miss dari segment yg sama... n I've done follow you.. Do follow me back k?! Btw, cOmel belog awk..!! =) hee^^

    http://misslightofhappiness0210.blogspot.com/2012/08/segmen-kembangkan-followers-bersama.html

    ReplyDelete
  18. salam kemerdekaan..... datang menjajah blog nie sempena hari kemerdekaan dan segmen terjah Hanif Idrus. Hikssss

    ReplyDelete
  19. dtg n follow dr sgmen yg sme

    http://miraedo92.blogspot.com/2012/08/hanif-idrus-segmen-menerjah.html

    ReplyDelete
  20. Updated Kedua
    Peserta sekarang berjumlah melebihi 50 orang
    Jom terjah mereka
    http://hanifidrus.blogspot.com/2012/08/hanifidrus-segmen-menerjah-senarai.html
    Jom tambah follower dan rakan
    Perhatian:
    Blogger yang saya belum follow akan di follow semasa review blog anda,
    Jom terjah mereka

    ReplyDelete
  21. mcm best jer.. xkne tagged boleh gak ke? hak2

    ReplyDelete

  22. Singgah Blogwalking sini dari segmen yang sama. semoga sihat selalu..jom terjah blog saya!!!

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/08/hanif-idrus-segmen-menerjah.html

    ReplyDelete
  23. @Emma salam kenalan :) terima kasih sudi ke blog syieda :)

    ReplyDelete
  24. @babycomel Selamat Hari Merdeka! :) terima kasih sudi datang ke blog syieda :)

    ReplyDelete
  25. @Miss Light of Happiness waalaikumussalam Miss. Salam Merdeka juga. syieda akn follow Miss back ye? :)

    terima kasih Miss.. :)

    ReplyDelete
  26. @amirahramli terima kasih sudi datang. i will follow u back dear :)

    ReplyDelete
  27. @Hanif Idrus ok done terjah ke semua 50 blog abg Hanif :) terima kasih

    ReplyDelete
  28. @Everything's Everythings xkena tag pun boleh joint. memeriahkan suasana :) best! :)

    ReplyDelete
  29. @Mrs.BuduBilis terima kasih sudi dtg :) done terjah blog awak :)

    ReplyDelete
  30. Terima kasih ke blog saya...

    OK dah pun follow..

    Selamat hari raya n MERDEKA!

    ReplyDelete
  31. sy dah follow awk dr segmen hanif idrus

    ReplyDelete

  32. http://kumahuitu.blogspot.com/2012/08/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html
    Salam...Hari Raya..
    bonde balas kunjungan juga dr segman yg sama...
    senang2 dtg blog bonde :)

    ReplyDelete
  33. membalas kunjungan dr segmen yg sama.... :D

    ReplyDelete
  34. sy terjah sini dari segmen yg sama. already follow sini. jom terjah blog sy pulak. =)

    http://norumara.blogspot.com/2012/08/hanif-idrus-segmen-menerjah.html

    ReplyDelete
  35. datang dari segmen yang sama, jom ke blog saya :)

    http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/08/hanif-idrus-segmen-menerjah.html

    ReplyDelete
  36. salam ziarah dan salam perkenalan dari Fahz.selamat bersegmen :)

    ReplyDelete
  37. dtg dari segmen yang sama..=))


    http://guliboolat.blogspot.com/2012/09/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

    ReplyDelete
  38. Updated ke 3
    Jumlah peserta kini 63 orang ..
    Sila lihat senarai peserta di:
    http://hanifidrus.blogspot.com/2012/08/hanifidrus-segmen-menerjah-senarai.html

    ReplyDelete
  39. Blogwalking dan follow sebab join segmen Hanifidrus

    Gangnam Style Yang Kelakar

    ReplyDelete
  40. Assalam, lama tak ke sini ... Salam Jumaat..

    ReplyDelete
  41. #1287 followed !!

    terjah !!!!!
    dari segment yang sama.....

    http://n-mcd.blogspot.com/2012/09/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

    ReplyDelete
  42. sudah follow.... dtg dr segmen sama... follow me back k http://syiqahshahar.blogspot.com/2012/08/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

    ReplyDelete
  43. Updated ke 4
    Jumlah peserta kini 76 blogger!!!
    Jom blogwalking lagi….
    Amacam ramai kawan tak?
    http://hanifidrus.blogspot.com/2012/08/hanifidrus-segmen-menerjah-senarai.html

    ReplyDelete
  44. dah singgah and follow.. jom follow balik

    http://redscarz.blogspot.com/2012/09/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

    ReplyDelete
  45. Dahsyat!!!! blogger sorang ni.
    Habi semua dia terjah..hehehehe

    ReplyDelete
  46. tq singgah..jom follow blog kathy..

    ReplyDelete
  47. Salam perkenalan , terima kasih kerana datang blog . Datang balas kunjungan :)

    ReplyDelete
  48. salam perkenalan drpd ezamiza dr segmen sama..

    http://zafikstory.blogspot.com/2012/09/hanif-idrus-segmen-menerjah.html

    ReplyDelete
  49. @teratai terima kasih sudi ke blog syieda :) follow u back :)

    ReplyDelete
  50. @Zaidalifah Hussin terima kasih sudi ke blog syieda. Selamat Hari raya :)

    ReplyDelete
  51. @Deqla manjew terima kasih datang ke blog syieda.

    sudah follow semula :)

    ReplyDelete
  52. @rAIHan terima kasih datang ke blog syieda.

    sudah ke blog raihan :)

    ReplyDelete
  53. @Fahz terima kasih datang ke blog syieda.

    ReplyDelete
  54. @Marble terima kasih datang ke blog syieda.

    ReplyDelete
  55. @Syamil Ramli terima kasih datang ke blog syieda.

    sudah follow kamo :)

    ReplyDelete
  56. @Ikmal terima kasih datang ke blog syieda.

    syieda sudah ke blog kamu :)

    ReplyDelete
  57. @✿ Nani ツღ terima kasih datang ke blog syieda.

    follow u back dear :)

    ReplyDelete
  58. @noura nuriman terima kasih datang ke blog syieda.

    done follow u back :)

    ReplyDelete
  59. @Hanif Idrus hikhik.. blogwalking je abg hanif sebab entri belum sempat buat :)

    ReplyDelete
  60. @wanie terima kasih datang ke blog syieda.

    ReplyDelete
  61. @eza miza terima kasih datang ke blog syieda.

    sudah follow blog kak :)

    ReplyDelete
  62. @Mr. Firdaus Windey terima kasih datang ke blog syieda.

    sudah follow semula :)

    ReplyDelete
  63. Updated ke 5
    Jumlah peserta kini 88 orang ..thank yekkkk
    Sila lihat senarai peserta di:
    Hanif Idrus Senarai Peserta
    Jom serbu dan blogwalking!!

    ReplyDelete
  64. salam , hai , datang dari segmen sama . jom jOIN gA jom .
    http://itsmetira.blogspot.com/2012/08/ga-syawal-giveaway_27.html

    ReplyDelete
  65. Datang terjah daripada Segmen Hanif Idrus!

    http://www.erazfadli.com/2012/08/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

    ReplyDelete
  66. Hai.. datang terjah dari segmen yg sama dan follow sini juga
    sudi2lah terjah blog saya juga
    http://4i5y4tuberose.blogspot.com/2012/08/segmen-8-hanif-idrus-segmen-menerjah.html
    Salam perkenalan

    ReplyDelete
  67. datang singgah dari segmen yang sama.. ^_^

    http://bird7842.blogspot.com/2012/09/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

    ReplyDelete
  68. @Nur Atirah trima kasih menjemput syieda. insyaAllah dirumah nanti syieda update :)

    ReplyDelete
  69. @Syaz Blackrose terima kasih ke blog syieda. sudah ke blog Syaz :)

    ReplyDelete
  70. @miz ruha terima kasih ke blog syieda. kunjungan balas sudah di buat :)

    ReplyDelete
  71. Salam rafflesia, fairuz menerjah ke sini pulak.. :)

    ReplyDelete
  72. TERJAH sis balik !:)

    http://akubencihitam.blogspot.com/2012/09/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

    ReplyDelete
  73. singgah sini balas kunjungan~

    selamat bersegmen :)

    ReplyDelete
  74. @Michelle Hopell thanks dear, :)

    selamat bersegmen juga :)

    ReplyDelete
  75. singgah dan follow sini dari segmen yang sama.. jemput singgah balik yer...

    http://pening-pala.blogspot.com/2012/09/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

    ReplyDelete
  76. follow awak balik...dari segmen sama..

    ReplyDelete
  77. @Munir Arbain terima kasih, syieda akan follow balik :)

    ReplyDelete
  78. salam menerjah balik dengan segmen Hanif Idrus segmen menerjah melalui blog ShakRoil eWanT... jangan lupa terjah blog ShakRoil eWanT balik tau!!!

    http://shakroil.blogspot.com/2012/08/hanif-idrus-segmen-menerjah.html

    ReplyDelete
  79. sudah follow balik ^^ slmat berkenalan ^^

    ReplyDelete
  80. Upadated ke 6
    Jumlah peserta kini 100 orang!!!!
    Jom blogwalking!!
    http://hanifidrus.blogspot.com/2012/08/hanifidrus-segmen-menerjah-senarai.html

    ReplyDelete
  81. assalamualaikum...mama dtg dr segmen yg sama done follow sini...:)

    ReplyDelete
  82. @jayjayz Mint xdapat link blog ni. please tinggalkan link blog :(

    ReplyDelete
  83. @maszull terima kasih mama :) follow u back :)

    ReplyDelete
  84. @pha is terima kasih, syieda akan follow balik :)

    ReplyDelete
  85. salam,
    saya datang dari segmen yg sama...jom singgah blog saya pulak...tq~

    ReplyDelete
  86. Updated ke 7
    Jumlah peserta kini 110 orang ..thank yekkkk
    Sila lihat senarai peserta di:
    Hanif Idrus Senarai Peserta
    Jom serbu dan blogwalking!!

    ReplyDelete
  87. My dear..i was follow ur blog..appreciated if u can follow me back..thanks a lot :)

    http://worldmentioned.blogspot.com/2012/09/hanif-idrus-segmen-menerjah.html

    ReplyDelete
  88. Salam ziarah dri segmen y sama =)

    ReplyDelete
  89. Cantik blog..kate dah folow dah sila folow balik ye..

    ReplyDelete
  90. salam perkenalan dan salam terjah! :-) dOne follow ur blOg. jemput jd follower sy yea. macehh :-)

    http://arissa87.blogspot.com/2012/09/hanif-idrus-segmen-menerjah.html

    ReplyDelete
  91. singgah dari segmen yang sama..


    http://yayabunga.blogspot.com/2012/09/hanifidrus-segmen-menerjah.html

    ReplyDelete
  92. Salam singgah dari segmen yg sama..slm perkenalan dan HAPPY BW !! :)

    ReplyDelete
  93. Blogwalking n terjah dari segmen yang sama berbisa
    Terjah juga sini ==>> Premium Beautiful Kena Saman

    ReplyDelete
  94. @Fier Az sudah follow blog kamu =) terima kasih sudi follow blog syieda

    ReplyDelete
  95. @Novelgurl terima kasih sudi datang ke blog syieda =)

    ReplyDelete
  96. @kate na terima kasih. syieda follow kate na semula =)

    ReplyDelete
  97. @~iBu aQiL~ terima kasih kak. syieda follow semula kak =)

    ReplyDelete
  98. @dya bunga terima kasih kak =) syieda follow semula

    ReplyDelete
  99. dari segmen yang sama

    follow u nanti follow i yer

    http://lovingwantie.blogspot.com/2012/09/hanifidrus-segmen-menerjah.html

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…