Skip to main content

nasi arab sri kembangan

Assalamualaikum

malam tadi syieda berbuka bersama kawan-kawan muncit. ramai juga yang datang. namun semua gambar ada di dalam handphone muncit. :( handphone cap ayam syieda bateri dah nak habis waktu tu. sadis nya.. hanya ada dua tiga keping gambar saja yang mampu syieda sisipkan di dalam entri ini. :)

kami berbuka beramai-ramai di Taste of Middle East Resturant, Sri Kembangan. menu hari ni, adalah nasi Arab! perut saya sepanjang bulan puasa ni, nasi Arab saja. :)

ini nasi Arab kambing. kena makan kambing. ayam tak dibenarkan oleh muncit. pantang. and again! :( kambing pun kambing la. nasi nya sedap. :)


ini adalah dessert yang diberikan. 

macam biasa. walaupun berpantang larang banyak benda. syieda juga majlis perbandaran muncit ni. sebab tu semua benda buka 1 dulu. :( macam mane perut tak kedepan kalau hari-hari macam ni.

sampai rumah dah macam paus terdampar di bilik. :) apa-apa pun terima kasih muncit. lepas ni ayah susah la nak cakap "awat anak ayah macam tak cukup zat ja

update 31 Ogos 2012 : di sini syieda sertakan peta lokasi :) ihihi





yang benar

Comments

  1. akak kureng skit ngn nasi arab nie..hehehe...tekak mesti nak mkn melayu jugakkkk :)

    ReplyDelete
  2. eh asal masuk blog nie terase jeles pula =)

    hihiihihihihih

    tompang bahagia

    ReplyDelete
  3. dekat mana nih?macam menarik...selalu pergi bangi and cyberjaya jer,tak tau pulak dekat seri kembangan pun ada

    ReplyDelete
  4. knp pantang ayam?? tp bagus la, kambing lg berkhasiat dr ayam :)


    selamat hari raya syida!

    ReplyDelete
  5. @:: Mrs.Eady :: syieda ni asal nasi telan je kak. siap tambah lagi. tapi kalau jenis kentang2 gitu, memang cari nasi lagi :p

    ReplyDelete
  6. @aimi adilah hihihi gembira kita kongsi bersama ye aimi. maaf syieda xsempat lagi bw ke blog aimi. :( asik busy je nak balik kg ni. arini pun half day sebab badan panas

    ReplyDelete
  7. @nuyui a.k.a miss YUI :) orang belanja kak. :) hihihi alhamdulillah..

    ReplyDelete
  8. @Orga tak jauh dari Mines. nanti syieda tanya muncit. syieda tak tau sangat nama jalan ni. :(

    ReplyDelete
  9. @Munnafendy tiap kali makan ayam di luar, mesti badan gatal2.. dulu makan di kampung xpernah gatal2 macam tu. sampai luka2. :(

    selamat hari raya kak moon dan suami :)

    ReplyDelete
  10. perghhhh... kecur ayer luiq gua! tang kambung ni memang fav gua!

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…