salah topup :(

Assalamualaikum

mood berblogging makin lama makin parah. sudah puas syieda gagahkan diri online. tapi akhirnya tiada sebarang entri di post untuk hari-hari yang berlalu. :( serius sudah semakin hilang. mungkin mood balik kampung + rindu mak mambuak-buak dalam diri ni, sehingga tiada cerita hendak disampaikan. padahal, pelbagai aktiviti telah dilakukan. :(


teringat pada suatu kisah baru-baru ni berlaku. ini kes tersilap topup la. kuikui :) niat di dalam hati hendak call mak. topup la sampai RM30. kunonnya hendak bergosip segala bagai. sejam sudah berlalu, namun topupnya masih belum masuk. sudahnya syieda ke kedai topup semula. rupanya tuan kedai tersilap masukkan no fon.

nak taknak terpaksa syieda call no tadi untuk dapatkan kembali RM30 syieda tu. :( mula-mula anak pakcik tu yang jawab panggilan syieda. syieda diberitahu ayahnya sudah bergayut sebab dah dapat topup free RM30. uwaaaa... tak boleh salahkan ayahnya juga. akhirnya, pakcik itu berjanji akan membayar semula amount yang telah beliau guna keesokkan harinya. yang selebihnya, akan anaknya share semula kepada syieda. alhamdulillah, terima kasih pakcik. :(


setelah selesai melakukan transaksi duit topup yang tersalah tu, tetiba syieda dapat call dari no yang tidak dikenali. setelah bersoal jawab semuanya, akhirnya pemanggil itu membuat pengakuan

sapa ye?

saya, anak pakcik yang tersalah masuk topup tu.

ohhh.. terima kasih kepada ayah awak ye? kalau ada apa-apa lagi boleh saya bantu?

ayah cakap esok die akan bayar semula. awak jangan la risau ye? saya ni dari sekolah agama tau?

erkkk (motif??) its ok. :) terima kasih bebanyak. 

hrmmm boleh kita berkenalan?

(taktik lapuk) boleh aje, tapi umur awak berapa ye? :p

umur dah 16 tahun dah :) awak? boleh kita berkawan. kan?

umur saya dah 23 dah dik. umur adik saya pun dah 17 tahun dah. :) heeee

opssss maaf ye kak. hehehehe ok salam..

tooott tooott toooott

erkkk.. terima kasih dik. rasanya tidak perlu susah-susah adik buat semua ni. lebih baik tumpukan perhatian dalam pelajaran. :) hihihi pasni jangan buat macam tu lagi ye dik? study dulu dik, nanti dah masuk U baru pikir nak teman macam mana. insyaAllah..





yang benar

16 comments:

  1. haha..sempat lagi nak mengorat..nasib baik hakak kannn :p

    ReplyDelete
  2. hihihi..nk gelak dia guna taktik cmtu..16 thun trlalu muda..huhu

    ReplyDelete
  3. ahahahhaaha ngek lah budak 2....ahhahahhahaha

    aimi slh masuk xpna... tp org yang bg kat aimi dh 2 kali..ahhahha... ajat hati xnk bg balik.. tp selagi kite x bg selagi 2 dy dok kol2 ahahahahahah

    jht x???

    ReplyDelete
  4. @jann sinuja hikhik.. kalau dulu single rajin juga nak bergurau. sekarang dah bertunang ni, segan pula jann.. hihih :p (poyos nye)hahaha

    ReplyDelete
  5. @kak ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ aah kak, terlalu muda tuk pikir nak kawan2 ni. adik syieda pun dah 17tahun. hahaha.. adik laki lak tu, kalau tak leh rekemen dekat die. wahaha.. :p

    ReplyDelete
  6. @aimi haahaha.. syieda xpernah lagi orang silap masuk. tapi syieda selalu silap masuk. kalau sikit mgkin rezeki orang tu. kalau banyak + terdesak. terpaksa minta juga. huhuhuhu

    ReplyDelete
  7. aik.. kata tuan kedai topup yg tersalah masuk topup kenapa sis lak yg kena tngunng? septutnya org kedai la yg kena gnti... ke sis tersilap tulis no sis tue ? huhu..

    ReplyDelete
  8. hahahahaha...ni namanya taktik yg diperbaharui ni syida...kih3

    ReplyDelete
  9. haha..lawak la pula. sempat lagi tu
    nasib baik la ngaku umur 23 kalau tak haha makin menjadi la

    ReplyDelete
  10. @Ieyza Afieyna die dah offer nak ganti, tapi time tu syieda merajuk dengan tuan kedai tu. hahaha (kawan sekolah)

    * tu yang call juga. sebab dalam hati memang nak sangat topup tu.

    ReplyDelete
  11. @Munnafendy muda dari adik syieda. hehehe.. kelakar la dak tu :)

    ReplyDelete
  12. @Sna Aai hihihi nyesal lak dulu ngaku 23. ngeh2.. kalau x menjadi2 la adik tu :p

    ReplyDelete
  13. @Hanif Idrus nasib baik die xnampak orang yang sebenarnya. kalau tak pasti dia ragu2.. hahaha

    ReplyDelete
  14. err..boleh pulak tersilap no. hehe..

    yang part anak pakcik tu call, lawak..hehe

    ReplyDelete
  15. @missha xsangka pula die nak call semula, hihihihi

    ReplyDelete

You can say anything but please don't hurt me. Thank you