Skip to main content

Jom tingkatkan followers sampai lebam

Assalamualaikum




disebabkan malam ni makan lambat. syieda nak joint dulu segmen ni. (apa kene mengena?) hihihi sesapa nak joint. klik laju-laju banner di atas. :)


follower terkini syieda :



tag
semua kengkawan yang ternampak banner ni :)

dateline
belum pasti :p



yang benar

Comments

  1. Okey done hekhek ! :) . Senarai peserta telah dimasukkan . Jangan lupa blogwalking banyak banyak yew, heheh . By the way blog comelah :D

    ReplyDelete
  2. visit sini dari segment yg sama

    http://iehahfarihah.blogspot.com/2012/09/segment-jom-tingkatkan-followers-sampai.html

    done follow sini..follow me back erk..thank

    ReplyDelete
  3. hye , dari segmen yg sama . done follow u . kalau sudi follow kita balik tautau :)
    http://ilylikealovesong.blogspot.com/2012/09/segmen-jom-tingkatkan-followers-sampai.html

    ReplyDelete
  4. heyy :)
    ain dtg dari segment yg sama :)
    i follow u :)

    http://celotehbudakkechiq.blogspot.com/2012/09/segmen-jom-tingkatkan-followers-sampai.html

    ReplyDelete
  5. balas kunjungan..
    dr segmen sama
    follow sini ^^

    ReplyDelete
  6. ALololorh tomey2 nya header awak ^^

    http://blogzorroxx.blogspot.com/2012/09/segmen-jum-tingkatkan-followers-sampai.html
    jum follow saya blog zorro

    ReplyDelete
  7. selamat bersegmen! kalau sempat nak join jugak lah...

    ReplyDelete
  8. salam singgah dari segment sama:D jum follow2! btw, blog awk sangat nice tau:)

    http://sweettedy.blogspot.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html

    ReplyDelete
  9. segmen..segmen..hehe

    akak nak join tp masalah internet...nak boleh buka 1 blog pun berejam tunggu

    ReplyDelete
  10. membalas kunjungan awak and done follow awak :)

    ReplyDelete
  11. dari segmen membawa saya ke sini... done follow anda :)

    http://boutiquediyana.blogspot.com/2012/09/segmen-jom-tingkatkan-followers-sampai.html

    ReplyDelete
  12. nice blog..
    ^_^ datang membalas kunjungan..
    salam erkenalan..

    ReplyDelete
  13. Dah follow.. Jgn lupa singgah sini & follow :) http://zaraisaac.blogspot.com/2012/09/segmen-jom-tingkatkan-followers-sampai.html

    ReplyDelete
  14. Salam Ukhwah . Done follow :)

    http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2012/09/segmen-jom-tingkatkan-follower-sampai.html

    ReplyDelete
  15. datang singgah sini pagi2.. hehe tn punya blog comel

    ReplyDelete
  16. Hai trimakasih sudah follow blog Ririt.
    Ririt datang ke sini untuk jelajah sekalian follow kamu balik.
    Keep in touch ^_^

    http://ayoraihprestasi.blogspot.com/2012/09/tingkatkan-followers-samapi-lebam.html

    ReplyDelete
  17. comelnya blog kamuu... dah jatuh cinta ni... saya follow sini... ;)

    jom follow juga ^__^

    http://www.lawacollections.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html

    ReplyDelete
  18. salam perkenalan tengs sbb sudi jenguk blog Ieka maaf lambat balas kunjungan tapi apa apa pun kita da followback kat sini (:

    http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html#comments

    thank you again (:

    ReplyDelete
  19. Salam perkenalan drp ambo HanifRedland http://hanifredland.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. salam perkenalan. dtg blog awak, dari segmen yg sama, jom tingkatkan followers sampai lebam. jom singgah blog saya juga meh =)

    ReplyDelete
  21. Singgah sini sambil follow

    Jum follow saya jugak

    Terjah sini =]

    http://angellovesoldier.blogspot.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html

    ReplyDelete
  22. haii , singgah sini . jangan lupa follow semula yer ?
    http://biby-fiessta.blogspot.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html

    ReplyDelete
  23. @Cik Ain salam kenalan =)

    already follow u back =)

    ReplyDelete
  24. @Cik Anis terima kasih sudi datang ke blog syieda =) salam kenalan =)

    already follow u back =)

    ReplyDelete
  25. @Princess Syazliyana terima kasih sudi datang ke blog syieda =) salam kenalan =)

    already follow u back =)

    ReplyDelete
  26. @zorro haha terima kasih zorro =)

    terima kasih sudi datang ke blog syieda =) salam kenalan =)

    already follow u back =)

    ReplyDelete
  27. @Mya terima kasih sudi datang ke blog syieda =) salam kenalan =)

    ReplyDelete
  28. @Sheila Eiman terima kasih sudi datang ke blog syieda =) salam kenalan =)

    already follow u back =)

    ReplyDelete
  29. @Hanif Idrus terima kasih abg Hanif. jom la joint =)

    ReplyDelete
  30. @Fatin Diyana terima kasih sudi datang ke blog syieda =) salam kenalan =)

    already follow u back =)

    ReplyDelete
  31. @aieen shukor terima kasih sudi datang ke blog syieda =) salam kenalan =)

    ReplyDelete
  32. @Z. Isaac terima kasih sudi datang ke blog syieda =) salam kenalan =)

    already follow u back =)

    ReplyDelete
  33. @wanie terima kasih sudi datang ke blog syieda =) salam kenalan =)

    already follow u back =)

    ReplyDelete
  34. @ririt rabbit terima kasih sudi datang ke blog syieda =) salam kenalan =)

    already follow u back =)

    ReplyDelete
  35. @Cik Puan Izan❤ terima kasih sudi datang ke blog syieda =) salam kenalan =)

    already follow u back =)

    ReplyDelete
  36. @MajdiahMarzuki terima kasih sudi datang ke blog syieda =) salam kenalan =)

    ReplyDelete
  37. @ieka farhana terima kasih sudi datang ke blog syieda =) salam kenalan =)

    already follow u back =)

    ReplyDelete
  38. @Hanif Redland terima kasih sudi datang ke blog syieda =) salam kenalan =)

    ReplyDelete
  39. @Diera Tekikushika terima kasih sudi datang ke blog syieda =) salam kenalan =)

    sudah ke blog kamu =)

    ReplyDelete
  40. @Isabel Diaz terima kasih sudi datang ke blog syieda =) salam kenalan =)

    already follow u back =)

    ReplyDelete
  41. @Abby terima kasih sudi datang ke blog syieda =) salam kenalan =)

    already follow u back =)

    ReplyDelete
  42. i follow u http://dhiadirham.blogspot.com/2012/09/segmen-jom-tingkatkan-follower-sampai.html

    ReplyDelete
  43. singgah sini balas kunjungan ..
    dah follow~
    happy blogging :)

    ReplyDelete
  44. Blogwalking daripada peserta segmen Jom Tingkatkan Followers Sampai Lebam :)

    jalan-jalanlah kat belog Una (http://youaremykey.blogspot.com/)

    ReplyDelete
  45. Follow sini dari segmen yang sama.. (:
    http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html

    Jemput Jom join GA ini
    http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/09/mkm-first-free-giveaway.html

    ReplyDelete
  46. kite folow sini dr segmen yg same..salam perkenalan awk =)

    http://janganhackakulagi.blogspot.com/2012/09/segmen-jom-tingkatkan-followers-sampai.html

    ReplyDelete
  47. I'm done following you!
    follow me back ^^

    Blogwalking dari SEGMEN : Jom tingkatkan Followers Sampai Lebam

    http://mieprosalahh.blogspot.com/2012/09/segmen-jom-tingkatkan-followers-sampai.html

    ReplyDelete
  48. singgah n follow

    http://talethatneverend.blogspot.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html

    ReplyDelete
  49. hai awk, sy dtg nak bls kunjungan awk. thanks bebanyak sbb dah follow. done follow here! btw, nice blog :)

    ReplyDelete
  50. singgah dan terjah sini dari segmen yg sama...



    http://pening-pala.blogspot.com/2012/09/segmen-jom-tingkatkan-followers-sampai.html

    ReplyDelete
  51. done follow u back..tengs sudi follow belog kita..salma perkenalan ..=)

    ReplyDelete
  52. hai ! saya dah follow :D
    http://naneunjuui.blogspot.com/2012/09/assalamualaikum-dan-salam-sejahtera.html

    ReplyDelete
  53. Trima kasih dear..saya dah follow awak balik..
    Salam kenal ya :)

    ReplyDelete
  54. hyee .. peeka pon dary segmen yg sama :) done follow awak ^__^ follow me back yeaa .. hehee :P #1373

    http://peekachumey.blogspot.com/

    ReplyDelete
  55. hi.dari segmen sama. singgah n follow .
    http://karipapkensar.blogspot.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html

    ReplyDelete
  56. salam perkenalan
    dr segmen yg sama
    dah follow #1375

    cantik blog.. soft pink :)

    ReplyDelete
  57. salam bw

    bls follow & dr segmen yg sama

    tq sdi follow&lwt my blog^^

    ReplyDelete
  58. Dah follow sini. :) Akak, sya nk tnya. Akak follow blog orng bnyak tak? Brapa? Tolong reply di comment box blog sya! Thank you bnyak2! ^^

    ReplyDelete
  59. Assalam...balas kunjungan..:)
    singgah dan follow sini..^^,

    ReplyDelete
  60. saya dah fllow balek.. dari segmen yang sama ;)

    ReplyDelete
  61. holaaaa bebeh. wina here..!!

    done following u. follow me back.!!

    http://winasaaban.blogspot.com

    ReplyDelete
  62. Dtang dri segmen yg sama. Jom bw :)

    http://diari-kecilku-sofea.blogspot.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html

    ReplyDelete
  63. dtg membalas kunjungan!!thx sudi ke blog sy..

    ReplyDelete
  64. Datang singgah sini di dinihari`
    Sambil baca entry & follow sekali`
    Berlayar dari segmen yang sama`
    Salam Perkenalan :)

    http://engkumuzahadin.blogspot.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html

    ReplyDelete
  65. Lawa je tengok blog ni.
    Jeolous pula. Apa pun resz follow sini
    Follow resz juga ya =.=

    http://heregoesnureese.blogspot.com/2012/09/segmenjom-tingkatkan-followers-sampai.html

    ReplyDelete
  66. saya datang dari segmen yang sama....kunjungan balas. salam ukhuwah...salam persahabatan..

    http://mselim3.blogspot.com/2012/09/segmen-jom-tingkatkan-followers-sampai.html

    ReplyDelete
  67. Terbang melayang dari segmen & mendarat kat sini ┐('⌣'┐)

    http://zamani84.blogspot.com/2012/09/segmen-jom-tinkatkan-followers-sampai.html

    Ok, gtg! (┌'⌣')┌

    ReplyDelete
  68. follow :) http://imahotmail.blogspot.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html#comment-form

    ReplyDelete
  69. misspurple singgah dr segmen yg sme...done follow kamu..=)

    http://milopurple.blogspot.com/2012/09/segmen-jom-tingkatkan-followers-sampai.html

    ReplyDelete
  70. Hai!!!

    Singgah balas kunjungan dan follow sini juga. :)

    http://itmemawarputih.blogspot.com/2012/09/segmen-jom-tingkatkan-followers.html

    ReplyDelete
  71. comelnya blog awk, done follow awk, lebam sudahh...

    ReplyDelete
  72. Balas kunjungan.. klik iklan awak n dah lama follow sini (^__^)

    ReplyDelete
  73. singgah sini..dah follow ye
    http://www.jomsinggah.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html

    sambil tu leh tgk GA nie
    http://www.jomsinggah.com/2012/09/4th-jom-singgah-anniversary-giveaway.html

    ReplyDelete
  74. Dah follow..tq http:aiyoueaziz.blogspot.com ..

    ReplyDelete
  75. done follow awak

    http://nora-norasyimahsaifullahoifficialblog.blogspot.com

    ReplyDelete
  76. Dari segmen yang sama ^^ #1410
    Jom singgah tempat Khai :D

    http://www.khaiangel.com/2012/09/jom-tingkatkan-follower-sampai-lebam-my.html

    ReplyDelete
  77. Dari segmen yg same ,
    Ina follow , hit me back k ? :)

    http://imdirectionerforever.blogspot.com/2012/09/segmen-jom-tingkatkan-followers-sampai.html

    ReplyDelete
  78. salam, singgah sini dan follow awak yang cantik juga. :) keep in touch ye.

    http://flowerbucket92.blogspot.com/2012/09/segmen-jom-tingkatkan-follower-sampai.html

    ReplyDelete
  79. jalan2 dr segmen yg sme n da follow.. jom terjah blog Cik CM.. :')

    http://celotehcikcm.blogspot.com/2012/09/segmen-jom-tingkatkan-followers-sampai.html

    ReplyDelete
  80. @Sharifah Husna :) terima kasih sudi datang ke blog saya.

    kejap lagi syieda akan ke sane :)

    ReplyDelete
  81. @pha is terima kasih sudi datang ke blog saya.

    kejap lagi saya akan ke sane :)

    ReplyDelete
  82. @cik azLyzah⊙.☉ sama-sama dear, salam perkenalan dihulurkan :)

    ReplyDelete
  83. @roslita thalib hi, terima kasih. sudah follow balik. :) salam perkenalan

    ReplyDelete
  84. @nur azimah salam perkenalan juga.. :) terima kasih sudi datang ke blog saya.

    terima kasih dear. blog kamu pun santek :)

    ReplyDelete
  85. @Izzah Norlizah salam bw izzah :)

    terima kasih sudi datang ke blog saya :)

    ReplyDelete
  86. @12Priceless terima kasih dear :)

    ok dah jawab dah dalam blog kamu syg :)

    ReplyDelete
  87. @Cahaya Kasih waalaikummussalam.. :)

    terima kasih sudi datang ke blog saya.

    ReplyDelete
  88. @Adie terima kasih adie. :) salam perkenalan

    ReplyDelete
  89. @WINA holaaaaa wina.. :)

    already follow u dear, thanks sudi datang sini :)

    ReplyDelete
  90. @Noor terima kasih sudi datang sini :)

    salam perkenalan

    ReplyDelete
  91. @Engku Muzahadin terima kasih Muzahadin sudi datang ke blog saya. :)

    salam perkenalan dihulurkan :)

    ReplyDelete
  92. @.resz. hihi terima kasih Resz. :) saya akan ke blog kamu juga

    ReplyDelete
  93. @Qirah Isa terima kasih Qirah :) sudah follow Qirah balik :)

    ReplyDelete
  94. @mselim3 terima kasih sudi datang ke blog saya. :) salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  95. @milopurple terima kasih follow saya :) kejap lagi saya follow balik

    ReplyDelete
  96. @Tentang Kita Ajer hihi terima kasih kak :) saya akan follow kak balik

    ReplyDelete
  97. @iena_gie hihihi terima kasih :) nanti saya akan follow balik

    ReplyDelete
  98. @McNa terima kasih dear :) saya akan follow balik

    ReplyDelete
  99. @Ayu Aziz terima kasih ayu :) saya akan follow balik

    ReplyDelete
  100. @Norasyimah Saifullah terima kasih kak syimah :) saya akan follow kak syimah balik

    ReplyDelete
  101. @aLyN_zAhAn terima kasih alyn, saya akan follow balik :)

    ReplyDelete
  102. @Nurul Aini terima kasih aini :) saya akan follow kamu balik.

    salam kenalan :)

    ReplyDelete
  103. @Cik CM terima kasih cik CM, saya akan follow cik CM balik :)

    ReplyDelete
  104. ada ubi ada batas, awak follow sy dah balas.
    *done follow awk..thanks a lot! :D

    http://loves313.blogspot.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html

    ReplyDelete
  105. hye balas kunjungan ^_^
    done follow awk..
    salam kenal ye :)

    ReplyDelete
  106. Salam perkenalan dari Hanna. Cantik blog awak. Btw, datang singgah dari segmen yang sama. Jom la jenguk2 dan follow Hanna =))


    http://bareessence.blogspot.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html

    ReplyDelete
  107. follow sini dear
    http://coretanhatikathy.blogspot.com/2012/09/segmen-jom-tingkatkan-followers-sampai.html

    ReplyDelete
  108. Nice blog akak btw thankss follow . Wait for my respons yaa .
    http://siikechik97.blogspot.com/2012/09/segmen-jom-tingkatkan-followers-sampai.html

    ReplyDelete
  109. salam , blogwalk here n done follow , :D

    http://hey-this-is-my-world.blogspot.com/2012/09/jom-tingkatkan-follower-sampai-lebam.html

    p/s: blog baru

    ReplyDelete
  110. salam kenal..
    done follow2 u 2...:)

    ReplyDelete
  111. hai,.good morning..done follow u thanks follow me..salam perkenalan ^_^

    ReplyDelete
  112. @lady scooter thanks dear :) i will follow u back :)

    ReplyDelete
  113. @zafiRah terima kasih zafirah. done follow u back.

    salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  114. @Hanna salam perkenalan. :)

    terima kasih. sudah follow hanna :)

    ReplyDelete
  115. @KILLERKIPS thanks sudi ke blog saya. btw, link blog baru tu, saya tak dapat komen entri :(

    ReplyDelete
  116. singgah cni + follow

    http://dikbi.blogspot.com/2012/09/segmen-jom-tingkatkan-followers-sampai.html

    ReplyDelete
  117. singgah & follow


    http://mcna-topupbisness.blogspot.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html

    ReplyDelete
  118. Datang sini!!
    jemputlah datang blog :)

    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html

    ReplyDelete
  119. hye.. singgah sini dari segmen yang sama.. yuyu follow sini..
    come visit my site..
    http://www.sayeshukepink.com/2012/09/segmen-jom-tingkatkan-followers-sampai.html

    ReplyDelete
  120. dah follow :)) follow me back okayy :)

    http://silverjupiter.blogspot.com/

    ReplyDelete
  121. bls kunjung... n slm kenal.. dh lama akak folo sini... yeahhh... :-)

    ReplyDelete
  122. @KILLERKIPS sudah follow balik tadi. terlupa nak cakap. hihi

    ReplyDelete
  123. @McNa thanks dear, already follow u :)

    ReplyDelete
  124. @MISS Z BERCELOTEH terima kasih sudi datang blog saya. sudah ke blog miss z :)

    ReplyDelete
  125. @cik yuyu thanks, already follow u back yuyu :)

    ReplyDelete
  126. @CikAda thanks dear, saya dah follow ada balik :)

    ReplyDelete
  127. @Pn. Sheila@CC terima kasih kak. :) sudah follow kak :)

    ReplyDelete
  128. follower ke 1436 lapor diri
    http://loves313.blogspot.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html

    ReplyDelete
  129. WOW..DAH RAMAI FOLLOWER..

    BALAS KUNJUNGAN :) DR SEGMEN YG SAMA

    JOM LA KE :
    http://kumahuitu.blogspot.com/2012/09/jom-tinggatkan-folower-sampai-lebam.html

    ReplyDelete
  130. Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^.
    datang ke sini untuk menjalankan tanggungjawab saya. Jangan segan atau malu untuk datang ke rumah saya ini..
    http://lokmanramli.blogspot.com/2012/09/segmen-jom-tingkatkan-followers-sampai.html

    kalau sudi like page ini sekali ya.. Kereta berkuasa elektrik yang dihasilkan oleh UTeM ^_^. kerjasama amat diharapkan.
    http://www.facebook.com/PGMC.EVerGREEN.UTeM

    ReplyDelete
  131. @kucen master terima kasih dear, :) follow u back :)

    ReplyDelete
  132. @Zaidalifah Hussin ada lagi ramai dari syieda :) hihi

    terima kasih sudi ke blog syieda :)

    ReplyDelete
  133. yuhuuu !! datang dari segmen yang sama..

    kalau suka dengan blog yana boleh like FL Bloghouse page di facebook. tq !! =))

    ReplyDelete
  134. dari segmen yg sama. folow here. jum ke blog saya and be my follower :)

    http://dearsuperduperstar.blogspot.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html

    ReplyDelete
  135. nampaknya dah lama follow here ;)

    ReplyDelete
  136. done follow dari sini : http://www.miramashimaaru.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html
    :)

    ReplyDelete
  137. datang dari segmen yang sama :)

    http://ikapukpuk.blogspot.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html

    ReplyDelete
  138. asyik asyik orang dok cakap "dari segmen yang sama". saya pula nak cakap. saya dari planet yang sama,tengah follow anda. follow sini adek manis :)

    http://mangatbermaindota.blogspot.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html


    LIKE PAGE FB SAYA SEKALI :)

    ReplyDelete
  139. hai, follow sini, dun 4get to follow back..
    http://akuadalahsiti.blogspot.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html
    TQ...

    ReplyDelete
  140. follow U~~come n hit me back.tq yaw

    ReplyDelete
  141. Saya sudah follow blog awak. Awak, jom follow blog saya pula. Terima kasih.

    http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2012/09/jom-tingkatkan-followers-sampai-lebam.html

    ReplyDelete
  142. Hy,
    Saya dari segmen sama,
    Dah lama dah follow awak, masa segmen apa ntah haritu :D
    sila follow saya di sini,
    http://www.mizzsninie.com/2012/09/segmen-jom-tingkatkan-followers-sampai.html

    ReplyDelete
  143. @Dear KHY thanks dear sudi datang ke blog syieda :)

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…