Skip to main content

mencari cap en.tunang

Assalamualaikum

lama blog tidak berupdate. rindunya!

setelah seminggu tidak ketemu. akhirnya kami mengambil keputusan untuk pergi shopping shopping la sangat . penat kaki ni membuntuti sang teruna mencari cap. banyak songeh betul! mengalahkan perempuan. macam mana gayanya bila mencari barang persiapan untuk perkahwinan nanti? mau putus urat kaki mencari barang dengan en.tunang ni. :) haha


sampai saja, ada konsert. en.tunang snap, syieda yang rendah ni pun nak snap juga. terkinja-kinja nak snap gambar. en.tunang tengok senyum ja. haishhh.. :(


puas sudah ke semua tempat. langsung satu pun tidak menarik di mata dia. akhir sekali kedua-dua nya lapar. perut sudah masuk angin. en.tunang singgah dikedai coklat. terlupa tengok singboard kedai tu. :p habis semua coklat, gula-gula disambar syieda. di kaunter pembayaran. hanya Daim, biskut, kek, dan gula-gula pening saja syieda letak. haha

Daim dan gula-gula pening :p

siap update status bbm. teruk betul.


sebelum balik, kami ke Kampung Baru, isi perut yang kosong dengan nasi. gemok la saya macam ni! sampai dirumah. continue novel. :) baru beli novel Jumaat tempoh hari!

kedua-duanya sudah siap baca. suka Bisikan Kata Hati. :p



pada mulanya entri ni syieda nak publish malam tadi. disebabkan letih yang teramat sangat setelah keluar dating dengan en.tunang. terus di bawa hingga hari ini. :)




yang benar

Comments

  1. biasalah tu . semangat org tunang lain skit . hahaha

    ReplyDelete
  2. @StuntWomanWho :) haha..betul tu. masa couple dulu kalau shopping mesti gaduh. hahaha :p

    ReplyDelete
  3. @Cikgu Ma insyaAllah cikgu, kalau xda aral lepas raya haji tahun depan. nak settlekan kenduri kak spupu dia dulu ;)

    ReplyDelete
  4. @aimi adilah konsert k-pop rasanya aimi. kawan muncit cakap gitu. :)

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum. boleh jual pada sy novel bisikan kata hati tu.. e-mail saya Yek..Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam sis, novel ni dah simpan di kampung, makcik saya pinjam. hehe

      Delete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…