Skip to main content

selamat berblogging

Assalamualaikum 

selamat malam semua. Selamat Hari Raya. Selamat Hari Kemerdekaan. lama sangat syieda tidak update blog ni. maaf diatas kesunyian syieda. harap-harap kalian pun rindukan syieda. sejak balik berhari raya, mood blogging kelaut China Selatan dah. 

dan ucapan terima kasih buat abg Hanif. dengan menyertai segmen beliau, ada juga dikalangan para blogger yang membuat kunjungan ke blog syieda ni. walaupun entri tidak berupdate. sroott2..

tujuan sebenar syieda mengupdate blog ini adalah untuk memulakan semula aktiviti blogging yang telah lama terkubur. kunjungan balas masih dilakukan. diharapkan masing-masing bersabar ye? :p macam femes kau jah!



yang pastinya, itu bukan tangan syieda :) 


yang benar

Comments

  1. heh lme tgu kamu...rindu =) hhihihihi

    *rindu nk bce cerita cinta kamu =) wink2 suke2

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya, dan selamat berblog:)

    ReplyDelete
  3. hehe...
    xpe3, lame2 nnti ade la blk mood nk blogging tue.. >_<

    ReplyDelete
  4. @aimi adilah mood ke laut aimi. insyaAllah, nanti syieda akn update selalu :)

    ReplyDelete
  5. @Syazwan Che Deraman Waalaikumsalam Wan :) lame xdengar berita. ehh ke syieda yang xdgr berita ?

    ReplyDelete
  6. @Nisa Greennnpanda hampir sbulan tak update. hukhuk.. nasib baik ade segmen yang joint.

    ReplyDelete
  7. eheh tggu jugak entri baru dia :p

    ReplyDelete
  8. selamat hari raya n selamat berblogging juge. :D

    ReplyDelete
  9. @Mya banyak kekangan sekarang dear :) insyaAllah syieda akan cuba blogging :)

    ReplyDelete
  10. @Ika selamat hari raya dear, terima kasih :)

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…