Skip to main content

di kampung

Assalamualaikum

alhamdulillah.. selamat pergi dan balik kampung. bertolak dari Pudu jam 10malam, dan sampai ke Shahab Perdana dalam jam 8.30pagi. berkampung dalam bas tu. macam balik Segamat tu. :( jalan sesak bermula di Tol Duta hinggalah ke Sempadan Negeri Perak. huhh.. harap-harap apabila keretapi baru sudah siap, kesesakan ini akan berkurangan. haha :p

sampai di kampung. terus syieda snap beberapa keping gambar ukuran passport untuk tatapan kalian. tidak banyak gambar yang di amik. syieda ni kurang sikit bab-bab amik gambar. en.tunang memang gila bergambar. kahkah.. tahun ni still balik berseorangan. mungkin tahun depan berdua gamaknya. :p

handphone masih di dalam mood aircond kot. kabur je gambar

selepas berehat. tengah harinya pergi ke rumah spupu

sebelah petang. kiriman en.tunang. PETAI! haha

ini pinjaman dari abg google. :p


hari ni mahu beraya di sekitar Kulumpo. jom! :)

yang benar

Comments

  1. Owh, Org Alor Setar ke?? :)
    lamanya duk dlam bus. 10mlm smpai 8pg
    ~Selamat Hari Raya Korban...

    ReplyDelete
  2. ada jugak ke petai yg rendah2? ingatkn petai semua tggi2.

    ReplyDelete
  3. besar yer lembu....


    best kalau dapat duk kat sawah padi

    ReplyDelete
  4. waa, best nye laa hai ade bendang2 ni..

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum.. dtg singgah dan follow*1473 belog awok.. nice n ohsem.. jmput singgah..
    http://thatmyblognotyours.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. dah lama x tgk sawah depan mata...

    ReplyDelete
  7. tuan tanah datang kutip hutang ! :D thanks for viewing my blog . :) gambo lembu atas tu machoo . :DD

    ReplyDelete
  8. suke nye kampung yg ade bendang :)

    ReplyDelete
  9. pic yg akhir tu mmeng terbaik hehehe

    ReplyDelete
  10. Woooo...terkejut tengok lembu tu..! >_<

    ReplyDelete
  11. selamat hari raya & selamat bercuti

    follow uuuu

    http://loveiscinta-aneem.blogspot.com/2012/10/segmenjom-usha.html

    ReplyDelete
  12. indahnya pemandangan kampung syida..wah sihat lembu 2

    ReplyDelete
  13. Cantiknya kampung kamu..cantik sgt2...jelez..jelez....jeles dgn lembu tu jugak..HAHAH

    ReplyDelete
  14. Sallam Syida,

    Ni kakmah datang melawat,
    Petai tu uat sambal sedap...ahh..

    ReplyDelete
  15. cntek nye pmndgn tu.... gbt tuan belong beraya mane hehe

    ReplyDelete
  16. canteknya sawah padi , paling suke suasana kg waktu pagi kan ?? hehehe ~

    torkojot CP tgk lembu tuh , ngt kat kg awak ade lampu nih :D

    ReplyDelete
  17. x terlambat lg kot. hee. selamat ary raya aidiladha syida :)

    InsyaAllah, taun depan balik berdua pulak. hee ^^

    ReplyDelete
  18. Gambo yg last tu terkezut jgk laa , hahaha !

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…