Skip to main content

dinner d Old Town

Assalamualaikum

genap seminggu kami berjumpa semasa mencari cap en.tunang. minggu ni berjumpa lagi. :) malam tadi en.tunang ajak dinner di Old Town White Coffee. mula-mula keberatan hendak pergi disebabkan baru lepas makan Burger Samurai + Bubur Ayam MCD. hahaha sekarang tank sudah besar la. entah berapa berat sekarang

kami memilih tempat yang dekat rumah syieda. kalau jauh en.tunang kena berhantar pula. esok dia nak kerja. :) pergi dinner makan nasi lemak. kompom balik je terus tido. mengantuk! ingat nak minum kopi Old Town punya. bertuah en.tunang! :p


ni syieda punya. :p

itu en.tunang punya :)

setelah kenyang macam dugung saja


kebetulan terpakai baju yang sama. tidak berjanji. haha dah jadi boria Old Town. haha segan-segan pula. padahal masa couple dulu, beli baju yang sama. pakai dating bersama, tidak pernah. :)

ok sudah mahu bersiap, shopping with Neeya! jom! :)

yang benar

Comments

  1. amboi...dinner dgn tunang...hehe

    ReplyDelete
  2. hehhe, besalah tuh pakai baju sesama. tader hal nya, nampak sweet lagi adalah..:)

    ReplyDelete
  3. nice blog bebeh..simple n kemas.. sukee

    ReplyDelete
  4. ahahhahaah npe x upload pki bju sme =)

    ReplyDelete
  5. Pernah sekali masuk kat old town, tp tak jd mkn kat situ...huhuuu.

    ReplyDelete
  6. Ni namanya boria kasih sayang....kikiki

    ReplyDelete
  7. @Cikgu Ma dia ajak. dapat gaji la tew. hihihi

    ReplyDelete
  8. @CintaZulaikha segan kak. hihihi :) pemalu la sangat syida ni. :p

    ReplyDelete
  9. @vidalsisah si en.tunang la ajak makan sini, nak xnak kena pergi juga. padahal syieda baru lepas makan mcd :p

    ReplyDelete
  10. eh, dh tunang eh? (sy lupe ke sy xtau nie, huhu~...) congrats syieda dear.. ^_^

    ReplyDelete
  11. @Nisa Greennnpanda syieda btunang ujung bulan6 tempoh hari :) hihi thanks nisa

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…