Skip to main content

selesai mengedit blog

Assalamualaikum

fuhh akhirnya.. setelah merajinkan diri mengedit blog. baru tersembul 1 entri dari syieda. bermula awal bulan 9, 10 , dan berkemungkinan bulan 11. syieda akan sibuk dengan urusan pejabat. banyak berblogwalking dari menerbitkan entri. :p ayat macam penerbit drama

blog decoration baru ini tidak berubah 100% dari blog lama. cuma syieda menekankan warna biru dan pink untuk kali ini. dan lebih simple berbanding sebelumnya. kan? :) keupayaan loading page, insyaAllah akan dititik beratkan lagi. asal sekema nya ayat ni?

sebelum

komen dari en.tunang :
1. sapa yang bertenggek atas tu ye?
2. pinknya! macam kanak-kanak ribena
3. susah nak baca tulisan tu la. 

selepas

komen syieda :
1. takda sapa pun bertenggek atas header tu. awak silap tengok kot.
2. mana ada pink. biru kan? salah masuk blog kot!
3. seketul-seketul tulisan dia. ke awak rabun?


lepas ni awak kritik lagi blog saya. saya letop awak! paham..! hihihi 




yang benar

Comments

  1. wahh , sweet and simple blog >< .

    BLOG BIRU tu saya pakai font 'a song for jennifer'

    :)

    ReplyDelete
  2. akak, sy nak tanya , nuffnag tu kan.. kalau org tekan masuk duit ye ? saya dah lama daftar tp tak paham langsung . churp2 je sy faham

    ReplyDelete
  3. pandainya edit blog.. :) hehe. biru menenangkan. cantik blog syieda :) thumbs up! :D

    ReplyDelete
  4. Cantik..tenang je..suka waran biru..header saya yang tulisan 'just write' tu guna font sketch block. ^__^

    ReplyDelete
  5. yang lama tu cantik je akak :)

    en.tunang akak jeles kut tengok gambar tunang dia sekutul kat situ . hehe

    ReplyDelete
  6. hehe , comel eja suka warna pink . cute gituu . :)

    jalan jalan ke sini .

    ReplyDelete
  7. kemas dan loading cepat hehe terbaik~ :)

    ReplyDelete
  8. Wow , omey sangat lhhhh blog neeeee !

    ReplyDelete
  9. Comel . lawak la komen en.tunang . hahahaha :)

    ReplyDelete
  10. Lawa! It's just awesome. Suka simple things.

    ReplyDelete
  11. wah.. dah berubah wajah la.. hehe


    selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  12. hahaha . garangnye , hehehe ~ CP suke yang pink tuh , hehehe ,

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…