Skip to main content

Banana Split di Paparich

Assalamualaikum

layan Paparich dengan en.tunang. gambar sekeping sahaja. masing-masing malu nak bergambar. hahaha :) terpandang Banana Split dalam buku menu. syieda bersuara "eh? ada banana split la!". en.tunang sekali teruja. siap tengok semula dalam buku menu di hadapan dia.


sambil makan, sambil online, sambil borak, sambil isi borang BR1M tu. kekeke.. :p

kawan-kawan yang layak sudah memohon ke? syieda sudah. sebabnya gaji syieda bawah rm2k. :p insyaAllah ada rezeki dapat la sikit.

kalau belum, sila ke laman web rasmi LHDN. seperti gambar di bawah. isi online pun ok. :) dan syieda konfius samada bujang yang ada tanggunggan layak atau tidak. :(





yang benar

Comments

  1. assalamualaikum . kak syieda . miss you . ingat kita tak ? :'> kita baru je aktif ber-blogging balik . lama tak singgah blog akak ^^V

    ReplyDelete
  2. @A waalaikummussalam.. hai syg :) mestilah ingat kamu lagi :) hihi pasni selalu update ye? suke masuk blog kamu dear :)

    ReplyDelete
  3. huhu...cik siti tak layak...sebab masih belajar...

    ReplyDelete
  4. Alhamdulilla.. yuyu baru lepas isi.. hope dapatlah bantuan tuh..

    ReplyDelete
  5. sedap ni :) lagi2 kalau mkn dgn yg tersyg mkn apa pn jd sdp hehe

    ReplyDelete
  6. sedapnye..mun xbole mohon lg..hehe

    ReplyDelete
  7. oh..belum mohon lagi BR1M tu...nak mohon jugak la,huhu...

    ayu pun suka banana split:)

    ReplyDelete
  8. akak baru berangan nak isi sekali gaji tak layak..takpe la bg kat org yg lebih memerlukan..rezeki mereka.. :)

    ReplyDelete

  9. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…