Skip to main content

pengalaman panjat divider

Assalamualaikum

setelah hampir seminggu bertungkus lumus di pejabat. akhirnya badan ini patut diberikan penghargaan atas kerjasama yang diberikan. alhamdulillah.. jadi syieda memilih port kegemaran syieda iaitu Sup Tulang Mak Jando. ok ini adalah kedai makan. :) jangan salah cakap. 

syieda tidak pergi berseorangan. syieda pergi Mak Jando dengan seorang kenalan. setelah buat report kepada en.tunang. maka, dapatlah menjamu selera dengan hati yang lapang. :)


sup tulang + nasi putih + teh o panas


tengah makan. tetiba beliau ni, dapat call ada kereta rosak di dalam terowong. kesesakan berlaku. dan pada masa yang sama, hujan mulai turun dengan lebat. jadi, inilah pengalaman pertama naik ranjer ITIS, DBKL. miahaha.. 


mendebarkan saat ni, sebabnya, ranjer ni pecut mencelah


di dalam terowong hadapan, kereta rosak
abam polis yang baik hati.


ok cukuplah sudah merasai pengalaman ini sekali seumur hidup. ranjer panjat divider. miahaha. idea gilos.


yang benar

Comments

  1. Ooooo..cilok ye..tapi respek la.. bab mecut tgh jam ni... memang terer..eg abam ambulance ke.. sipi ja nak sagat keta lain...

    ReplyDelete
  2. cantik nama sup tulang tu.... ;)

    ReplyDelete
  3. hihi. belajar dari ksilapan. susah nak dpt pengalaman mcm ni tau. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…