Skip to main content

demam doyan crepe

Assalamualaikum

sudah lama benar syieda tidak mengupdate blog. ini berikutan kelajuan kelembapan internet di rumah makin menjadi-jadi. kesabaran yang ada pun makin lama makin menipis. :( sebelum apa-apa terjadi, adalah ada baiknya syieda terus tidak online. :)

setelah hampir berminggu-minggu meng'google' durian crepe. semalam dapat juga merasa durian crepe! tergoda. memang terus syieda masuk dalam perut dua ketul. nak makan banyak, orang ramai. nampak sangat syieda ni tamak. terpaksa makan dengan sopan. hehe


apabila perut dapat dimanjai dengan durian crepe. hati terasa senang sangat! :p hikhik 

insyaAllah, mulai Ahad ini syieda akan berada di kampung selama 2minggu. yeay!! balik kampung! agak-agaknya dapat lah buat durian crepe sendiri. hihihi

dan berkemungkinan syieda akan jarang online :(. kepada yang sudi melawat blog ini. tinggalkan jejak langkah kalian. syieda akan cuba membalas semua. :)


pic kredit to : kak Intan

yang benar

Comments

  1. Haha.. best jugak durian crepe..
    baru makan pagi tadi :D hii

    ReplyDelete
  2. nampak mcm lazat tp risau kecewa rasanye hehehehe....nnti nak cubaler.....

    ReplyDelete
  3. ramai cakap durian crepe sedap.. kite tak pernah makan lagi.. hee ^^,

    ReplyDelete
  4. Comeynye durian crepe dm gmbr tu :))

    ReplyDelete
  5. memang sedap weh ! Sampai menjilat jari wa,kihkih . 3 biji kekadang tak cukup, :B

    ReplyDelete
  6. salam,,,gambar ni nampak macam dari blog Azlita masam manis...kenapa tak link kan ke tuan punya resepi masa nak share gambar dlm blog sendiri
    ...http://fromintankitchen.blogspot.com/2012/10/durian-crepe-durian-pancake.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. kalau akak perasan klik gambar tu pun dah direct ke blog kak Ita. :) Disclaimer syieda sebelah kanan pun ada gtau kan? :D

      Delete
  7. salam...oops sorri, baru nampak you kredit to Azlita...kabur sgt sampai saya tak nampak link nye...maaf yer..

    ReplyDelete
  8. wahhh.. nmpk menyelerakan
    .... nak try la cuti sem nanti.. =).. tah jadi ke tak... huhu

    ReplyDelete
  9. Selalu tgk warna kuning ja..harini ni tgk warna ijau plak...hmmm...mesti lagi sedap kan..hehehe

    ReplyDelete
  10. http://sujuelfarahin.blogspot.com/2012/12/mini-end-year-giveaway.html

    ReplyDelete
  11. uih , xpernah dgr la makanan nie ... heee

    ReplyDelete
  12. hmmm... smpai sekarg x penah rasa lgi. huhu

    ReplyDelete
  13. durian creepe siap ikat nga tali ag... tbaikk

    ReplyDelete
  14. mestu best ni..alyn belum pernah rasa lagi ni..:)

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…