Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2012

SEGMEN : BLOGLIST JULAI 2012 NASZ

Assalamualaikum
sebelum syieda bercuti, adalah lebih baik syieda buat sesuatu pada blog agar tidak berhabuk. haaa.. abg Nasz ni macam paham2 je. hihihi :) ok klik banner laju-laju sedara sedari sekalian untuk ke blog abh NAsz ni :)

Mengapa saya suka terjah dan baca blog Nasz? sebab saya suka la.. hikhik.. sbenarnya syieda suke sebab nak bc Jom Santai Minda tu. hihihi :p ok larikkk!!!

dateline 27 June 2012 10 malam

yang benar

selamat hari isnin

Assalamualaikum
selamat pagi Isnin semua. diharapkan hari ini adalah permulaan yang baik buat syieda, muncit sekeluarga, dan kawan-kawan sekalian. berdirinya syieda di sini. ececehh macam berucap dalam perhimpunan sekolah pulak. hukhuk..
kemungkinan minggu ni syieda akan balik ke kampung lagi. nampak gayanya blog ini akan kembali sunyi. maaflah sekarang mood blogging masih kuat. tapi syieda pula masih tiada idea untuk disisipkan dalam entri kali ni. 
kalau sempat. syieda akan post entri setiap hari. insyaAllah.
syieda rindukan mak ayah abang dan adik di kampung. rindukan nenek di kampung. rindukan arwah kedua-dua atok yang pergi meninggalkan kami semasa syieda form5. rindukan arwah pak long syieda yang telah pergi masa syieda semester ke-tiga UiTM. rindukan arwah abah muncit. rindukan semua.. :'(
baiklah.. syieda akan blogwalking ke rumah kalian. dan akan follow mana yang termampu hari ni. ye? terima kasih kepada yang sudi datang melawat rumah syieda sepanjang ketiadaan syieda. dan t…

ke HUKM lagi :(

Assalamualaikum
sebenarnya entri ni entri semalam. namun belum sempat publish, dah terpaksa log out dengan tergesa-gesa. kerana mendapat khabar berita yang mencemaskan buat seketika. :( dalam jam 12.30 tengah hari semalam, syieda half-day dan terus ke HUKM
sebenarnya tersangat fobia bila perkataan cemas, emergency, kritikal, hospital. @_@ uwaaaa.. 
semalam, abah muncit terkena heart attack. dan alhamdulillah, setelah selesai pembedahan memasukkan "spring" di paru-paru. semua kembali normal. cuma belum sedarkan diri lagi. hari ni tidak pasti lagi sebab muncit baru on the way ke HUKM. 

kami semua memaksa muncit menjaga abahnya, disebabkan dulu abahnya pernah menjaga die. kekeke.. muka dia masa tu adalah redha. haha abahnya lah yang bersengkang mata menjaga dia waktu malam dulu. sekarang turn dia pula. :)

semoga pakcik cepat sembuh. amin...



yang benar

selamat hari bapa + ibu

Assalamualaikum
selamat hari Ahad semua. hari ni juga adalah Hari Bapa kan? :) sebenar hari bapa tiap-tiap hari bagi syieda. hari ibu juga. hari ni saja je nak post entri ni sebab syieda nak bw lepas ni. 
mari kita dengar lagu ni. masa syieda mula belajar English, cikgu ada cakap lagu ni memang untuk bapa yang telah membesarkan kita. jadi.. mari lah kita dengar!! ngeh2.. :)

ok selamat beristirehat dengan keluarga, kawan-kawan dan kekasih masing-masing. :) jom kita berblogwalking dari sekarang!! yeay!!




yang benar

Segmen: Follow Weekend Bersama AjamOppical

Assalamualaikum

tadi ada pergi rumah abg Nasz. syieda ternampak satu benda, terus curi. hihi sapa-sapa nak joint venture, klik banner dibawah ni dengan kadar 100km/j. ok? :)



syarat-syaratnya mudah saja : 1) Buat post bertajuk, "Segmen: Follow Weekend Bersama AjamOppical"
2) Save banner kat atas tu, pastu tampal dalam post ni, kemudian linkkan ke entri ini.
3) Digalakkan tag orang, tak wajib, tapi kalau tag tu kasitau le empunya blog ye. :)
4) Dah siap entri, pastekan link entri korang kat ruang komen kat bawah.
5) Segmen tamat pada hari Ahad, 11.59 PM.




yang benar

cincin belah rotan

Assalamualaikum
sudah terlalu lama syieda tidak menghupdate blog ni. dah bersawang sampai ke bawah lantai dah. rumput-rumput pun dah naik ke atas syiling dah. erkk apakah ini? takde apa-apa cuma pendahuluan pasti dan mestilah hiperbola sikit. hikhik  bukan bola-bola api.
baru-baru ni muncit dan maknya ada ajak pergi cari cincin. aigoo.. malunya. berdebarnya. tak pernah rasa berdebar macam ni. :) pergilah dengan menunggang moto sedut-sedut kesayangan (skuter) ke Jusco. ehh dah tukar nama la. sekarang Aeon la. dah siap parking, sampai lah si muncit dengan motonya. maknya dah memang lama sampai. :)
setelah bersalam dengan mak muncit. terus syieda diberi pelbagai jenis cincin. naik rambang biji mata dan halkum ni nak memilih. tapi semasa dikampung tempoh hari, mak syieda ada pesan. jangan kita pilih cincin apa-apa pun. biar orang yang pilih. :) jadi, sebagai anak yang solehah pesanan mak akan dituruti. :) kenapa ye?

namun mak muncit still suruh syieda pilih. lepas ditolak-tolak, akhirnya syie…

entri [bergambar] terpanjang di abad ini

Assalamualaikum

seperti yang dijanjikan, syieda nak upload gambar dari kampung. dan oleh kerana malam ni tersangat rajin, maka gambar dari handphone murah bertambah cerah la sikit. hahaha maaf gambar kurang jelas kerana snap dari handphone murah. :(
setibanya dikampung seawal jam 6pagi. ayah sedia menunggu ditempat parking moto Shahab Perdana. dengan senyuman ayah. sudah tahu beliau baru sampai + merindui anak perempuan dia ni. hakhak perasan la!

sepanjang hari Sabtu memang langsung mata ni tidak dapat lelap. ada saja aktiviti dengan mak. :) dari jam 10 pagi hinggalah ke malam. hikhik.. :p langsung tak rasa penat.


gambar ni diambil di belakang rumah makcik. rumahnya baru saja siap dibina. syieda pun baru pertama kali masuk kedalam rumah ni. teruja sekejap. setiap bilik, terdiri daripada pelbagai jenis design langsir buatan pakcik. :p pakcik lepas pencen memang amik upah buat langsir. sapa2 nak tempah, sila gtau syieda.hehehe

sebelah petangnya, mengecat rumah sambil minum petang. be…