Skip to main content

jana pendapatan 6.8 dalam 2 minggu

Assalamualaikum 

sepanjang berada di kampung selama 2 minggu yang lepas, aktiviti syieda hanyalah makan tidur, makan tidur dan makan tidur. setiap hari ada saja makanan yang mak buatkan. kata mak, makan puas-puas nanti balik KL takda teringin nak makan itu ini. :) sayang mak!

pulut durian

popia basah - ini beli :)

arnab panggang

atas bara api

kek hangus!


hasilnya : naik 6.8 kg dalam masa 2 minggu
sekian!

nasib baik masih di tahap normal. kalau overweight, mau syieda buat diet melampau di KL nanti. :) pertumbuhan udah ler terbantut + berat badan naik. uwaaaaaa...! :( asalkan masakan mak, badan naik pun sanggup.


yang benar

Comments

  1. haha...hampeh..terkene den...lumayan btl dpt 6.8kg..haha

    ReplyDelete
  2. arnab panggang??xpenah lagi makan..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap. isi nya rasa manis. :) nyum2..

      Delete
  3. lama xsinggah blog shida:) wah!syoknye dia dpt mkn msakan mak..xpe berat naik, nnti g k.l trun blk..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. link blog akak pun dah hilang. nasib tjumpa semula.. :) betui2. duduk kl,kurus balik.hihihi

      Delete
  4. mkn jer puas2.
    nanti balik kl, diet. :)

    ReplyDelete
  5. arnab panggang itu kelihatan sedap :)


    sangat hebat dlm masa 2 mgu shja boleh nek 5kg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat sedap. :) tu la, syieda pun hairan. 2minggu naik 5kilo. hoho

      Delete
  6. ahahahhahha

    kne jge tu nt xmuat BAJU =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha kena p londong la lepas ni aimi. hikhik

      Delete
  7. Seronoknya dapat makanan sedap2 air tangan mak kan ? Tapi Mieza ni jenis yang memang teramatlah payah nak naik berat badan.. Kurus sangat dah ni.. Ada tips tak ? Huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat seronok mieza. terasa lapang dada. cehh hiperbola pulak.haha alaaaa..jelesnya dengan mieza. sob2..tips nya bdn syieda cepat naik, kalau salah aktiviti makan ni

      Delete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…