Skip to main content

Rupa tak penting, yang penting sedap rasanya !

Assalamualaikum

Nampaknya blog ditinggalkan untuk jangka masa yang amat lama. mesti yang datang ke blog ni, asyik nampak entri yang sama sepanjang tahun 2013 ni. maafkan daku, kekangan masa membataskan segalanya. termasuklah mengupdate blog

tahun ni adalah tahun yang amat sibuk bagi syieda. terkejar ke sana ke mari. di awal tahun sudah merasa kesibukannya. apa yang disibukkan? entah. haha

semalam syieda sempat main masak-masak di dapur. setelah setiap inci dapur di selongkar, maka terhasillah makanan ini. haha bak kata "orang" tu; rupa tak penting, yang penting sedap rasanya! cehh


laptop sudah pun sudah baik dari demam yang melampau tempoh hari. jadi semua gambar semasa bercuti CNY hilang ! aptb. kepada yang sudi melawat pondok usang ni semasa ketiadaan syieda, terima kasih diucapkan. insyaAllah syieda akan cuba membalas lawatan anda secepat mungkin.

ok jumpa di lain entri. hoho


yang benar

Comments

  1. SALAM JEMPUT SERTAI SEGMEN JJCM BONDE N SHARE CERITA SAMBIL TAMBAH FOLLOWER DI :-

    http://kumahuitu.blogspot.com/2013/02/bloglist-jjcm-2013-by.html#links

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak. tapi syieda xbanyak berjalan :(

      Delete
  2. terliur gak tengok hehe, nt kongsi resepi ehh ?

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. kahkah namanya makaroni kena gelaksakan. :) haha

      Delete
  4. betul betul.. yg penting sedap.. =)

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…