Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2013

Pink ft Nate Ruess - Just Give Me a Reason

Song : Just Give Me A Reason" Artist : Pink feat Nate Ruess
Right from the start You were a thief You stole my heart And I your willing victim I let you see the parts of me That weren't all that pretty And with every touch you fixed them
Now you've been talking in your sleep, oh, oh Things you never say to me, oh, oh Tell me that you've had enough Of our love, our love
Just give me a reason Just a little bit's enough Just a second we're not broken just bent And we can learn to love again It's in the stars It's been written in the scars on our hearts We're not broken just bent And we can learn to love again
I'm sorry I don't understand Where all of this is coming from I thought that we were fine (Oh, we had everything) Your head is running wild again My dear we still have everythin' And it's all in your mind (Yeah but this is happenin')
You've been havin' real bad dreams, oh, oh You used to lie so close to me, oh, oh There…

Blue Van Giveaway II

Klik banner untuk sertai
Syarat-syarat : Anda adalah warganegara MalaysiaFollow blog ini.. (My Blue Retro Van)Like page E2 SHoP di facebookTinggalkan url enrty anda di ruangan komen berserta nama di facebook
Hadiah : 5 pemenang yang bertuah akan mendapat 2 paket SHISEIDO Black Mask
Tarikh Tamat 31 Mac 2013

MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara

Klik banner untuk sertai
Syarat-syarat : Follow Blog Bicara Mak DaraBuat entri dengan tajuk "MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara"Masukkan Banner Di Atas Ke Dalam Entry dan Linkkan Ke sini .Copy paste senarai penaja di bawah ke dalam entry anda itu.SheilaSalim,MrsVelentine,PuanGojes,MasZull,SeneoritaBaharin,Hazmanakaspecies1980,NadiaFarahida,Keyme,mamahannybunny,SiMatatajam,DayangDeno,AimanAziz,SuWaRaEntertainment,BetaKupu,SyidaRasyida,HanaMaroo,DatinTyka,ShimaMazlan,MimeMF,ZamaniAbe,MrsValentine,NormiNieza,SayaSukaGelak,CTCHEERY,ERAY,AYUJEAN,Lynn Si Pipi Merah,Kesuma Angsana,Kyle Kesha,Mohd RidzwanTag 3 Orang Rakan Anda Untuk Menyertai GA Ini. (Dan mereka harus tahu akan GA ini)Setelah selesai sila tinggalkan Url link entry di kotak komen di bawah ya..
Tarikh Tamat : 31 March 2013
Tag : http://aidalor.blogspot.com/ http://hakmilikmyra.blogspot.com/ http://lalatulips.blogspot.com/

Segmen Topup By Afiqah Adzan

Klik banner untuk sertai
Syarat-syarat penyertaan :- Follow blog INILike fanpage blog ni.Follow twitter Fiqah ( Tiada paksaan ) LinkBuat entri bertajuk ' Segmen Topup By Afiqah Adzan ' dan tempekkan banner di atas dan backlinkkan ke entry ini . Kemudian , tinggalkan link anda di kotak komen .Follow dan like semua sponsor.Tag seorang atau lebih rakan blogger anda
Senarai hadiah :- Mencari 11 orang pemenang. Rm5 x 2 dan Rm10 x 2 oleh shaeezahRm5 x 2 ( Maxis ) oleh Najwa AyuniRm3 x 3 oleh DzafirahRm5 x 2 oleh Eihah Farihah
Cara pemilihan pemenang :- Melalui En.Random 
Tarikh tamat :- 30 Mac 2013 tepat jam 12 malam.
Tag http://iniblogrockstar.blogspot.com/ http://fiqizumisyunkawk.blogspot.com/

Pencarian rakan beloglist April & Mei by cik akak

Klik banner untuk sertai
Syarat  terbuka kepada semua rakan belog MalaysiaTempek gambar comel yang kat atas tu dalam entri....Dan link kan balik dalam kotak komen cik akak....
20 penyertaan terawal akan direview

Tarikh Tamat 1 April 2013

Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com

Giveaway Naili-Shoppe Di Mialiana.com

NAILI SHOPPE : Kedai Online Termurah Di Pasaran
Naili Shoppe merupakan pemborong, pengedar dan penjual pelbagai produk kecantikan, kesihatan, tudung (bawal, labuh, ratu), stoking buluh, shawls serta pelbagai jenis aksesori bagi Putrajaya, Bangi, Sepang, Salak Tinggi, Puchong, Kajang, Seri Kembangan dan kawasan sekitarnya.
Antara produk kesihatan dan kecantikan yang dijual di Naili Shoppe ini ialah D’Herbs, Anugerah, V’Asia, Jamu Ratu Malaya, Nurbeautyline, Fellina, Megah Perawan, CocoaCollagen, Avail, Pamoga - Vida Beauty, Beauty Umairah, Tropica Bioherbs, Jamu Jelita, Hijrah, Smartherbs, Pompure, D’Qistee, Produk Sunnah, Jerslin, Jamu Ratu Dara dan banyak lagi.
PEMBELIAN SECARA ONLINE AMAT DIALU-ALUKAN
Untuk keterangan lanjut sila hubungi :- Puan Naili : 013-3913 349 Blog : www.naili-shoppe.com Emel  : nailishoppe@gmail.com
Alamat Premis : Naili Shoppe T00-UF2, Blok C Pangsapuri Putra Damai Jalan P11E Presint 11 Putrajaya
Business Hours : Isnin – Juma…

First Giveaway By Hard

Syarat-Syarat: Follow blog INIFollow Twitter INILike Gmbr INI
Cara Penyertaan : Follow smue sponsor,like Fanpage sponsor,klik iklan sponsor,Follow twitter - (sila jujur)Buat Entry psl Giveaway niTngglkn link Giveaway bkn link blog dkt ruangan komen
Cara buat entry: Letakkn banner kt ats tu dlm entrytag skurang-kurangnya 2 blogger lain dn pstikn diorng tau Tarikh Tamat 26 April 2013
Tag http://www.encikcopypaste.my/ http://aidalor.blogspot.com/ http://lekors.blogspot.com/ http://le-fakesmile.blogspot.com/

Fantastic Challenge Giveaway by Rochelle

klik banner untuk sertai

Syarat-syarat Follow blog ni Like fanpageFollow facebook 
Senarai Hadiah Topup RM3 rangkaian Maxis - 1 pemenang ( Ahmad )Bloglist - 30 pemenang ( Cik Fie )Bloglist - 2 pemenang ( Nabila )Bookmark - 5 pemenang ( CCI )Review blog - 2 pemenang ( Mohd Zuhri )Bloglist - 10 orang ( Rochelle )Bookmark - 1 pemenang ( Shida )
Tarikh Tamat 7 April 2013

Segmen Terbaru : Cari Bloglist Sambil Menang Hadiah!

klik banner untu sertai

Syarat-syarat Follow blog/twitter dan like sponsor [kalau tiada twitter/facebook boleh abaikan]Buat entriTajuk "Segmen Terbaru : Cari Bloglist Sambil Menang Hadiah!"Letak banner dan linkkan semula ke siniTag kepada rakan-rakan andaPublish!Letak link entri dekat bahagian komen
Hadiah-Hadiah Bloglist Sebulan [April] X 20 (NabilaMedan)Topup RM5 X 2 (Adib)Review Blog X 3 (Izzati)Hadiah Misteri X 3 (CikPensil)Bantal Comel [35cmx35cm] X 1 (Yana)Topup RM10 X 1 (SaidatulQifayah)Brooch Felt X 2 (Eymasu)Topup RM5 X 2 (Radhiah)Topup RM5 X 1 (DalilahZamri)Keychain X 1 (DalilahZamri)Topup RM5 X 1 (BedakSejuk) Tarikh Tamat 31 March 2013
Tag http://theflickerdoodles.blogspot.com/ http://fadzlun.blogspot.com/ http://missrochelle1999.blogspot.com/

segmen 5 hari by yana

klik banner untuk sertai
syarat-syarat follow blog yana followsini (wajib bgi yg ada)buat satu entri tentang 'segmen 5 hari by yana'segmen bermula 27/3/2013 - 31/3/2013senarai peserta akn diupdate pada 31/3/2013pemenang berdasarkan random dan akan diumumkan pada 1 @ 2 april 2013
hadiah menanti pemenang topup rm5 maxis/celcom 1xheader 5xreview blog 5x
Tarikh Tamat 31 March 2013

tv untuk ABPBH

dua tiga hari lepas ss ada suarakan pendapat nak beli tv. atas ihsan en.tunang mencari tv untuk ss di Mudah. akhirnya malam tadi ss dan en.tunang dapat juga tv secondhand baru
alhamdulillah, tv tu masih dalam keadaan baik. buat orang bujang macam ss ni. adalah lebih elok beli secondhand dulu. nak beli baru macam tak berbaloi, sebabnya ss bukan selalu tengok tv
tapi dalam waktu yang sama, tak sabar nak tengok ABPBH 7 April 2013 nanti. sebab tu nak beli tv baru! hehe 
en. tunang diperlukan sebab dia nak kena angkat tv tu naik tingkat5 rumah sewa ss. mau semput kalau ss angkat. eh! bukan setakat semput. baru angkat, dah terpengsan! berat!

#lcd, led tak mampu lagi nak beli. :p

Hotfm

setiap pagi layanHotfm ni seronok juga. dengar telatah 3 orang dj. FBI, AG dan Fafau. memang tak kering gusi dibuatnya. kekadang supervisor pandang, ss gelak sorang-sorang. hohoho paling best Top5 #AMkrew. Panggilan Hangit
kalau mengantuk ada baiknya dengar Hotfm Amkrew. pasti tercuit hati. 

Mee goreng Mamak

Mee goreng mamak tak cukup bulan
dari kemarin lagi sudah plan nak buat mee goreng mamak. tapi bila tiba hari yang dinanti, mee goreng mamak tak cukup bulan yang terhasil. geramnya! 
hari ni ss habiskan masa bersama sudoku dan kemas rumah. penyakit M mula menguasai diri. insyaAllah malam nanti kalau tiada gangguan teknikal, lawatan demi lawatan akan ss buat. :)
maafkan ss kalau sekarang rajin buat entri pendek. sebab utamanya. kalau entri panjang, nanti ayat yang sama berulang. =( lagi dasyat!
#jemput makan tengah hari semua. >.<

#1 GIVEAWAY by ARA CRAFT

Klik banner untuk joint
SYARAT-SYARATNYA : Follow blog ARa Craft [LINK] (WAJIB)Follow blog kedua saya [LINK] (OPTION)Like page rasmi ARa Craft [LINK] (WAJIB)Buat satu entry yang bertajuk #1 GIVEAWAY by ARA CRAFT dan hendaklah COPY banner GA di entry anda. (WAJIB)Tinggalkan link enty anda di ruang komen di bawah. (WAJIB)Letakkan banner GA di sidebar blog anda (OPTION)
SENARAI HADIAH: [AKAN DIUPDATE] 2 pcs ID CARD HOLDER .4 pcs CUTE OWL KEYCHAINS.6 pcs TULIP FELT FLOWER4 pcs HEART SHAPED KEYCHAINS.
SPECIAL FOR TOP REFERRAL : Hadiah Misteri
Tarikh Tamat : 23 April 2013

nak cerita apa sebenarnya?

akhirnya wifi dapat beroperasi dengan baik sejak petang tadi. dapatlah ss menghabiskan hujung minggu bersama blog tersinta ni! :D sangat teruja.
tengah malam baru dapat online. tadi ss leka menonton perlawanan bola sepak Malaysia lwn Yemen. Malaysia menang (2 gol) hasil jaringan Azamuddin Akil dan Khyril Muhymeen. dalam kumpulan D, Malaysia tempat ke-3 dengan kutipan mata 3 di bawah Bahrin dan Qatar.
kalau Malaysia dapat jadi juara Kumpulan pun ss berbangga sangat! :) hohoho sebenarnya ss pun tak tahu nak cerita apa dalam entri ni. pasai wifi ke bola? :p
#cek bangga dengan Khyril. hehe :p

Selamat menjawab

Kepada calon SPM 2012. semalam keputusan SPM keluar. mesti ada antara kita berdebar-debar kan? ss pun berdebar bagi pihak adik ss. hihihi macam ss pula yang ambil periksa hari tu. 
kepada yang dapat keputusan terbaik. diucapkan TAHNIAH! hasil titik peluh anda membanting tulang 4 kerat untuk study, akhirnya membuahkan hasil! mak ayah yang dah berjanji nak hulur hadiah tu, jangan buat-buat lupa pula. haha
tapi, kepada adik-adik yang mendapat keputusan yang kurang memberangsangkan, janganlah sedih. ini adalah permulaan dalam kehidupan kalian

tiada lagi blogwalking

nampaknya mulai hari ini hingga awal bulan April ss terpaksa buat mahupun post entri di office. ini disebabkan oleh wifi P1 ss sudah terlebih Usage Quota. sedih!
25GB telah habis walaupun baru setengah bulan. kalau sekadar blogging, berfacebook, bertwitter pun boleh habis sampai 25GB. agaknya Abg Ben Ashaari macam mana la dia berblogging. mustahil! setiap bulan kena top up RM30 untuk tambahan 4GB. tapi STILL tak cukup. tak faham betul. 
maka, blogwalking hanya akan dilakukan awal bulan depan. hukhuk. sedihnya! 

Biskut Tiger kegemaranku!

biskut ni sudah sebulan berkampung di bilik ss. baru 3 keping terhadam dalam usus comel ni. ss memang kurang sangat biskut. tapi di sebabkan ada orang hadiahkan. hahaha.. terpaksa makan juga. 
expired date December 2013. mampukah ss habiskan 1 tin ni sebelum Decembernanti? pengsan! orang dah cakap tak makan biskut. lagi dia bagi biskut. 1 tin pula tu. dia punye biskut seminggu dah habis. sabar saja.
agaknya dia tak tahu ss ni kurang makan biskut kot. tapi kalau berkumpul ramai-ramai sambil borak, boleh jadi ss makan. chaiyok2!!
#neeya sarankan bawak berkelah di opis. cepat sikit habisnya. hehe *dia = en.tunang

Sleeq ft Aaron Aziz - Salam Semua

Lagu : Salam Semua
Artis : Sleeq ft Aaron Aziz

Semangat aku yang membara Sekuat semangat bercinta Ku rela tinggal kan segala nya Assalamualaikum semua
Bukan ku lupa Ku tak akan lupa Semuanya ku bawa ke situ Soalnya dimana Ke situ berada Soalnya siapa berani ikut aku
Mereka kata ku lupa daratan Dan ku hanya ingin mengejar nama Mereka lupa ku mencari makan Sampai bila aku nak tahan lapar
Kan ku janji mu untuk setia Sekurangnya tiga tahun Ku setia kalau kau bersabar Kan dengan setiap naik ada turun
Mama ada Papa ada tolong jaga kan mereka Sayang fahamkan aku sibuk dengan kerja Dengan izin Tuhan perjalanan kita lancar Naskar aku balik kampung macam askar
Repeat [*]
Kan ku tinggalkan semuanya Keluarga yang ku sayangi Doa dari ibu ayah Sokongan saudara Memberi kekuatan padaku Sepanjang perjalanan ini
Kadangkala di dalam kerjaya memerlukan pengorbanan Dan pengorbanan itu penting dalam kerjaya Ini lah cerita Aaron Aziz
Memang bukannya hatiku yang rela Memang bukannya hatiku yang setuju Untuk b…

Air masak untuk kesihatan

entri copy paste juga ;)
apabila berada di office, terpaksalah minum lebih banyak air masak. tahu air masak tu yang mana? air masak tu, yang kita masak/jerang di dalam cerek di rumah tu. bukan air tapis ye? dalam kuantiti 2liter sehari. haa..
ss nak kongsikan sedikit kelebihan and kebaikannya air masak ni : Menguruskan badan : Khabar gembira buat para wanita yang tengah berdiet. Air putih tidak mengandungi kalori, gula ataupun lemak dan ini ternyata mampu mengurangkan berat badan kita. Meningkatkan kesuburan : Air putih dapat menghasilkan hormon testosteron pada kaum Adam serta hormon estrogen pada kaum Hawa. Melancarkan sistem pencernaan : Minum air putih dalam kuantiti lapan gelas setiap hari akan melancarkan sistem pencernaan. Ia dapat menghindarkan dari mendapat sembelit malah pembakaran kalori juga akan berjalan dengan efisien. Melambatkan proses pertumbuhan zat yang menyebabkan kanser : Air putih bukan saja melambatkan pertumbuhan zat penyebab kanser malah ia juga dapat membantu me…

Segmen : Blog Paling Ringan by Blog Mrs. Lulla

klik banner untuk joint

Syarat penyertaan : Follow blog Mrs. Lulla .*blog nie la :) Atau masukkan blog Mrs. Lulla dalam bloglist korang. Supaya dapat tahu perkembangan segmen .Buat satu entry bebas bertajuk "Segmen : Blog Paling Ringan by Blog Mrs. Lulla"Tempek Banner simple dekat atas dan link kan ke entry segmen ini .Letak link entry korang dalam comment box entry ini SAHAJA . Link di tempat lain tak akan diterima
Hadiah  RM5 Top up x 1 blogger + blog reviewBlog review + bloglist VVIP x 5 bloggerBlog review x 10 blogger 
tarikh tamat : 21 March 2013

cinta laman sosial

ramai antara kita yang bertemu kasih di laman sosial. antaranya MySpace, Facebook, Tagged, Twitter dan banyak lagi. ada yang sudah berkawin dan berbahagia. ada juga yang baru bertunang, dan mungkin ada yang baru sehari dua mengenali pasangan tu sendiri.
jadi, sebagai langkah keselamatan. haruslah. jangan mempercayai 100% orang tersebut. kelak merana di kemudian hari. sudah banyak kes ss dengar berpunca dari laman sosial ni. menjual tubuh. dadah. lari dari rumah dan banyak lagi
di sini ss nak kongsikan sedikit tips untuk mengelak dari ditipu di laman sosial ni. jangan percaya dengan profile yang misterilihat siapa rakan-rakannyajumpa di luarterima hakikat laman sosial tidak sama dengan realitiberkenalan dalam tempoh yang lama
#KB

hari Jumaat yang indah

setiap kali tiba hari Jumaat pasti gembira. kerana esok hari Sabtu, dan lusa adalah hari Ahad. tak lain dan tak bukan tentunya berkenaan hari minggu ! memang muka cuti la ss ni. hihi penat menelaah nota financial setiap hari. masa untuk berehat sememangnya amat ditunggu-tunggu.
maka mulai malam ni, ss akan mulakan aktiviti blogwalking. yeay! tak sabar ! nantikan ss malam ni.



Penyakit sombong

entri panjang lebar + copy paste .

Apakah tanda-tanda seseorang itu memiliki sifat sombong? Di antaranya: Payah menerima pandangan orang lain sekalipun hatinya merasakan pandangan orang itu lebih baik daripadanya. Apatah lagi kalau pandangan itu datang daripada orang yang lebih rendah daripadanya sama ada rendah umur, pangkat atau lain-lain lagi.Mudah marah atau emosional. Bila berlaku perbincangan dua hala, cepat tersinggung atau cepat naik darah kalau ada orang tersilap atau tersalah.Memilih-milih kawan. Suka berkawan hanya dengan orang yang satu ‘level’ atau sama taraf dengannya. Manakala dengan orang bawahan atau lebih rendah kedudukannya, dia tidak suka bergaul atau bermesra, takut jatuh status atau darjat dirinya. Bahkan dengan orang yang sama level dengannya pun masih dipilih-pilih lagi. Yakni dia suka dengan orang yang mahu mendengar dan mentaati kata-katanya. Mereka inilah saja yang dia boleh bermesra, duduk sama atau semajlis dengannya.Memandang hina pada golongan bawahan.Da…

Peak season

sekarang peak season bagi tempat kerja ss. banyak kerja kena buat. kena update laporan tahunan mahupun laporan suku tahunan. takda kesempatan nak blogwalking walaupun pada waktu makan.
buat entri pun sekadar mana yang sempat di taip saja. weekend ss akan blogwalking habis-habisan. terutama yang selalu berkunjung ke blog ni. jangan risau. janji ditepati. hehe
jangan lupa tinggalkan link anda. ss akan berkunjung bermula lusa malam. insyaAllah..

#ada panggilan untuk interview esok pagi. hati kata taknak. sebab belum prepare apa-apa. =( huuu

Each a Cup

Makan tengah hari ss hari ini ditambah dengan Each a Cup. western sikit. sudah hampir seminggu lamanya tidak menjamah Each a Cup. ini berikutan ss tidak sihat. sakit kepala. seminggu pun sudah rasa seperti kehilangan. haha
ss sukaFruity Ice Blended perisa love fruit. ditambah dengan raiblow jelly. rasanya masam-masam manis bersama rainbow jelly tu. 
hari ni ss pergi. akak di kaunter cakap, ada promosi 1 skop pearl RM0.60 (harga biasa). 2 skop pearl RM1.00. padahal ss tidak pernah beli pearl. selalu beli rainbow jelly. tak sedap. tertarik dengan promosi. hoho
gambar di atas adalah Each a Cup di Central Market @ Pasar Seni. 

talian bising sejak akhir-akhir ni

sedang asyik bercakap dengan abang ss di talian. tetiba bunyi bising yang amat kuat menerjah masuk ke telinga. kemudian talian terputus dengan sendiri.
baik umobile mahupun maxis. kedua-dua nya sama saja bunyi bising. adakah kedua-dua handphone ss rosak. atau memang talian macam ni sejak akhir-akhir ni?
kata abang, beli handphone baru ja. handphone dah rosak. amboi. mustahil mereka buat mogok secara serentak. koyak poket nak beli dua handphone sekali gus. aptb

origami dari ss

niat murni untuk blogwalking terpaksa di batalkan atas sebab kesulitan yang tidak dapat di elak. hehe dari jam 9 malam ss sudah duduk dihadapan laptop untuk memulakan aktiviti blogwalking
tiba-tiba ss terbuka pageorigami. tengok punya tengok, akhirnya segala barang, kertas yang sudah terkubur di dalam kotak, diselongkar oleh ss. sudahnya terkial-kial nak buat. setelah lama tinggalkan. penat juga. hampir 1jam buat dua ketul origami ini. 

terdapat banyak tutorial untuk hasilkan origami yang menarik tertarik memang da boom ! tak percaya ? cuba google. hehe tak rugi. 
#kalau buat hantaran origami masa kawen nanti, agaknya kena sekeh dengan mak tak? haha

tidur selepas makan

lepas makan terasa mata berat seperti menanggung beban yang amat berat. dasyat betui dugaan ni. makin lama mata makin layu. jari pun makin perlahan menaip. mouse pun kedengaran macam slow bunyi ketik-ketik. kejap lagi, insyaAllah kepala pun melentok baik di atas meja kerja.

ss ada terbaca didalam entri blog ni . jangan tidur setelah makan. ini penyumbang terbesar kepada :
Berat badan naikDada terasa panasRefluks asamStroke tengah sedaya upaya menahan mata dari terkulai layu. uishh beras apa la mak cik kedai ni masak. motip salahkan mak cik kedai. hoho

#info berkaitan disini

Server down

seawal pagi server sudah down. nampaknya terpaksa ss tunggu server dibaik pulih. bukan ss sorang, tapi satu office. IT staff sorang cuti bersalin, sorang lagi cuti kahwin. nampaknya kenalah bersabar untuk minggu ni kalau takda inisiatif dari pihak lain.
baru nak feeling Monday Blues. server down pula. boleh la update blog dengan kadar curi-curi. hehe

Segmen: RM5

penutup untuk malam ni. ss joint segmen simple dari blogger Paly. jempot semua joint :)



syarat-syarat : Korang kene ade blog dan follow blog paly ni.Tajuk entri "Segmen: RM5", letak banner atas tu dan backlink ke siniLetak Blog Paly dalam bloglist korangPublish dan hantar entri korang kat komen bawah. Settle :)
Tamat:  11hb Mac 2013 @ 11:59PM
Hadiah:  RM5 topup untuk 2 blogger bertuah
disebabkan bloglist takda. terpaksa joint juga. hahaha mana tau tersenarai kesepuluhan pertama. :) dah buat entri baru ternampak syarat yang satu tu. pejam mata publish entri. haha

#Kak Mia

latest Avast antivirus version 8.0.1483

Petang tadi jakun sebab sudah ada G+. malam ni bertambah jakun sebab laptop sudah update dengan latest Avast antivirus version8.0.1483. agaknya orang lain dah sampai negara China. ss baru di Malaysia. mestilah hebahkan sebabnya version baru lebih cantik. takda motip ! di bawah ini adalah version lama. bye !





di bawah ini pula version baru. say hello !






laman web Avast laman web filehippo
description : avast! Free Antivirus represents the best free antivirus protection currently available on the market. This edition is FREE OF CHARGE for non-commercial & home use. Its features include:
Anti-spyware built-inWeb ShieldAnti-rootkit built-inAutomatic updatesStrong self-protectionVirus ChestAntivirus kernelSystem integrationSimple User InterfaceIntegrated Virus CleanerResident protectionSupport for 64-bit WindowsP2P and IM ShieldsInternationalizationNetwork Shield
ohh maaf. ss gunakan Avast antivirus. hehe sebab tu buat entri kemain. :p

sudah ada google+

orang sudah berkurun ada google+ ni. ss baru hari ni buat. jakun betul ss ni. tertinggal kapal terbang sungguh. janji ada google+ pun oklah. kan?

google+ ni macam facebook versi baru. ada chat, ada komen, ada status update, add friend dan banyak lagi. lepas ni mukabuku kenalah buat sesuatu agar pengguna tidak lari. ss sendiri sudah jarang online mukabuku berbanding twitter, dan blogspot. instagram tu tak layan sebab kurang bab-bab bergambar ni. =)


ni bukan apa, cek nak habaq mai ni. cek dah letak widget google+ dalam blog cek. lepaih ni hampa boleh la kenai-kenai dengan cek. tu diaaa awat mai cakap loghat Utaqa tetiba ni? pening-pening..
semua widget-widget di atas, ss baru saja buat. awal tahun ni. antara sebabnya adalah peribadi. :) ngada! marilah ramaikan follower ss. terima kasih. 

Exclusive Giveaway by FD & Aziera

Syarat dan cara penyertaan: Warganegara Malaysia dan mempunyai blogWajib follow blog FD dan blog Aziera untuk mengetahui perkembangan giveawayWajib klik iklan ni - | *akan diperiksa*Wajib follow, like, dan add semua sponserBuat satu entri bertajuk "Exclusive Giveaway by FD & Aziera"Letak banner di atas dan linkkan ke entri ini *wajib*Tag sekurang-kurangnya 2 orang blogger dan pastikan mereka tahuSelepas siap, tinggalkan link entri bukan link blog di ruangan komen. Jangan tinggalkan link entry di kedua dua blog. Pilih salah satu sahaja.Semua peserta akan mendapat voucher diskaun RM10 dengan syarat like

Cara pemilihan pemenang: Peserta mengikut semua syaratRandom.orgTop referral

Tamat : 31 March 2013


#Aireyn

bubur cha cha

hari ni malas nak masak, jadi SS pergi tapau saja makanan tengah hari di kedai seberang jalan. tapau berbayar ya? =) sederet meja panjang lauk pauk SS perhati. berkenan pada bubur cha cha ni. terus tapau bawa balik. bersama lauk pauk yang lain.
di kampung selalu minta mak buatkan bubur ni. SS suka sebab warna bubur ni. sangat menarik. buat kita bertambah selera nak menjamah. padahal rasanya tepung saja. hihi
arwah suka makan bubur cha cha ni. Al-Fatihah..

#Amida