Skip to main content

Biskut Tiger kegemaranku!



biskut ni sudah sebulan berkampung di bilik ss. baru 3 keping terhadam dalam usus comel ni. ss memang kurang sangat biskut. tapi di sebabkan ada orang hadiahkan. hahaha.. terpaksa makan juga. 

expired date December 2013. mampukah ss habiskan 1 tin ni sebelum December nanti? pengsan! orang dah cakap tak makan biskut. lagi dia bagi biskut. 1 tin pula tu. dia punye biskut seminggu dah habis. sabar saja.

agaknya dia tak tahu ss ni kurang makan biskut kot. tapi kalau berkumpul ramai-ramai sambil borak, boleh jadi ss makan. chaiyok2!!

#neeya sarankan bawak berkelah di opis. cepat sikit habisnya. hehe
*dia = en.tunang

Comments

  1. Replies
    1. kegemaran tunang ss kak.. hahaha ss kurang sikit :)

      Delete
  2. Hehehhe...
    Jenuh nak habiskan biskut.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak..hehehehe.. sabar je.. hehe

      Delete
  3. ni biskut saya makan time breakfast :)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. uwaaaa ramainya suka makan biskut. kenapa tidak bagi ss :( hahaha

      Delete
  5. haha.. bawa berkelah .. cepat le hbis.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah usaha habiskan biskut ni di opis. hahaha

      Delete
  6. hahahaha tulah smlm pelik...haik kata biskut tiger...tapi knpa mcm chipsmore kejap ada kejap takde entri ni he3...

    #owh akk kan x suka sgt biskut tiger sbb manis.tapiiiiiiii laju je makan kalau cecah teh o atau nescafe panas sambil blogwalking lalalalalala......

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. belum siap dah terpos entri. kahkah.. :p

      # ss suka cecah dengan air sejuk ribenna. kahkah.. :)

      Delete
  7. LOL...tgk tajuk bunyi mcm pentegar biskut2 tp rupa2 sarkastik semata2... ala, alang2 tgh on9 tu, ambik mkn la. tgk2 nnt cepat abes

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. :p tak tahu tajuk nak letak apa.. hehehe

      Delete
  8. suke biskut tiger coklat..skrg dah x ley mkn dah..huhu

    ReplyDelete
  9. habiskan cpt...dgr kate kite...hahahahaa...

    kena wat jugak sbb ko xske sgt biskut..
    lalalalalla

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum ... biskut nih x yah kunyah , kemam jer sampai cair ... mmg best

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam.. tapi ss kurang. kalau x, leh makan :(

      Delete
  11. betul tu, kalau bw ke ofis, pasti cepat habis

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sudah bawa dah kak.. tapi xrmai yang makan, masing-masing busy.. ;(

      Delete
  12. ahahahhahahah..........kite hantu oreo =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :p same dengan en.tunang, oreo + milo. hahaha

      Delete
  13. Inilah biskut yang saya makan apabila tiada makanan lain lagi yang nak dimakan hehehe. :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha.. kire terdesak la ni? hahha

      Delete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…