Skip to main content

MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara



Klik banner untuk sertai

Syarat-syarat :
  1. Follow Blog Bicara Mak Dara
  2. Buat entri dengan tajuk "MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara"
  3. Masukkan Banner Di Atas Ke Dalam Entry dan Linkkan Ke sini .
  4. Copy paste senarai penaja di bawah ke dalam entry anda itu.
  5. Tag 3 Orang Rakan Anda Untuk Menyertai GA Ini. (Dan mereka harus tahu akan GA ini)
  6. Setelah selesai sila tinggalkan Url link entry di kotak komen di bawah ya..

Tarikh Tamat :
31 March 2013

Tag :

Comments

  1. terima kasih kerana sudi join GA Mak Dara ini.. Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu.. Mungkin ini tuah anda In Sya Allah.. Nantikan keputusannya tak lama lagi ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah.. terima kasih Makdara :)

      Delete
  2. Datang dari segmen sama

    http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak. bw blog akak kmbali :)

      Delete
  3. GUDLUCK!!!!....

    AJ singgah dari segmen sama.....
    Mana yang dah datang terjah AJ tu,terima kasih ye..
    Sorry AJ lambat balas kunjungan, al-maklum naik sampan... =D

    http://ayuejean.blogspot.com/2013/03/promo-malaysias-next-top-lucky-blogger.html

    ReplyDelete
  4. dari segmen yg sama , done follow. jemput singgah ke blog. http://coretangirlblog.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sudi singgah blog ss. lawat kembali blog sis :)

      Delete
  5. tahniah awak tersenarai sbg salah seorg pemenang segmen mak dara

    ReplyDelete
  6. Aida baru berkesempatan nak terjah blog blogger yang join segmen nie.. terlambat lah pulak. hiks :)

    http://www.diarisifroggie.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak_28.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe terima kasih sebab sudi luangkan masa aida blogwalking ke sini :)

      Delete
  7. salam.. deno datang dari SGEMEN MAK DARA .. ^^ sori terlewat :)

    www.dayangdeno.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…