Skip to main content

Monday bluessetiap kali hari Isnin, pasti rasa malas nak bangun pagi. malas nak bersiap. malas nak pergi kerja. senang cerita. semuanya malas! :) seperti tidak puas habiskan hujung minggu. nak saja tambah cuti sampai hari selasa. hoho bagi betis nak paha pula. 

dibanding mereka yang terpaksa bekerja shift, hari sabtu mahupun hari ahad. masa bersama keluarga tiada. tuntutan kerja terpaksa ikut.

selamat bekerja! :)

#jangan sampai kena buat seperti dalam gambar diatas sudahlah. hehe

Comments

 1. Hahaha.. wa malas mau pi class.. Haha.. =p

  ReplyDelete
  Replies
  1. kann? sangat malas ni..hehehe tapi dah ada di opis. malas nak menaip buat kerja. hhehehe

   Delete
 2. wake up wake up..p kerja...kerja rajin2 tau

  ReplyDelete
  Replies
  1. tengah usaha rajinkan diri setiap kali hari isnin ni kak. hukhuk

   Delete
 3. tau xpe..tp nsib bek kels satu jea arini,hehe

  ReplyDelete
 4. kalau aimi bkn ari isnin jee.. setiap ary malas =(

  ReplyDelete
  Replies
  1. jangan putus asa aimi. masih ada banyak masa. tp smntara tu kena rajin dlu.hehe

   Delete
 5. Replies
  1. hukhuk.. nak mnx off la setiap hari slasa..hahahaha

   Delete
 6. memang tengah malas sangat 2 ini..hahahha

  ReplyDelete
  Replies
  1. aip2..abg hanif jgn nak malas2..hehehehe

   Delete
 7. hahah..meme monday blues 2 yg BK amik cuti ai ni

  ReplyDelete
  Replies
  1. amboi... terus bercuti.. hahahaha lagi monday blues bk ni..hehehe

   Delete
 8. selamat bekerja..jangan curi tulang,...

  ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…