Skip to main content

SEGMEN Aku Gila Buku by FF

Klik banner untuk joint


kalau diikutkan ss bukan ulat buku. tapi ss minat membaca novel, dan buku berbentuk ilmiah. perghhh! ini bukan cobaan. ini betul-betul. mula minat baca novel ni sejak belajar di UiTM. weekend akan balik ke rumah mak cik, di mana bilik tetamu penuh dengan novel-novel. jadi dikesempatan itu, ss pun baca dan baca. sampai menangis sorang-sorang. feeling punya pasai. :)

lepas mak cik berpindah, tahun 2012. ss mula beli sendiri novel. setakat ni jumlah terkumpul adalah 20 ketul novel. dan beberapa buku berbentuk motivasi dan lain. kalau ada koleksi terbaru untuk bulan tertentu sampai 3, ss belilah 3 ketul novel. 



SYARAT-SYARAT:
  1. Wajib Follow blog ni (bagi yang belum follow)
  2. Wujudkan 1 entry yang ber-titlekan SEGMEN Aku Gila Buku by FF 
  3. Letakkan banner kat atas ni dalam entry korang.
  4. Backlink kan ke entry ini.
  5. Dah siap? Tinggal kan LINK ENTRY anda di kotak komen di bawah ini:) 
  6. Kalau rajin... cerita la berapa RM yang korang pernah habiskan untuk beli buku. Cerita lah korang suka beli buku apa. I mean korang prefer buku bergenre apa untuk di baca. Tiap-tiap bulan korang spend berapa banyak duit untuk beli buku, tu pon kalau rajin la. Kalau tak rajin, memadailah korang buat sampai syarat ke-5 je.

TAMAT:
16 March 2013 ( 11.59 PM )




Comments

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…