Selamat Hari Wanita 2013

Assalamualaikum

entri ini khas untuk semua pembaca wanita di dalam blog syieda ni. kalau yang lelaki tu, boleh pass kepada isteri, adik perempuan, kakak, emak, mahupun kawan perempuan. syieda nak ucapakan Selamat Hari Wanita kepada semua wanita di dunia ni.



apa yang istimewanya hari Wanita ni? hari wanita iaitu 8 Mac setiap tahun di sambut oleh semua wanita di seluruh dunia kerana pada tarikh ini, mereka akan diraikan dengan sambutan hari wanita antarabangsa "International Women's Day" .

Hari wanita bermula dari sebuah kisah wanita biasa yang mencipta sejarah, sejarah perjuangan wanita yang berabad abad lamanya untuk persamaan hak, keadilan, keamanan dan kemajuan dalam kehidupan yang dikongsi dengan kaum lelaki.

Selalunya, di sebalik kejayaan seseorang lelaki itu ada seorang wanita di belakangnya. Keindahan dan kecantikan seseorang wanita itu terletak pada sejauh mana dia dapat menjaga maruahnya. Kebijaksanaan wanita pula terletak pada hatinya. Wanita lebih cepat menangis daripada lelaki, itu memang sifat azalinya.

Wanita adalah kejadian yang terindah yang di cipta bagi melengkapi dan menutup kekurangan lelaki. SELAMAT HARI WANITA kepada wanita di seluruh dunia. Semoga kita akan lebih berwawasan dan berjaya seperti kaum lelaki .




yang benar

12 comments:

  1. slmt hr wanita syida:) brtuah kita jd wanita:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak ;) selamat hari wanita untuk akak jugak..

      Delete
  2. hye sis yg comel ^^

    slmt hr wanita juga..smga tiada lagi kes penderaan seksual,fizikal,mental & emosi thadap wanita.rs sykr mjadi rkyt msia sbb kita bbs memandu,bbs bersuara,diberi jwtn tgi dlm sektor pekerjaan dll :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah..amin..

      selamat hari wanita juga dear :)

      Delete
  3. selamat hari wanita..tq be my friend..done follow jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. syieda akan follow kemudian..

      Delete
  4. selamat hari wanita akak! salam perkenalan juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari wanita dik :) salam kenalan juga..

      Delete
  5. wa... bersemangat saya membaca entri Cik Shuhaida ni. Sy g+ entri ni ya

    ReplyDelete
  6. a eh, tak jumpa g+nya. ingat nk g+ entri ni td. hehe

    ReplyDelete

You can say anything but please don't hurt me. Thank you