Skip to main content

Server downseawal pagi server sudah down. nampaknya terpaksa ss tunggu server dibaik pulih. bukan ss sorang, tapi satu office. IT staff sorang cuti bersalin, sorang lagi cuti kahwin. nampaknya kenalah bersabar untuk minggu ni kalau takda inisiatif dari pihak lain.

baru nak feeling Monday Blues. server down pula. boleh la update blog dengan kadar curi-curi. hehe

Comments

 1. Haaaaa..... Curi...
  Bagitau boss..
  Hehhehehe..

  ReplyDelete
  Replies
  1. no no no .. hehe supervisor lagi dasyat main daun terup. haha..

   Delete
 2. wow..aahh nnti bilang kat bos :) lalalalalla tak pe ada mse update selalu blog nie :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. hehehe..jangan gtau bos. nanti bos pun joint update blog. kekeke

   Delete
 3. hah..seronok ler tuu..hihi..mg kembali pulih nnt

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) seronok kak kekadang dapat online dkt opis. hehe

   Delete
 4. curi???
  jgn2
  ...jgn tak curi..kem slm sprvisor ek..hikhik

  ReplyDelete
  Replies
  1. hahahaha.. nak curi lama2..hehehe
   supervisor china kak.

   Delete
 5. hehee ;) pegawai it ke ? hehee. bgus ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. bukan sis. tapi financial analyst :)

   Delete
 6. Kesiannya, dua-dua IT staf cuti....

  ReplyDelete
  Replies
  1. sabar ja hari tu. hukhuk sampai kul11 baru dapat buat kerja. ;(

   Delete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…