Skip to main content

sudah ada google+


orang sudah berkurun ada google+ ni. ss baru hari ni buat. jakun betul ss ni. tertinggal kapal terbang sungguh. janji ada google+ pun oklah. kan?

google+ ni macam facebook versi baru. ada chat, ada komen, ada status update, add friend dan banyak lagi. lepas ni mukabuku kenalah buat sesuatu agar pengguna tidak lari. ss sendiri sudah jarang online mukabuku berbanding twitter, dan blogspot. instagram tu tak layan sebab kurang bab-bab bergambar ni. =)



ni bukan apa, cek nak habaq mai ni. cek dah letak widget google+ dalam blog cek. lepaih ni hampa boleh la kenai-kenai dengan cek. tu diaaa awat mai cakap loghat Utaqa tetiba ni? pening-pening..

semua widget-widget di atas, ss baru saja buat. awal tahun ni. antara sebabnya adalah peribadi. :) ngada! marilah ramaikan follower ss. terima kasih. 


Comments

  1. done adding you to G+ circles adik... ^_^

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. terima kasih yaya.. ss add yaya juga lah. :)

      Delete
  3. kak fahz dah add ss.lepaih nie ramai la follower kat google+ ss na. :)

    ReplyDelete
  4. done polow dan add google+ jugak!

    ReplyDelete
  5. boleh ajar tak macam mana nak bagi center google+ tu?n macam mana nak buat google+ jadi cam awak,ada kotak gitu~saya pun baru arini nak buat.hahaha..ketinggalan jugak.nanti bagitau kat shoutbox ye or komen di entri caranya :) thanks!

    ReplyDelete
  6. Saya pun ada google+, tapi tak tahu apa kegunaaannya. Teruk kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. sama la sis. xpa kita mula dari bawah. heee

      Delete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…