Skip to main content

tiada lagi blogwalking






nampaknya mulai hari ini hingga awal bulan April ss terpaksa buat mahupun post entri di office. ini disebabkan oleh wifi P1 ss sudah terlebih Usage Quota. sedih!

25GB telah habis walaupun baru setengah bulan. kalau sekadar blogging, berfacebook, bertwitter pun boleh habis sampai 25GB. agaknya Abg Ben Ashaari macam mana la dia berblogging. mustahil! setiap bulan kena top up RM30 untuk tambahan 4GB. tapi STILL tak cukup. tak faham betul. 

maka, blogwalking hanya akan dilakukan awal bulan depan. hukhuk. sedihnya! 

#balik kerja pasti akan jadi macam kucing di atas. boring. mati akal sebab tak boleh berblogging. T.T


Comments

  1. P1 kt tempat SS elok erh??
    Incik B pakai strmeyx sbb P1 mcm cekik darah sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah laju kak, cuma menjadi masalah ada orang curi wifi. :(

      Delete
  2. YY faham perasaan itu . Bila line tenet ada masalah, apa pun x jd. Rasa macam Blogger pencen dah. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. post entry, approved komen. rasa macam tak da makna sebagai sorang blogger :(

      Delete
  3. Ohh... cam tu lak ye.. kesian... hehe.. ^_^

    ReplyDelete
  4. huhuhuhu,,berukband ku masih lajuuuuuu,,jgn jeles

    ReplyDelete
    Replies
    1. uwaaaa..jeles nya.. nak curi berukbans cik mun la.. hehehe

      Delete
  5. assalamualaikum ... broadband saya pun dah habis kuota ... saya guna mobile internet , apply RM 18 utk seminggu dapat 3G , pastu pi keluarkan sim kad phone n masukkan kat broadband ... yes settel beb

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh bestnya.. :) ss xreti bab gitu :(

      Delete
  6. http://thegoldensentinel.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html..anda sudah tertag oleh saya..join ye..

    ReplyDelete
  7. Kalau BW memang akan habis quota, aida pun selalu awal bulan berikutnya quota abis makanya kena update entry sajalah BW tak dapat. hehe. Sabar jela kan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar je la.. bw je leh habis quota.. :(

      Delete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…