Skip to main content

tidur selepas makan


makan tidur

lepas makan terasa mata berat seperti menanggung beban yang amat berat. dasyat betui dugaan ni. makin lama mata makin layu. jari pun makin perlahan menaip. mouse pun kedengaran macam slow bunyi ketik-ketik. kejap lagi, insyaAllah kepala pun melentok baik di atas meja kerja.

ss ada terbaca didalam entri blog ni . jangan tidur setelah makan. ini penyumbang terbesar kepada :
  1. Berat badan naik
  2. Dada terasa panas
  3. Refluks asam
  4. Stroke
tengah sedaya upaya menahan mata dari terkulai layu. uishh beras apa la mak cik kedai ni masak. motip salahkan mak cik kedai. hoho

#info berkaitan disini

Comments

  1. Takpe,Ayna dah letak link Ayna dalam exchange link awak,buat entry segmen tu nanti dah tamat ayna letak link awak dalam exchange link ayna :)

    http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/03/segmen-exchange-banner-and-link-by.html

    ReplyDelete
  2. hihi..salah mokcik tu ye..letak ubt tdo ke apa..yang pasti dri kena disiplin..huhu..kann..ikut kpala..habiss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi tu la.. nak salahkan mokcik tu ja.haha

      Delete
  3. hik3.. teman idak lea mcm dalam gambo 2.. hih3.. =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. lepas makan ja, mesti mata jadi berat. hihi

      Delete
  4. patot la pas dinner bukak laptop je terus tidur.
    smpai ke pagi laptop tu terbukak..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe lagi dasyat tu. sampai ke pagi :p hehe

      Delete
  5. hehehe sy pun always like that. pas mkn gerenti mengantuk.

    jom terjah: http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab apa ye? penat fikir sebab apa. hukhuk

      Delete
  6. alamak, tabiat saya tu.
    Esh, kena ubah ni, hiks :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann? patut berat badan ss naik mendadak di kampung aritu. makan tidur saja :p
      selamat berubah sis. hehe

      Delete
  7. bleh kene stroke?? :O AHh tidakkk

    ReplyDelete
  8. Betul 2.. lebih2 lagi kalau makan banyak.. rasa malas mcm nak tdo je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul! hohoho macam ulor je. melingkor lepas makan ;)

      Delete
  9. owh tido!! tlg baik dgn saye :) http://brutaline-man.blogspot.com/
    dtg blog sye ye

    ReplyDelete
  10. hahaah..tido pas makan mmg xelok wat mak budak apatah lagi anak dara,..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..kena tahan juga kak. kalau tak, mau badan naik.

      Delete
  11. tahniah blog kamu tersenarai Pemenang Segmen Bloglist 24 Jam Oleh Akupenghibur.com

    ReplyDelete
  12. lepas makan tiduir memang confirm..badan naik mebuak2..perghhh!! diet pun tiada guna lagik kan...huhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak. ss rasa badan naik berketul2 dah ni. heheh

      Delete
  13. Betul info tu, jangan tidur selepas makan nanti perut buncit. Tapi semalam, lepas makan malam saya terus tidur. Hahaha, serius tak boleh tahan ngantuk. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. lepas makan malam selalu gitu kan? hehehe ss pun sama..hehe

      Delete
  14. lena nak tidur lepas makan....heheh

    mselim3

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…