Skip to main content

tv untuk ABPBH



dua tiga hari lepas ss ada suarakan pendapat nak beli tv. atas ihsan en.tunang mencari tv untuk ss di Mudah. akhirnya malam tadi ss dan en.tunang dapat juga tv secondhand baru

alhamdulillah, tv tu masih dalam keadaan baik. buat orang bujang macam ss ni. adalah lebih elok beli secondhand dulu. nak beli baru macam tak berbaloi, sebabnya ss bukan selalu tengok tv

tapi dalam waktu yang sama, tak sabar nak tengok ABPBH 7 April 2013 nanti. sebab tu nak beli tv baru! hehe 

en. tunang diperlukan sebab dia nak kena angkat tv tu naik tingkat5 rumah sewa ss. mau semput kalau ss angkat. eh! bukan setakat semput. baru angkat, dah terpengsan! berat!

#lcd, led tak mampu lagi nak beli. :p


Comments

  1. hee , betul tu , beli ikut badjet dulu.
    btw , nak tahu cara dapatkan kesihatan dengan lebih baik ?
    baca sini ,
    http://coretangirlblog.blogspot.com/2013/03/buang-toksin-dari-badan-anda-untuk.html

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. dah tengok sis. tapi wifi selalu kena curi. hukhuk

      Delete
  3. yeaii...dah ade tv...
    bile nk ajak kite g umh syida? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..nanti jempot la datang :) hee

      Delete
  4. demi tunang tersayang , ku lakukan jua ... brapa byk air dia dah minum ... habis tenaga sampai kat depan pintu tuh ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..sampai depan pintu, dia cakap lutut dia menggeletar. kahkah.. :D kesian dia..hehe

      Delete
  5. demi yang tersayang sanngup ku daki tingkat 5 tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha..sampai terketar lutut dia.. hihi

      Delete
  6. tv 2nd hand pun ok,janji boleh guna..lcd,led tu nanti2 lah dulu.blnje ikut kemampuan is much better..baeknya en tunang dia..untunglah..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik sebab dia kena angkat je kak. bukan dia kluar duit. hehe kalau dia kluar duit, alamatnya tv tu dalam mimpi saja.hahaha

      Delete
  7. Okeylah tu kak beli second hand punya, jimat sikit, duit lain tu boleh simpan untuk tabung haji kot hehehe.

    ReplyDelete
  8. wahhh tv baruuuu boleh lah nengok drama mak dara malam ni berjudul OPERASI D6 di rtm2 pkl 9 mlm nnt ya.. hehehe sempat lagi mak promote wahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari tu tak sempat tengok MD. tak pe next week ss tengok :)

      Delete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…