Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2013

Balik kampung

Balik kampung
malam ni ss akan pulang ke kampung. sudah lama rasanya tidak pulang ke kampung. sempena ada sempena pulak PRU yang bakal berlangsung, ss ambil cuti selama 6 hari.
kalau nak update blog tu. jawabnya memang takkan la. hahaha disebabkan masalah internet sedunia. >.< line takda nok!
harap-harap blog dapat duduk diam sepanjang ss di kampung nanti. tolong tengok-tengokkan blog ss nanti ya? :) terima kasih >.< macam wasiat pulok.
kepada yang balik ke kampung halaman sempena PRU nanti. semoga selamat pergi dan balik ye? jaga diri :)

Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com

Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com
Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2013 di Mialiana.com bermula tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

#SEGMEN SEKEJAP BY AMIRAH AZMAN

Klik banner untuk sertai
SYARAT-SYARAT: FOLLLOW blog mira dan SUBCRIBE facebook miraBuat entry bertajuk "#SEGMEN SEKEJAP BY AMIRAH AZMAN"Tampal banner diatas dan backlinkkan ke sini sahaja.Dah siap..hantarkan link penyertaan di kotak komen SAHAJA!! 
HADIAH: 1x DOODLE (mengikut permintaan)4x tapak iklan (seminggu)5x bloglist (sebulan)3x review
PEMILIHAN: - secara RANDOM
TAMAT 11:59 malam 27/4

Saya Nak Masuk Dalam Bloglist Fuh.My

Klik banner untuk joint
Syarat-syarat  :- Follow blog fuh.my ni (widget follower ada kat bawah sekali)Masukkan blog fuh dalam bloglist blog korang. Ingat, bloglist ye! bukan sekadar link blog. Dan bloglist hendaklah berada di mainblog anda, bukan di blog lain atau di Page lain!Tekan g+1 dekak sidebar belah kanan niBuat 1 entri bertajuk "Saya Nak Masuk Dalam Bloglist Fuh.My"Masukkan banner di atas dan linkkan ke entry iniDah siap semua, tinggalkan link ENTRI anda dalam kotak komen bawah ni
Tarikh tutup :-  12:00 tengah hari 30 April 2013

segmen simple-simple by mohd zuhri

Klik banner untuk sertai
Hadiahnya : novelx2 (tajuk suami aku ustaz dan sebenarnya saya isteri dia)novel x2 lagi boleh pilih sendiritopup rm 5x10selendang x2bantal boleh tulis nama sendiri x2
TAMAT 4/5/2013

segmen kenalkan diri - CIK i l y

Klik banner untuk sertai
di tag oleh adik Anis comel ni. :) jom meriahkan segmen dari Cik ILY ni. :)
Syarat-syarat : Buat entry bertajuk 'segmen kenalkan diri - CIK i l y' dan tempekkan banner + backlinkkan.Klik  <sini> <sini> , blog , Follow @AINshedaCopy and paste yang kat bawah ni untuk segmen kenalkan diri ! (yang ni mesti buat ! kalau tak buat no hadiah ! *kejam!*) bleh jawap dapat bahasa melayu or english :) and BE CREATIVE !
1. Real name: Shuhaida Saad 2. Nickname: Ss, Shuhaida, Syieda 3. Starsign and Age: Leo & 20++ years old *kehkeh* 4. Male or Female: Female
5. Facebook: https://www.facebook.com/shuhaida.saad4 6. Website: http://shuhaidasaad.blogspot.com/ 7. Twitter: @shu_aida 8. Other: wechat : shu_aida
9. Hair color: Hitam 10. Long or short: megi Malaysia >.<
11. Loud or Quiet: tak kenal maka tak cinta! >.< 12. Sweats or Jeans: Jeans *biar jin bogel* 13. Phone or camera: Phone 14. Health Freak: tak suka bau ubat. tapi kalau sakit cepat2 ma…

Kemalangan Maut

Kemalangan Maut.
kemalangan ini dapat ss saksikan disebabkan ada temujanji dengan seseorang, salah seorang ahli group bbm. kebetulan sebaik ss sampai ke kedai makan, beliau dapat panggilan kecemasan. jadi ss ikutlah. haha muka tak malu!
sebaik sampai ke tempat kejadian, apa yang ss nampak sekujur tubuh kaku di atas jalan, tidak berkepala, dan ada anggota badannya sudah berpisah dari badan. dari apa yang ss tahu, mangsa maut digilis oleh treler. treler berkenaan terus meninggalkan tempat kejadian. mangsa warganegara Indonesia.
tempat kejadian tidak dapat ss pastikan. sebab saya ni buta nama jalan! hohoho :p 


dan seperti biasa, jalan bertentangan sesak teruk. berikutan keperihatinan rakyat Malaysia. ada yang hampir kemalangan di laluan bertentangan tadi. 
#tengok dari jauh saja, badan tak kuat sebab masih demam. :( ##maaf kalau tersalah maklumat.

Tandas Sumbat

Tandas Sumbat.
kejadian ni bermula hampir sebulan yang lepas. di mana, setiap kali mandi, air akan bertakung dan mengambil masa yang agak lama untuk surut. namun masih boleh mandi. jadi housemate amik keputusan wait and see. ok fine.
namun, 2 minggu yang lepas. air bertakung terus. ini mengambil masa hampir sehari untuk betul-betul surut. ss pun mengambil langkah wait and see. den bukan tuan rumah. terpaksa ikut cakap tuan rumah la kan? :( hampir seminggu mandi terkejar-kejar, takut air bertakung teruk. sangat tidak selesa. sehari hanya mampu mandi 2 kali SAHAJA! sebab tu demam. :'(
3 hari lepas ss tak mampu nak "wait and see" dah. air sudah busuk. gambar di atas adalah hasil kerja tuan rumah. setelah tidak berjaya, ditinggalkan begini. hangin saja. 
ss beli aciduntuk baiki paip sumbat ni pada mulanya. redah jem untuk ke The Mines. tuang acid kedalam saluran paip tersebut, namun tidak berjaya. pada fikiran ss, mungkin tersangkut sebab pasir. akhirnya ss putus asa, terpak…

Segmen Sahabat Selamanya by DiyanaHani

Syarat yang perlu dipatuhi: Mempunyai blog.Follow blog ini dan like page blog ini.(kat sidebar)Follow dan like sponsor.Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.Letakkan URL entri di ruangan komen. 
Hadiah yang bakal dimenangi:
Peplum(1)Keychain.(3)Pashmina.(1)Kerongsang.(1)Review blog.(5)Topup RM5(2)Header(1)Cursor(1)
Tarikh Tamat 11.59 malam 19/4/2013

Ceritaku

Ceritaku.
sudah hampir seminggu merehatkan jari dari menaip entri. hari ni ss akan menceritakan aktiviti sepanjang seminggu ni. :)
pertama sekali penyakit demam ss semakin hari semakin menjadi. selang dua hari badan akan panas semula. makan ubat demam sedia ada. hanya bertahan untuk sehari saja. keesokkan hari, badan kembali panas.
keduanya, ss terlalu sibuk dengan hal bilik air tersumbat. hohoho.. seminggu terpaksa mandi dalam keadaan terkejar-kejar. dan akhirnya dua hari lepas, hal ni dapat diselesaikan. alhamdulillah.. :)
nanti malam ss akan update dengan lebih detail ya? hihi

Penat untuk setia dengan dia

nampaknya dia ni memang nak break dengan ss la. sekejap OK, sekejap KO. sangat susah untuk bergaul dengan orang lain. seolah-olah mengongkong pula. sudah seminggu ss perhatikan dia. perangai dia. tahap bergurau dia, masih boleh bersabar. bila dia sudah mula buat hal. jangan salahkan ss kalau dia di duakan, ataupun ditinggalkan.
sudah penat nak setia pada yang tidak reti menghargai diri ni. fuhhh terasa sangat sedih. sudah hampir 4 tahun bersama dia. namun masih tak reti menghargai orang sekeliling. ss penat lah! marah pun ada, sedih, semua perasaan ada.
esok terpaksa dapatkan kata putus dari dia. sudah tidak mampu untuk bertahan lagi. asyik kita saja mengalah. ini TIDAK ADIL! hoho
kawan-kawan, maafkan ss kerana tidak dapat berblogwalking buat masa terdekat ni. hukhuk.. salam kenalan dan salam kemaafan buat semua. sekian!
# dia adalah p1. terasa jiwang karat seketika. haha! ## ada cadangan wifi apa yang ok selain p1?

Mini Giveaway #2 Iezwa Razk

Klik banner untuk sertai
Syarat dan Cara Penyertaan : Mempunyai Blog dan FacebookIkut syarat yang ditetapkan sponsorBuat entry, Letak banner, Link kan ke entry ni dan tinggalkan link entry anda di kotak komen
Tarikh Tamat : 8 April 2013

Bubbly & Associates Giveaway

1st Giveaway by Nabihah Ahmad

Klik banner untuk sertai

Syarat-syarat penyertaan: 1. Follow blog Bieha dan like fanpage Bieha: 2. Follow dan like semua sponsor yang baik hati. 3. Buat satu entry bertajuk "1st Giveaway by Nabihah Ahmad" dan tempekkan banner yang ada di atas. 4. Like gambarINI 5. Tinggalkan link entry korang tadi dekat ruangan comment entry ini SAHAJA (link entry bukan link blog)
Tarikh Tamat 27 April 2013

Awesomee Giveaway by thedreamgoddess

Klik banner untuk sertai
Syarat-syarat Follow blog ni.Buat satu entry, tempek banner ni dalam entry tu dan backlinkkan. pastu letak url entry di ruang komen.Follow dan like page sponsor.(akan di check)Pemilihan pemenang melalui cabutan tangan dan top referral.Giveaway tamat 5/5/2013Malaysian blogger only. T^T
Tarikh Tamat 5 May 2013

G.I JOE

seronok juga dapat tengok G.I JOE ni. pada mulanya ss rancang untuk tengok wayang pada hari Ahad. namun atas sebab tiket habis. terpaksalah tunda hingga hari kemarin. iaitu malam Rabu. agak ketinggalan untuk update entri ni, tapi tetap nak update juga. :p hee
kepada yang belum menonton cerita G.I JOE ni. silalah ke pawagam-pawagam berhampiran. tidak pun langganlah dalam Astro. Astro apa tak pasti pula. Astro First kot. bantai saja boleh tengok sampai pengsan. sambil guling-guling atas sofa dalam rumah.
mesej dalam cerita ni yang ss dapat kutip adalah, semangat berkumpulan dan kekeluargaan
dalam cerita ni, si Cobra berjaya lepaskan diri. berkemungkinan akan datang G.I JOE episod baru nanti.

1st Giveaway By Emas Putih

As-Salam

Hari ni uzu nak lancar 1st Giveaway kat blog uzu. Dijemput join dan support Giveawayuzu ye. Mana tau rezeki korang kan. Mudah-IIan :)
 1st Giveaway akan berlangsung pada 04 April - 17 April 2013/11:59pm

1st Giveaway By Emas Putih

SYARAT-SYARAT
1.Buat entry yang bertajuk 1st Giveaway By Emas Putih
2. Follow sponser, Like fanpage, Klik iklan, Klik G+ dibawah (wajib akan diperiksa)
 3. PALING WAJIBCopy coding entry kat bawah dan Paste ke Html post

Coding Entry


[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]
copy coding entry ini di credit kan ke Mia Liana
Follow blog Sponser Banyak sangat nak follow? Anggap je korang sedang berblogwalking and sambil menang hadiah. Tak rugi ape pun kan . Dont worry diorang akan follow korang balik. 1. http://www.kisahemasputih.com/ 2.  http://dewisyifaindehouse.blogspot.com/ 3.  http://www.fizgraphic.com/ 4. http://aliyahussin.blogspot.com/ 5. http://www.duniashida.com/ 6. ttp://akuvsdiashadhira.blogspot.com/ 7. http://www.a…

mak cik cleaner

setiap hari auntie cleaner akan datang ke office untuk melakukan kerja-kerja membuang sampah, mengelap meja dan cermin office. boleh dikatakan auntie ni jarang sangat bercuti.
pada mula ss masuk bekerja 3 tahun lepas, auntie ni boleh dikatakan setiap hari datang mengelap meja. sampai susah nak jumpa habuk. inikan pula sarang labah-labah.
sekarang, dia hanya mengelap bahagian sisi kiri meja yang berukuran tapak tangan dia saja. pastu dia cabut. setelah seminggu perhatikan auntie ni bersikap demikian. ss pun memulakan kerja sambilan sebagai cleaner meja sendiri.
tak mampu tahan lama-lama. mau setiap hari bersin. berhabuk. semua staff sudah mula bising dengan auntie ni. harap-harap ada pihak atasan yang tegur.
# kang tegur, tak datang kerja sebulan. susah pula. nasib kau la labuuu..

Segmen: 300 bloggers

Klik banner untuk sertai

Tarikh Tamat 3 April 2013