Skip to main content

G.I JOE


 

seronok juga dapat tengok G.I JOE ni. pada mulanya ss rancang untuk tengok wayang pada hari Ahad. namun atas sebab tiket habis. terpaksalah tunda hingga hari kemarin. iaitu malam Rabu. agak ketinggalan untuk update entri ni, tapi tetap nak update juga. :p hee

kepada yang belum menonton cerita G.I JOE ni. silalah ke pawagam-pawagam berhampiran. tidak pun langganlah dalam Astro. Astro apa tak pasti pula. Astro First kot. bantai saja boleh tengok sampai pengsan. sambil guling-guling atas sofa dalam rumah.

mesej dalam cerita ni yang ss dapat kutip adalah, semangat berkumpulan dan kekeluargaan

dalam cerita ni, si Cobra berjaya lepaskan diri. berkemungkinan akan datang G.I JOE episod baru nanti.


Comments

  1. best ke? belum berkesempatan nak g tengok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. best bagi ss yang tak pernah tengok G.I JOE sebelum ni. tapi kawan office cakap tak se'best' episod sebelum ni. hihi

      Delete
  2. Replies
    1. dapat tengok sebulan skali ja kak..hahaha

      Delete
  3. dina tak pernah langsung tengok movie kat wayang. Tak pernah dapat! Abang dgan kakak je pergi. sebab dulu masih dibawah umur hehehe.

    #citer omputeh memang syok.. adventureee kan kannnn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe xpa, skrg leh tengok dkt Astro ja sis. jimat sikit tengok dekat rumah :)

      Delete
  4. org kate berbaloi tgk cite ni..last week nak tgk..tk bestnye seat depan je kosong...sedih btol..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari ahad tu tinggal seat depan saja. jadi ss book untuk hari rabu terus. hehe

      Delete
  5. akak xpernah tgk wayang,..cam best jer citer tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. best akak.. ss suka cite mcam ni. hehehe

      Delete
  6. cik akak tak pernah lagi tengok citer nie dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom tengok cik akak.. best. jom! hehe

      Delete
  7. jelesnya da tgk dulu!!!!!!!!!!
    huuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  8. yg dulu mmg best..tp yg baru ni lom tgk lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ni kwan cakap kureng sikit compare yang dulu. tapi ss yang baru nengok ni, rasa best sgt. hehehe

      Delete
  9. Ala takde masa nak tengok wayang la.. best ke?? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hujung minggu ni leh tengok. tapi tiket kene beli awal sis. sebab ramai org sangat. hihi

      Delete
  10. suke org review filem, nnt nk tgk sng sbb dh ade testimoni kata bes hihi

    ReplyDelete
  11. best cerita nie ..serius ...sebb jalan cerita dia lebih ringan :)

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…