Skip to main content

Kemalangan Maut


Kemalangan Maut.

kemalangan ini dapat ss saksikan disebabkan ada temujanji dengan seseorang, salah seorang ahli group bbm. kebetulan sebaik ss sampai ke kedai makan, beliau dapat panggilan kecemasan. jadi ss ikutlah. haha muka tak malu!

sebaik sampai ke tempat kejadian, apa yang ss nampak sekujur tubuh kaku di atas jalan, tidak berkepala, dan ada anggota badannya sudah berpisah dari badan. dari apa yang ss tahu, mangsa maut digilis oleh treler. treler berkenaan terus meninggalkan tempat kejadian. mangsa warganegara Indonesia.

tempat kejadian tidak dapat ss pastikan. sebab saya ni buta nama jalan! hohoho :p 



dan seperti biasa, jalan bertentangan sesak teruk. berikutan keperihatinan rakyat Malaysia. ada yang hampir kemalangan di laluan bertentangan tadi. 

#tengok dari jauh saja, badan tak kuat sebab masih demam. :(
##maaf kalau tersalah maklumat.

Comments

  1. Astaghfirullah . seramnya , tade kepala . Nauzubillah . moga dapat dikesan treller tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap ada saksi yang tampil untuk berikan info. ss tengok pun seram sejuk..

      Delete
  2. Ngeri jg tengok.. saya sampai skg x boleh tgk mangsa kmalangan maut nie.. simpati ada, rasa nak muntah pun ada.. maybe sbb saya ada sejarah pasal kemalangan nie.

    ReplyDelete
  3. dina belum pernah tengok kemalangan depan mata . kalau tengok mesti seram sejuk satu badan . Grrr .

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…