mak cik cleaner



setiap hari auntie cleaner akan datang ke office untuk melakukan kerja-kerja membuang sampah, mengelap meja dan cermin office. boleh dikatakan auntie ni jarang sangat bercuti.

pada mula ss masuk bekerja 3 tahun lepas, auntie ni boleh dikatakan setiap hari datang mengelap meja. sampai susah nak jumpa habuk. inikan pula sarang labah-labah.

sekarang, dia hanya mengelap bahagian sisi kiri meja yang berukuran tapak tangan dia saja. pastu dia cabut. setelah seminggu perhatikan auntie ni bersikap demikian. ss pun memulakan kerja sambilan sebagai cleaner meja sendiri. 

tak mampu tahan lama-lama. mau setiap hari bersin. berhabuk. semua staff sudah mula bising dengan auntie ni. harap-harap ada pihak atasan yang tegur.

# kang tegur, tak datang kerja sebulan. susah pula. nasib kau la labuuu..

16 comments:

  1. hehehe HR kena main peranan .. tegur

    ReplyDelete
    Replies
    1. kang makcik tu tak datang kerja pula.. hohoho

      Delete
  2. hihi...perilaku azali manusia dik...mula2 bukan main rajin..hihi...nak tunjuk baik...lama2 nampak ler belang...hahaha..takpe lap sendiri je dulu...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sendiri kemas meja sendiri cik akak. tu lagi puas hati. hehehe

      Delete
  3. hehehe, KA pulak lebih suka kemas & bersihkan meja kerja sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajinnya KA. ss ni kalau terlambat datang kerja, habis kabut meja. hehehe

      Delete
  4. assalamualaikum ... sbb dah kerja dia mmg la dia kena buat . dia jadi camtu mungkin sbb x puas dgn upah / perkara2 tertentu kot ... hah cuba siasat ... dah mcm x de keja lak ya ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ss nampak dia masuk company lain juga kak.. tak pasti macam mana gaji dia disalurkan. hehe

      Delete
  5. makcik tu dah xlarat kot..hehe

    ReplyDelete
  6. itu curi tulang namanye..
    lapor je kat boss..huhu
    bukan pe, tak kisah la keje apa pun..kena buat ngan ikhlas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak lapor takut merajuk pula auntie tu. kusut mikirkannya..hahahaha

      Delete
  7. makin lame makin kurengg pulak kerje dia kan?

    #kadang2 kite bertanggungjawab jugak atas pembersihan tu. tak boleh harapkan makcik cleaner tu je betol tak ehehe...

    ReplyDelete
  8. Kesimpulannya, hargailah jasa dan pengorbanan auntie cleaner. Hehehe. ^___^

    ReplyDelete

You can say anything but please don't hurt me. Thank you