Skip to main content

mak cik cleaner



setiap hari auntie cleaner akan datang ke office untuk melakukan kerja-kerja membuang sampah, mengelap meja dan cermin office. boleh dikatakan auntie ni jarang sangat bercuti.

pada mula ss masuk bekerja 3 tahun lepas, auntie ni boleh dikatakan setiap hari datang mengelap meja. sampai susah nak jumpa habuk. inikan pula sarang labah-labah.

sekarang, dia hanya mengelap bahagian sisi kiri meja yang berukuran tapak tangan dia saja. pastu dia cabut. setelah seminggu perhatikan auntie ni bersikap demikian. ss pun memulakan kerja sambilan sebagai cleaner meja sendiri. 

tak mampu tahan lama-lama. mau setiap hari bersin. berhabuk. semua staff sudah mula bising dengan auntie ni. harap-harap ada pihak atasan yang tegur.

# kang tegur, tak datang kerja sebulan. susah pula. nasib kau la labuuu..

Comments

  1. hehehe HR kena main peranan .. tegur

    ReplyDelete
    Replies
    1. kang makcik tu tak datang kerja pula.. hohoho

      Delete
  2. hihi...perilaku azali manusia dik...mula2 bukan main rajin..hihi...nak tunjuk baik...lama2 nampak ler belang...hahaha..takpe lap sendiri je dulu...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sendiri kemas meja sendiri cik akak. tu lagi puas hati. hehehe

      Delete
  3. hehehe, KA pulak lebih suka kemas & bersihkan meja kerja sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajinnya KA. ss ni kalau terlambat datang kerja, habis kabut meja. hehehe

      Delete
  4. assalamualaikum ... sbb dah kerja dia mmg la dia kena buat . dia jadi camtu mungkin sbb x puas dgn upah / perkara2 tertentu kot ... hah cuba siasat ... dah mcm x de keja lak ya ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ss nampak dia masuk company lain juga kak.. tak pasti macam mana gaji dia disalurkan. hehe

      Delete
  5. makcik tu dah xlarat kot..hehe

    ReplyDelete
  6. itu curi tulang namanye..
    lapor je kat boss..huhu
    bukan pe, tak kisah la keje apa pun..kena buat ngan ikhlas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak lapor takut merajuk pula auntie tu. kusut mikirkannya..hahahaha

      Delete
  7. makin lame makin kurengg pulak kerje dia kan?

    #kadang2 kite bertanggungjawab jugak atas pembersihan tu. tak boleh harapkan makcik cleaner tu je betol tak ehehe...

    ReplyDelete
  8. Kesimpulannya, hargailah jasa dan pengorbanan auntie cleaner. Hehehe. ^___^

    ReplyDelete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…